Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Ádám16
(addikt)

Inkább nem is bántottam, kiszálltam az anyósoldalon. Nem akartam, hogy törjön valami. Ez is élmény hajnal 5kor.


grizlisandor
(addikt)

1 rész glicerint 2 rész meleg vízzel a topik ajánlat, de 1 rész - 1 rész ist használtam.


JHONNY 79
(aktív tag)

Ezt a magasnyomású mosást hogy kell elvégezni, hogy a szivacs ne károsodjon? Illetve láttam hogy kompresszorral is szokták fújni. Gondolom a szárítást segítik ezzel.

[ Szerkesztve ]


RP1980
(tag)

Semmi extra nincs benne. Beledobod a vödörbe (csak azért hogy a vízsugár ne repítse a szomszédba) és pl. mint az autó mosásakor, olyan távolságból kivereted belőle e maradványokat.
Semmi baja nem származik egy jófajta padnek ebből.
A kompresszorral való kifújás nem a szárítást szolgálja. Ez is tisztításra szolgál, jobbára akkor szokott jobban működni ha pont eleve porzósabb pasztával dolgozik az ember. A modernebb kevésbé "havazós" pasztákat nem nagyon fújja ki egy szivacs padből. Mikroszálas korongokon inkább bevethető.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

900ml-es MJJC-be menne Avalanche. Az a cél, hogy még a jövő évi koszt is leoldjam. Nagy mosás lesz. TRIX-el, gyurmával, meg mindennel is. Meg annyi vödörrel amennyi az utcában van... Szóval egy erős előmosást szeretnék. Aki #csakazavalanche-t használ, milyen arányban tölti a habosítóba?
Én valami 100ml Avalanche + 100ml GS-ben gondolkodtam + 700ml víz-ben gondolkodtam.

Egyéb ötlet?


Petyyyyy
(addikt)
Blog

forró víz -> vödör, majd gyurma - vödör. minél melegebb vízben van, annál puhább, jobban összeszedi a mindent is.
Esetleg külön kesztyű a díszléc alatti panelrészekhez, mert ott mindig koszosabb.
Csináld hétvégén, elég jó mínuszokat jósolnak hét közben.


sutszi
(veterán)
Blog

Köszi. :R

TRIX az kesztyűs 2 vödrös előtt vagy után kellene?

Hétvége sajnos nem jó. Utazunk és pont a mínuszok miatt akarom megcsinálni. Ha megvan a külseje, akkor amíg szárad meg csöpög, nekimegyek a beltérnek is...


Pttypang
(veterán)
Blog

Szep reggelek, koszi :R


jozsi252
(veterán)
Blog

Avalanche-ot én 1:4-be használom, annyi kell mindenképpen! Én a kettőt nem keverném össze, de a GS hatékonyabb ebből a szempontból mint az Avalanche. Viszont arra nagyon figyelj hogy a nagyon durva előmosó oda tud baszni rendesen a műanyag króm részeknek. Szóval rászáradásig semmiképp se hagyd rajta. Én megpróbálnám a helyedben azt hogy 200ml Avalanche plusz a langyos víz.

TRIX mindenképpen csak akkor miután tiszta és száraz a felületed!

Én amúgy hasonló komolyabb előmosás miatt rendeltem Shiny Garage Citrus Oil-t, remélhetőleg holnap fogja a futár hozni. Az is elég durva előmosó, viszont az a jó benne hogy lehet hígítani akár 1:20-ba, és még akkor is nagyon szépen leviszi a retket. Elsősorban a nagyon dzsuvás részeken akarom használni, mint küszöb, kerékjárati ív, gumi oldalfala, stb..

[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

Nos az Intersparban vettem egy 400 akárhány ftos jégoldó spray-t kíváncsiságból, -40-ig jó stb stb. Autoglymhez hasonlóan szintén de-icer fantázia néven fut. Vékony jégrétegre fújva kb azonnal hatott, viszont mivel nem indultam el az autóval azonnal csak kb 10-15 percre rá, ennyi idő alatt a befújt felület bizonyos részein újra megjelent egy vékony fátyolos jeges réteg. Visszapillantónál ugyanez a jelenség. Mindenesetre a hatás kb azonnali volt azzal nem volt gond. Meglátjuk mi lesz egy kicsit nedvesebb időben, komolyabb fagyban. Az Autoglym-nél kifejezetten írják hogy a visszafagyást sem engedi, ami valóban így is volt, annak a cseppjei még délután is az üvegen voltak ha nem takarítottad le. Illatra ez az olcsóbb nem valami kellemes, kicsit lábszagú :D de akkora árelőnye van, hogy ezeket a hátrányokat egyelőre elnézem. Elég, ha a kapargatást megúszom vele.

[ Szerkesztve ]


jozsi252
(veterán)
Blog

Én Sheront szoktam, nekem bevált.

Amúgy a LIDL-be kapható téli -20 fokos téli szélvédőmosó elég jól viselkedett reggel a -6 fokba, szép tiszta felületet hagyott maga után. Bár tudom hogy -10 illetve -15 teszi próbára, de attól függetlenül ár érték aránya jó neki.
Csak az zavar nagyon hogy -4 -5 környékén besűrűsödik a folyadék, és kisebb nyomással jön ki a fúvókából, kevesebb anyag jut a szélvédőre.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Akkor most hogy is van ez..? :D
Utóbbi megállapítás épp kizárja a jó viselkedést. Azért lenne téli mosó, hogy ne fagyjon és sűrűsödjön.


grizlisandor
(addikt)

Sheron jégoldó nálam is működik, de a téli szélvédőmosója botrányos, nyákos réteg marad a szélvédőm, volt, hogy ráfagyott a kemény hidegben. Ellenben a nyári szélvédőmosójuk citrom vagy citrusos, az kellemes.


jozsi252
(veterán)
Blog

5 márkát próbáltam egészen -40 fokig, és mindegyik ezt csinálja. Szóval ezen már nem akadok fent az az igazság. Neked esetleg melyik vált be ami nem sűsűsödik?

grizlisandor
Igen ezt én is tapasztaltam a Sheron-nál sajnos.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Látod ilyen szempontból még nem vizsgáltam, de most meg fogom nézni. Viszont a szórásképpel és mennyiséggel eddig nem volt bajom.

Télen ez

Nyáron meg a párja


grizlisandor
(addikt)

Nálam is ez a szett lesz teszten. :B


Drughi
(addikt)

Nekem a Motul Vision télit ajánlották, immár 2. télen az ment bele.
Sajnos alég borsos az ára, bár a Bárdniál volt, hogy 2000ft alatt vettem meg, most legutóbb már 2800 volt.


Pttypang
(veterán)
Blog

Autotakarot tul nagy macera feltenni, vagy van mas negativuma is? Ismerosnek nem volt szelvedon jeg, meg a havat is csak lerazta kvazi.


M0RGI
(őstag)

Én prelixet (teszt) vettem télre, ráadásul nem is a -19 fokosat, hanem a -40-est. Az biztosan nem dermed vissza és nem sűrűsödik be. 5 liter 2200.-
Eddig pedig a Prelix szélvédőmosó folyadék 4 évszak volt betöltve, amely - 7 °C-ig fagyálló.


jozsi252
(veterán)
Blog

Nekem a Yarison az ablaktörlő karon van rajta 1 nagy fúvóka, amiből nagyon sok jön egyszerre. Így nekem számít hogy mennyibe kerül. Napi 80-90km környékét megyek, szóval azért használom sokat a törlőt.

M0RGI
Prelixet hol vetted?
Amúgy a Prevent meg Prelix különbözik valamiben?

[ Szerkesztve ]

üzenetek