Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Safranek
(aktív tag)

+1 a koszradírra. :K


nebulo5
(senior tag)

Ha a "sötét autó" alatt fekete színt érteni, akkor ez a [trutyi] remekül takar a hajszál karctól picit mélyebb karistokat is. 2 - 3 mosás után érdemes újra használni. Ha nem fekete a sötét, akkor ebből van színtelen is...


Drughi
(addikt)

Magyarosan: "slims" és már ráakad.


Veron
(őstag)

padlizsánlila, viszont elég nagy a horzsolás (újragondolva kb. 6 cm x 0,5 cm)m viszont nem mély.
este lefotózom, ha az segít.


RP1980
(tag)

Valamelyest lehet segít. Azonban te is meg tudod ítélni egy egyszerű trükkel. Ha benyálazod az ujjad majd a karcokra kened, és amennyiben kis időre a nyáladtól eltűnnek, akkor akár egy polír ki is hozhatja őket maradéktalanul. Ha viszont a körmöd is bele tud akadni, akkor sok remény nincs. Lehet, hogy enyhíthető a jelenség, de akkor már valamekkora nyoma fog maradni.


Veron
(őstag)

oké, este még egyszer megnézem lefotózom.
nem tűnik el a nyálra, cserébe nem akar bele a köröm sem. :)


nebulo5
(senior tag)

A sérülés mértékének megállapíthatóságát RP1980 fogalmazta meg legérthetőbben. Ha festésre kerülne a sor, tudnám ajánlani a Carcolor Kft.-t. Színkód alapján az idő vasfoga (napsugár + UV+szomszéd irigy pillantása) okozta fakulást is be tudják azonosítani és remekül kevernek hozzá spray-t. Valamint egy legkisebb flakon K2 lakk kell hozzá, és nagyon pöpecül el lehet tüntetni a horzsolást. Nem szükséges az egész elem újra festése-fényezése. (talán a k2 lakk átfedő ködölését érdemes olyanra bízni, aki már nem először csinálja az átfedést, vagy gyakorolni)


MrRL19
(senior tag)

Sziasztok !

Vélemények / Tapasztalatok ?!

Meguiar’s 2 lépcső
M10032
M20532

Rupes 3 lépcső
Kék
Zöld
Fehér

Melyik a jobb ?
(Gép: Liquid Elements T2000 V3 )

köszi előre :R


Veron
(őstag)

Itt a kis rohadék. [kép]


spiky03
(veterán)

Sziasztok!

Tudtok ajanlani valami jol bevalt szert alufelni tisztitasra?
Ma csereltem le a nyari alufelnit es tiszta fekete fekpor vagy ki volt a belso oldala. Vizzel meg automoso kefevel sikaltam, de sajnos nem jott le teljesen. :(((

Nagyon koszonom a segitseget! :R


1stVikman
(senior tag)

Hát itt bizony lepattant a festék. Ezt polírral nem lehet kihozni, javítófestékkel érdemes próbálkozni.


Veron
(őstag)

:O
Az ecsetelőssel házilag vagy vmi sprayjel hozzáértő által?


1stVikman
(senior tag)

Igényszinttől függ. :)
Én először is lemosnám, hogy látni lehessen, mekkora a baj. A vastag fehér csík alatt és felette is meg van nyúzva. Ha ott is alapozóig ment a karc, akkor érdemesebb lehet spray-be kevertetni színt. Kimaszkolni, kicsit megsmirglizni és otthon lefújni. Aztán a széleket kézzel összepolírozni.
Ha csak a lepattanás zavar, akkor meg ecsettel befesteni és talán polírozni picit.
Végső esetben fényező és újrafújni az elemet.


polonic
(félisten)

Shiny Garage Monster Wheeler Cleaner +


RP1980
(tag)

A fotó alapján le lett gyalulva a festék és festék/anyag transfer nem nagyon lehet, hisz fehér kukával nem találkoztam. A vastag fehér csík ami gond, a többit még talán egy becsiszolás+polír orvosolhatná/enyhíthetné. A saját kezűleg való ecsetelgetéssel az a baj, hogy ekkora területen már brutál mód meg fog látszani. Kb. olyan lesz mintha egy heg lenne a kocsidon. Ugyan jobb esetben a szín nem fog elütni, de a nyoma ott lesz az 100%. Itt egy fényező aki segíthet. Igényesebb helyeken tudják úgy is, hogy csak foltban javítják/fényezik. Viszont sokkal nem lesz olcsóbb mint egy "sima" műhelyben egy telibe fújás.

[ Szerkesztve ]


Pgabor79
(aktív tag)

Vásárolnék elfogadható minőségű, de kedvező árú mosó kesztyűt! Érdemes pl. TESCO-ban forgalmazott "kukacos"-mikroszálast vásárolni, vagy azért ennél komolyabbat illik beszerezni? Ebay-es holmi is jó, ha van pozitív tapasztalat konkrét termékről...


RP1980
(tag)

A tescos bőven megfelelő.


d4d
(tag)

én is most kihasználva a black friday akciókat tervezek ilyesmit vásárolni, normálisabb mikroszálas kendőkkel együtt
[link]

Korábban a Cuies féle 550gsm-es hurkásat próbáltam, de szeretnék kicsit feljebb lépni. Ez a The Rag Company-s kesztyű 2990Ft BF akcióban 4990 helyett. És ténylegesen ennyi volt az ára korábban is, nem csak mára tolták fel, hogy legyen miből engedni. Pl az Eagle Edgeless 350-es kendőnek is 990ft darabja, ami szintén nagyon korrekt ár.


sutszi
(veterán)
Blog

Pont a napokban tisztítottam el a nyári kerekeket. ValetPro Dragon's Breath-el fújtam be először. Ez szálló rozsdát/fékport szedi le főként. Ecsettel kicsit átdörzsöltem, hagytam hatni pár percig majd öblítés. Ezután kapott egy TRIX-es fújást. Ez fékpor, rozsda mellett kátrányt és gyantát is leszed. Ismét öblítés.
Ezután kevertem egy vödörbe meleg vizes samponos habos keveréket. És felni mosóval át töröltem a felni külső/belső felét és a gumit is. Meg van egy ilyen kis kézi kefe, amivel a gumi oldalfalát és a futófelületet dörzsöltem át. Ezután öblítés jó alaposan.
Kicsit hagytam lecsöpögni. Majd 1:5-ös IPA:VÍZ oldallattal permeteztem és mikroszálassal közel szárazra töröltem... (Az alkohol miatt ezután gyorsabban szárad mintha csak víz után letöröltem volna.
Végül kapott egy Meguiars Endurance Gel ápolót mindkét oldalfal...

Igaz ráment 2-2,5 óra. De enni lehet róla...Vagyis nem mert a gumi ápoló nem finom.. :DDD

Tegnap bezsákoltam őket, aztán ment a LIDL-s tartó állványra. Letakartam...téli álom. Ennyi.

üzenetek