Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


renziNNN
(tag)

Sziasztok!
Műanyagápolóval kapcsolatban kérnék tanácsot, az előző tulaj valami cuccal végig kenhette a kocsi belső műanyag részeit elől,hátul, amitől ha végig húzom rajta a kezem ilyen fura csúszós lesz, ez roppant bosszantó.. Ez lehet a szilikon? :F Ezt szeretném megszüntetni, valamint a színét is visszaállítani amennyire lehet. Erre mit tudtok ajánlani? Keresgéltem itt a hasonló kérdések között és a Sonax műanyagápolóját valamint a Koch Chemie Refresh Cockpit Care-t láttam az ajánlottak között, inkább az utóbbi felé hajlok, amennyiben ezt megerősíti valaki nekem. :)
Külső műanyagápolóra is szükségem lenne, motorháztető és szélvédő közti matt fekete terület visszaállítására. Gondolom itt nehezebb a helyzet, hogy az eső és uv álló maradjon, de erre egyelőre még nem találtam terméket.
Köszi a segítséget előre is. :R

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Hát én is frissítenék rajta kicsit... egyetértek.

Én most elkezdtem kiemelni meg kicsit átrendezni az összefoglalót... [ITT]
Ez még nyilván nem a végleges... Egyelőre átkategorizáltam az anyagokat és eszközöket amiket általában használni szoktunk... Mondhatni ez még csak váz!
Ami még hátra van:
- bővítés szerekről és eszközökről
- módszerek, technikák átemelése aktualizálása
- linkelések

Abban kérdném társaság segítségét, hogy akinek van javaslata az a bejegyzés alá hozzászólásban írja meg és ezek alapján fogom majd tovább fejlesztgetni, ahogy időm engedni... (tehát nem percenként fog frissülni...de próbálok minden nap ránézni, és alakítani rajta...)


jozsi252
(veterán)
Blog

Érdemes lenne több terméket is feltüntetni kategóriánként, illetve azért van mit módosítani. Pl Avalanche nem mondható wax kímélőnek, van ami mehet egy kategóriába, mondjuk a Trix leginkább szállórozsdára illetve kátrányra van.
Bogároldóhoz Koch Chemie Insect & Dirt remover-t feltenném, samponokhoz GYEON termékét szintén mert az egyik legjobb amit létezik, viaszokat külön kategóriába tenném. Nyilván nem kell minden terméket felírni mert nem is lehet, de amik a topicba elhangzanak azokat érdemes, akár linkkel együtt.
Illetve külföldi hazai beszerzési forrásokat is érdemes lehetne megjelölni.


sutszi
(veterán)
Blog

Köszi az észrevételeket. :R

A több termékhez kéne infó is... ezt egyedül nem vagy csak piszok nehezen tudom kinyerni a topikból. Így ha más is ír konkrét javaslatokat, ahogy te is, úgy tudom majd bővíteni. (meg ami még a jelenlegiből hátra van..)

Avalanche-t itt írta valaki korábban, hogy kíméli a wax-ot...meg termék leírásban is az volt [link] . Igazából én kiveszem, csak legyen tuti az infó, mert én sem tudom melyik...

Koch Chemie Insect & Dirt remover - > felírtam.
Gyeon BATHE+ -> felírtam.

Viasz téma: Igazából alapvetően így nézne ki a kategorizálás.

Külső
- snow foam
- samponos mosás
- stb
- viaszok
Belső
- műanyagápoló
- tisztítás...
- bőr...stb

Minden kategóriában ott lenne az arra vonatkozó szerek és eszközök listája, így amikor valaki egy konkrét rész iránt érdeklődik mindent megtalál az adott dologról.

A viaszt miért vennéd ki külön kategóriába? Illetve ez már egy külön kategória a külsőleg alkalmazható dolgoknál.
Vagy másra gondoltál?

Én nem akarok minden terméket felírni. Csak az, amikről itt beszélgetünk... Kipróbáljuk, használjuk és bevált... sőt! Azt is fel lehet írni ha valami kifejezetten nem jó...

Linkesítés lesz...majd..egyelőre listát meg szerkezetet rakjunk össze... A linkesítés már csak droid meló. Ráér.

A beszerzési forrást jó, hogy említed... Ezt én is nagyon támogatom. Egyrészt, hogy legyen egy bolt lista, ahol lehet nézelődni...másrészt, azt is felírom majd, hogy időnként szoktak szerveződni közös rendelések.

Jöhet még gondolat, beszéljünk a témáról.

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(félisten)

Üdv!
Itt 3:33-nál azt mutatja, hogy hőlégfújóval eltüntethetek a kisebb karcok a beltéri műanyag burkolatról?
Ha igen, milyen fújó kellhet hozzá, és milyen hőfokon?


Zoli-bácsi
(senior tag)

:DDD Ez most komoly?


AxBattler
(félisten)

Igen, ezt már láttam, de nem voltam biztos, hogy ez itt hőlégfúvó.... akkor asszem' lesz dolga a fúvómnak a nyáron! :))


CharlieDrop
(veterán)

Sziasztok!

Próbált már valaki ilyen Greenline mosószert?


nebulo5
(senior tag)

Tavaly végeztem hasonló műanyagfelület felújítást, karc eltüntetést! Hő légfújó helyett gázégőt használtam. Kellő figyelemmel, gondossággal valóban remek eredményt lehet elérni. Ügyelni kell, nehogy megolvadjon a műanyag (de gondolom, ennek veszélye a hő légfújónál is fennállhat), és összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Nem lett újszerű, de egész remekül sikerült. Akinek van gyakorlata az ilyen hőkezelésben, biztosan szuper eredményt tud produkálni.


AxBattler
(félisten)

Hát ez az, ami hiányzik: a gyakorlat. No, majd most lesz! :D
Köszi az infót!


szabi325
(tag)

Köszi a részletes segítséget! :)


Zoli-bácsi
(senior tag)

Ma megérkezett. Nerta Sky We 64-el gyorsan ki is próbáltam, de mivel süt a nap, csak azt néztem meg mennyire habosít. Elsőre tutinak tűnik. Ahogy lemegy a nap, jöhet az éles teszt. :D


sagesz93
(addikt)

nekem is jelzett a tracking, hogy tegnap beért az országba, remélem a héten idetalál vele a posta :K


veen
(csendes tag)

Üdv
Miskolcon vagy környékén tud valaki profi céget, aki vállal polírozást és kerámia felvitelét?


magy1975
(csendes tag)

Nekem is a postán van,de csak a jövőhéten tudom átvenni.


Mauzes
(őstag)

Sziasztok, Parkside PHD 110 D1 mennyire ajánlott autómosásra? Kb a legalapabb magasnyomású lehet, 110 bar és 1300W, de 16 ezerért ár-érték arányban rendben van?

Most olyan házban élek, ahol kint nem lehet elzárni semmit, így a lopás veszélyre gondolva nem akarok drága terméket venni most.


runner 125
(nagyúr)

6 liter / perc teljesítmény iszonyú lagymatag..
Óránként 360 liter. Ez alapvetően a semmire nem való kategória. Persze, nyilván bicikliról biztos lelöki a sarat, de ugye egy magasnyomású mosót az ember általában azért vesz, h minden máson is tudja használni, megfelelő hatásokkal. Mint jelen esetben is, autómosás. Oda kell a normális, 600 liter körüli vízszállítás, mert a fele szint csak simogatja a koszt.

Más felől én az ilyen gépeket tényleg csak környezetszennyezésnek tartom. Tipikus 2 nyári típusok. Garit kihúzza, 2 nyarat használod, aztán megy a kukába. Ezekben kb semmi réz alkatrész nincs, csak műanyag az egész szivattyú. Iszonyú hamar csöpögnek, eresztenek, elengedik azt a minimális nyomást is..

Consumer kategóriás, minőségibb otthoni mosó 90-100.000ft alatt nincs, de én inkább az ipari (Kranzle, Comet, bizonyos Karcher-ek - az olcsóbbak azokból is hulladékok) híve vagyok, akár használtan is. Azt egyszer kell megvenni otthoni célra és kb örök db.
Ha nem tudod elzárni, akkor is nézz olyat, ami 550-600 litert minimum tud óránként.


Mauzes
(őstag)

A fenti kérdéstől függetlenül, hosszabb távra egy Karcher K5 Premium Full Control-t néztem, az már vállalható amúgy?


runner 125
(nagyúr)

Nem rossz, de az is consumer termék.
100.000ft-ért én inkább egy használt iparit vennék. :) Azon nincs WIFI-s pisztolyfej (amúgy is, mi a francnak.. csak hibalehetőség), viszont réz az egész szivattyú.

Pl. Kranzle, Comet. Figyelni kell a jofogast, facebook csoportokat / marketplace-t. Jofogason találtam pl én is a Kranzle 2160TST gépemet, újonnan, a mostani új ár fele alatt. Tehát ki lehet fogni jó vételeket ipariból is.

üzenetek