Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Pgabor79
(aktív tag)

Köszi!
Hogyan jöttek ki neked ezek az árak? Van még valami kedvezményed?
A kesztyű $12.95, a kendőnek darabja pedig $4.95. (Legalábbis nekem ennyit dob a gép...)


Pgabor79
(aktív tag)

Kerék ápoláshoz kapcsolódóan: Acélfelnit lehet valamivel téli szezon előtt kezelni, felkészíteni a sós latyak kártékony hatásainak kivédésére? Van valamilyen konzerváló szer ilyen célra?

[ Szerkesztve ]


Veron
(őstag)

A polírozást hogyan tudom elvégezni otthon? Smirglim és festékem van, de semmi más.


sutszi
(veterán)
Blog

Igen van rá megoldás. Szinterezés. Viccen kívül. Arra kell figyelni, hogy a festés épp maradjon, mert az védi az anyagot. Én a kocsi mellé kaptam egy 2017-es vásárlású acélfelni szettet. Idén megnéztem és több helyen rozsdafoltos volt... Nem padkázásra gondolok...minden részén felületi rozsdára. Elvittem szintereztetni és kapott egy matt fekete festést. Álom ahogy kinéz. És megállt az egész művelet 18K-ból. Évekre letudtam ezt a problémát.


Pgabor79
(aktív tag)

A szinterezés az hétköznapi nevén porfestést jelent, ugye?
Tehát akkor gondolom volt előtte egy homokfúvásos tisztítás is.
Egy porfestéses eljárással felvitt "anyag" ellenállóbb mint a sima festés?

Én egyébként arra gondoltam, hogy a meglévő, teljesen új acélfelniket le lehet-e kenni, vagy fújni, valami sós latyak-álló, taszító készítménnyel.


sutszi
(veterán)
Blog

Lényegében igen. Az alu felnit is megcsináltattam tavasszal. Akkor kérdeztem rá a konkrét eljárásra. Most az acélnál nem kérdeztem a lépéseket. Elvileg savazzák, homokfúvás, festés...ha kéred akkor lakkozzák is.

Egy otthoni festékszóró flakonhoz képest szerintem jobb...

Elvileg új felnit lekenni nem szükséges. Vannak wax-ok felnire, ami a fékpor lemosást könnyíti meg... De a sós löttyre nem hiszem, hogy ez jó lenne. Ha jó volt a felületkezelés és úgy ment rá a festés akkor elvileg nincs mitől félni. Gond akkor van ha sérül a festés. Pl kavicstól


d4d
(tag)

Úgy jöttek ki, hogy a linkek csak arra szolgáltak hogy a terméket megmutassam, természetesen nem az USA-ból rendelem ennyiért, itt keresd.


1stVikman
(senior tag)

Vizes csiszolópapír kellene, min. 2000-2500 - as. Azzal óvatosan megkínálni, majd paszta és mikroszálas ronggyal rámenni. Vagy egy mannol karceltávolító szett, vagy sonax karceltávolító. Enyhíteni ezek is elegek. Komolyabbra cuccra adnak tanácsot majd itt a szakik, mert én nem vagyok képben a mindenféle menzerna pasztákkal. :D

[ Szerkesztve ]


spiky03
(veterán)

Merre található ez?

@42740 sutszi
Köszönöm a részletes leírást! :R
Tegnap nekem is ennyi volt kb de csak amíg a fekete szutykot ledorzsoltem a 8 felnirol. ;D
A gumiapolas meg a kő eltávolítás holnapra maradt sajnos.


jozsi252
(veterán)
Blog

[link] - afshop-nál 30% kedvezmény van szinte mindenre.

Nagyon régóta akarok már venni egy olyat amire le lehet térdelni mikor az alsó részeket csinálom, eljött az ideje hogy ilyenre is beruházzak :D [link]

[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

Nekem az a majd 2600ft-os postaköltség elvette a kedvem, pedig lehet érdekelt volna 1-2 kiegészítő v kendő.


jozsi252
(veterán)
Blog

Jah akkor felejtős számomra. ÁSZF-be még az szerepel hogy 1790ft ami ingerküszöböm alatt van éppen 1ft-al, de többet biztos nem fizetnék a szállításért.
Nem értem miért nem fejlesztenek a szállítmányozáson. Az emberek nagy részének a csomagpontok kényelmesek, nem az hogy otthon várják a futárt.
GLS csomagpont, MPL Csomagautomata, Foxpost, amit csak lehet ezekre szoktam rendelni. Ne én várjak a csomagra, hanem a csomag várjon rám.
Ráadásul sokszor ide a szállítás még az 1000ft-ot sem éri el.

Vagy esetleg érdekelne valakit egy közös rendelés az afshop-ból? X. kerbe a melóhelyemen át tudom adni, vagy XVII. ker Tesco Pesti úton.

[ Szerkesztve ]


jozsi252
(veterán)
Blog

Így hirtelen 4 dolog jutott eszembe amit szeretnék venni
- Iron Out
- Citrus Power
- Oblitarate
- Kneeling pad

De lehet jobb lenne Slim's-ről esetleg, mert onnan tuti hogy friss gyártású jönne. A Citrus-t lehet használni az Avalanche-al együtt, így a nagyon retkes (küszöb pl.) helyekre habosítás előtt lehet fújni Citrust is.

[ Szerkesztve ]


polonic
(félisten)

Pont beszélgettünk arról, hogy az obliatarate szagra ugyanolyan, mint a lakkbenzin. Meg hogy tartalomra az 1200 ft kátrányoldó is ugyanaz. Szóval szerintem nem éri meg 3690 ft-ért fél liter.


M0RGI
(őstag)

Egy felesleges Mannol szettem van, ha érdekel. Épp csak kipróbáltam.


d4d
(tag)

Pesti átvétel se jó, vagy csak nagyon korlátozott időben majd valamikor december közepén megyek át pesten legközelebb :D. Ja sok helyen eleve 990 a GLS futár vagy még olcsóbb egy postapont, pick pack pont vagy bizonyos érték (ált. 10e felett) nem számolnak már fel külön postaköltséget. Bár ezt neked már említettem, de azért is nem a közvetlen forgalmazótól vettem az interior cleanert se, mert náluk is 2200 vagy valami ilyesmi csak a szállítás plusz több mint 3 ezerrel volt drágább maga a szer is és nekem kettő kellett.. szóval nanocare-nél meg 10e felett nincs szállítási költség (alatta elvileg kuponnal is megoldható ugyanez). Érdekes módon néhány napon belül rádobtak plusz kétezret a beltér tisztítóra, nekem még 5990 volt néhány hete most meg 7990 és ráadásul ez a BF ár. Azért majd rákérdezek hogy ezt mégis hogy... és azért nem 1-2e ftról van szó, mert a két beltértisztító 10500ft-ra jött ki eddig, ennyiből kézben volt a nanotól rendelve. A carcleannél ugyanez kb 20 ezer ftból állt volna meg.

Visszatérve a 2 éves szavatosságra, nekem Nanolexes Ákos azt mondta telefonban, hogy ezt csak ők teszik rá vmi magyar szabályozás miatt, a gyártó részéről nem jelölnek ilyesmit a flakonon, úgyhogy nem biztos hogy ez a 2 év olyan kőbevésett időtartam, ettől függetlenül a tapasztalat az hogy friss árujuk van és a németeknél is Ákos elmondása szerint folyamatosan, heti szinten folyik a gyártás, nem hiszem, hogy nagyon raktároznának. Nyáron rendeltem akkor is 1-2 hónapos cuccokat kaptam, mostani rendelés (igaz a csere után) pedig két októberi és egy augusztusi jött. Pont a beltértisztító volt októberi, ha tudom hogy drágul, lehet még egy harmadikat is kérek és akkor jó időre le van tudva ez a téma.


jozsi252
(veterán)
Blog

Igen tudom hogy megfelelő hozzá az is, de maradok inkább a dedikált szereknél. 2600 környéke amúgy most BF alatt, bár ez inkább Black Week mert nov végéig van náluk akció.

d4d
Vannak olyan gyártók akiket nem izgat, pl. Koch Chemie-nél meg Auto Finesse-nél se látok lejárati időket, szóval Magyar szabályozás ide oda, nem mindenki tartja be. Most Auto Finesse-t akarok venni, és bár a CarClean-os rendelést át is tudnám személyesen venni, mert amerre járok kocsival dolgozni a környékbe van, most inkább AF mellett maradnék.

Találtam Polirtechen egy új terméket, igazából már régóta szemezek egy ilyennel, tudatni kell a családdal hátha valaki Karácsonyra megajándékozna egy ilyennel.
[link] - Autó szárító
A meleg szűrt levegő hidegebb időben szerintem csodákra képes, egyszer akkor is fogok venni egy ilyet. :D


ginola
(addikt)

BSD ilyen hőmérsékletben használható szabad térben?


adriankoooo
(senior tag)

Van olyan szárazoló, amivel áttörlés után nem így néz ki az autó? Persze pár perc után szárad, de akkor is. Az összes ajánlott (amelyek közül sok szöszöl többszöri mosás után is) és nem ajánlott törlőt megvettem már aliról, mind ilyen. Inkább váltanék valami drágább darabra, ha az jobban működik.


[kép]

[ Szerkesztve ]


csadi0011
(őstag)

Amikor először használtam szárazoló mikroszálast, akkor nekem is így nézett ki. Másodszor úgy szárazoltam, hogy szárazolás előtt egy sima mikroszálassal átmentem az autón, hogy a víz nagyját leszedjem és utána használtam a szárazoló kendőt. Akkor már szép vízmentesre töröltem az utolsó elemen is. Szóval talán nálad is hamar megtelik a kendő, de csak tippelek. Nekem még nincs sok tapasztalatom.

üzenetek