Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Varshi
(aktív tag)

Igen, a másik kocsimra olyat vettem, az még úton van. Csak elég elbizonytalanító, mikor olvasol pár negatív kommentet becsatolt (tényleg bénán álló) fotóval, hogy akkor ez a termék vajon szar, esetleg csak a DIY felrakás volt a béna, vagy miisvan...

De az tény, hogy a neves/márkás cuccok, amiket amúgy külön weboldalon vagy külön márkanév alatt futó sellernél megtalálsz, nem csak egy tucat-termék (brand nélkül), mindig drágábbak. Ember legyen ugyanakkor a talpán, aki ki tudja szűrni, hogy melyik a tényleg jobb (tehát "többet fizetsz a jobbért"), és melyik a túlárazott szar...

Az alis böngészéseim idejének fele kommentolvasás. Megérne egy misét amúgy a rengeteg "5*, de még nem próbáltam ki" review is. :-/


runner 125
(nagyúr)

Sziasztok,

Az alu alkatrészekről (futómű, motorblokk, stb.) azt a fajta a "por" szerű, fátyolos "sókivirágzást" ami általában téli használat során jelentkezik a nagy sózásnak hála a nyers alu alkatrészeken mivel lehet eltűnteni? Erre alkalmas bármelyik motortiszító, vagy van rá valamilyen speckó oldalt?
Nyilván a látható részeknél a "porló" része kézzel, vagy egy kefével is lejön, de attól még marad rajta ilyen "fehéres", foltos "só" - vagy mi.

Köszi!


2ozzmexy
(aktív tag)

Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, az autómosós leírást el is mentettem, de nem igazán adott választ arra amire kíváncsi lennék:
1. gyurma "kötelező" wax előtt?
2. kinéztem kettő terméket, de egyiket sem mertem megvenni, mert sosem használtam ilyeneket: [link] és [link] , egy kezdőnek melyik lenne jobb?

Nem szeretnék bemutató autó minőséget, csak örülnék ha nem mattulna ki a fényezés és lenne rajta egy plusz bevonat, mivel "csillaggarázsban" áll az autó sajnos.

Eddig csak lemostam mindig, bár lehet azt is rosszul...

Ha valaki ezekhez tudna egy rövidebb gyorstalpalót írni azt is megköszönöm...


Brave_86
(aktív tag)

A wax előtt ami úgymond kötelező az az alapos mosás és zsírtalanítás.
A gyurma ajánlott, - ha ritkán vagy még esetleg sosem volt- . Meglepő mennyi mindent lehoz még, amikor már úgy gondolod, hogy "tiszta" a felület.
Kérdés, hogy mennyi időt szánsz erre? És az erre rászánt időt milyen minőségű wax-al "koronázod meg".
Ha egy alap védelmet szeretnél a mosás után arra sokan ajánlották a SONAX XTREME Brillantshine gyorsviasz-t. Ez gyorsan kivitelezhető a mosást követően.
Ha komolyabb waxot szeretnél arra jó megoldás lehet a Soft99 Fusso Coat 12month.
Nálam ennek a felvitele közel egy napos szeánsz. :D
Úgy gondolom, ha már ennyi időt rászánok, akkor már egy komolyabb, tartósabb védelem legyen a fényezésen.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Gyurma, ha kezdő vagy és japán autó, akkor ki lehet hagyni.
Japán autóknak puha a fényezésük, így egy kezdő simán összekarcolhatja a gyurmával.

Gyurmázást előbb egy kevésbé látható helyen érdemes kipróbálni, például a motorháztető belső felén. Erős lámpával ellenőrizd, mert elsőre lehet, hogy nem látod a karcokat.
Ha így összekarcolnád, akkor is csak max az autósszerelő látná.


zsolt19900
(őstag)

szélvédő belső felére, arra a fátyolos mittudoménmilyen trutymákra milyen szert javasoltok?

szoktunk neki adni ablaktisztítóval és papírtörlővel de sajnos csíkos marad még ezek után is

van erre valami speckó szer, amivel jobb eredményt lehet elérni?


Jaded
(senior tag)

Autoglym Car Glass Polish.


Gyöször
(senior tag)

De jó, hogy feljött itt ez, nemrég találtam a topikra, olvasgatlak benneteket. Ezzel a belső fátyolosodással télen nagyon sokat kínlódok hidegben éjjel, olyan mintha párásodna a szélvédő és veretni kell a klímát, de az se mindig segít. Pedig mindig megpróbálom patyolatra pucolni a szélvédőket kívül belül. Megpróbálok venni ilyen cuccot.


runner 125
(nagyúr)

Az Autoglym Car Glass Polish tényleg nagyon jó cucc ablakra, burtál tiszta lesz tőle.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

És az működik mikroszálassal is?
CarPro Ceryglass van itthon Polyshave block-kal.


zsolt19900
(őstag)

esetleg a sonax extrém ablaktisztítója?

felnire használtam pár hete a sonax termékét, azzal meg vagyok elégedve.... igaz nem színeződik el olyan dzsukelósan, mint a többi termék, de tette a dolgát


runner 125
(nagyúr)

Mármint a feldolgozás? Persze.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Jah, igen, arra gondoltam.
Csak mert Polyshave-nél az alábbi eljárást alkalmaztam, de nálam nem hozott teljes sikerült az Astra-n.


aDtG
(tag)

Sziasztok!

Holnap S.O.S- ben szeretnék vásárolni egy szárazoló mikroszálas törölközőt 2000Ft-ig. Sajnos vidéken hagytam a törölközőket, de holnap mosnék autót utazás előtt.

tudtok valamit/valakit ajánlani, ahol tudnék elfogadható minőségüt kapni Budapesten.


Jaded
(senior tag)

Belül nem mindig, de kívül elég gyakran áttörlöm vele minimum a szélvédőt. Nagyjából olyan lesz, mintha nem is lenne ott üveg. Plusz ablaktörlő sem kell egy bizonyom sebesség felett és elég jól bírja a mosást és a szélvédőmosót is.


Gyöször
(senior tag)

Egy S-Crossom van, most 3 éves. Újkora óta csak turtle cuccokkal mosogatom, kenegetem. A samponjuk jó, nedves waxxal szoktam áttörölni, azt nagyon szeretem tőlük, ablakmosáshoz az üvegtisztító volt minden de utána turtle clearvue üvegfelület polírozóval kezeltem. Az nagyon szupi volt néha lakott területen se kellett ablaktörlő ha megvolt az 50kmh. De van egy üvegtisztítójuk, szintén clearvue néven fut, az nagyon rossz opálos lesz tőle az egész, a koszt se viszi. A dash&glass néven futó cumó se jó a kocsira, de az autómata hegesztőpajzsom csak ezzel szoktam tisztítani, arra nagyon jó. :-)
De a kocsi tisztaságára nem is vagyok igazán allergiás, viszont az ablakéra nagyon.
Múltkor volt a pennyben ablakmosó és polírozóegyben , régi legendás név az üvegfelület polírozásban, sárga kék és nem jut eszembe a neve. Külső felületre nagyon jó, jobb mint a turtle. Kifröccsent tenyérnyi bogárbél lejön egybe az üvegről.


Jaded
(senior tag)

Én sokáig Autoglym cuccokat használtam (innen van a Car Glass Polish), aztán lett Lotus, most állok át Gyeon-ra (először köztes cuccok voltak, Tescos, Turtle, mikor mi akadt a kezembe).
Én allergiás vagyok a kocsi tisztaságra, ha poros a műszerfal, akkor már megőrülök :DDD Ha rendes belsőt csinálok, akkor az 4-5 órahossza is tud lenni (mondjuk nem kapkodom el, van benne cigi szünet is), a külső ugyanennyi. Ha csak egy "lightos", akkor mondjuk 4-5 órahossza a külső-belső :D

[ Szerkesztve ]


F_Zolee
(veterán)

Rainx lesz amit vettél. Nem tudom milyen lenne a nem 2in1 de ettől kicsit többet vártam. Kb 1 hétig volt fent mire jött is valami eső de extra hidrofobitást nem tapasztaltam. Kb 70 felett indultak meg érdemben a cseppek, felette se szaladtak annyira, mint vártam.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Én is vettem belőle... Nem tudom mekkora sebességnél kell a víznek megindulnia...de nekem még most hetekkel később is láthatóan pergeti a vizet mikor lelocsolom...
Viszont nekem is csak pálya sebességénél kezdett a víz lemászni a szélvédőről.


F_Zolee
(veterán)

Gondolom ez gyengébb hatású, igy nincs értelme használni ha nem tudok pályázni akkor ugyanugy kell az ablaktörlő. A sima rainx-et nem mertem megvenni, mert sokaknál olvastam, hogy fátyolos lesz szar felvitel miatt...

üzenetek