Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


d4d
(tag)

GS-sel nekem is az a tapasztalatom hogy nem az igazi üvegen, ellenben a Meguair's APC 1:10-ben megoldja ezt a kérdést, főleg ha kombinálod egy ilyen szivaccsal. DM-ben, Intersparban és más helyeken is megtalálni, a Sonaxosat csak illusztrációnak raktam be. De ecsettel is felvihető a szer.

Otthoni üvegpucolásnál is használom ezt a technikát. Ellentétben az üvegtisztító (akármilyen rongy, akármilyen papírtörlő) párossal ez ténylegesen bevált. Utóbbi módszer csak látszólag néz ki jól, aztán amikor kap egy direkt napsütést szemből, láthatod, hogy igazából annyi történt, hogy kicsit összekented az ablakot.. ha alaposabb voltál akkor meg csak kicsit lesz összekenve.. ha papírtörlőt használtál akkor még poros is lesz, de valóban tiszta, nem.. A szokásos kedvenc Vileda Pro MicronQuick-kel törlöm szárazra, ami azt jelenti, hogy egyenes le fel vagy oldal irányú mozdulatokkal egyszer lassan áthúzod az üvegen, nem kell összevissza törölgetni ökör módjára. A kendő nem fog semmilyen nyomot hagyni, ha kellő sebességgel mozgatod. Természetesen az APC-t megfelelő lágy vizzel keverem be és ha lehet gumikesztyűt is húzok, még a kezemről se kerüljön át semmilyen szennyeződés.

Még mindig csak tesztelés alatt áll nálam a Nanolex ablaktisztítója, ami egyelőre nagyon ígéretes, remélem ezzel teljesen ki tudom váltani ezt az APC-s mosást.

Hétvégén sikerült végre elintéznem a cserét is a nanocare.hu-s sráccal. Elég rugalmas volt mivel vasárnap késő délután tudtunk csak találkozni, amikor már rég nincsenek nyitva (vasárnap egyáltalán). Úgyhogy végre megvan a friss Interior Cleaner és a mikroszálas mosószer is. Érdekességképp megjegyzem egy Dodge Challengerrel jött, úgyhogy mondtam neki nem kérdezem meg, hogy a Kft neve (Kiss Gumi) és a vezetékneve (szintén Kiss) csak véletlen egybeesés vagy köze van a műhelyhez is :D, nem hiszem, hogy az övé, ahhoz fiatalnak tűnt, inkább családi vállalkozás.

[ Szerkesztve ]

üzenetek