Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Matrica meg nuku a szélvédőn :F


vazee00
(tag)
Blog

Sziasztok!

Tavaly nyár végén raktam az autóra Gyeon Q2 Pure EVO kerámiát. Egy koccanás miatt sajnos cseréltetnem kell a motorháztetőt, lököst, amik fényezve lesznek. Ezekre is szeretném felvinni a kerámiát, ha már nekiállok, felmerült bennem, hogy mi lenne, ha ismét felvinném az egész autóra a bevonatot? Van valakinek tapasztalta ezzel a fajta kerámiával kapcsolatban, hogy mennyire ajánlatos a 2 réteg több hónap elteltével? Mennyire csinálhatok bajt, ha megpróbálom?

FeRRaR1 Anno te segítettél, tudom, hogy használtad/használod ezt a fajta kerámiát, mit gondolsz a több rétegről?


FeRRaR1
(őstag)

Amennyiben elemeket fényeznek össze szoktak polírozni a többivel. Ami leszedi amúgy is, illetve az egész kocsit elő fogod készíteni szóval én feltennem az egészre. Gyorsan lehet vele dolgozni, nem latok semmi problémát ezzel.


d4d
(tag)

Igen, azt néztem én is, a rendszám S-es volt, nem olyan régi. Elvileg ebben az esetben ugrik a forgalmi, jön a büntetés, ha megfogja a rendőr. Mondjuk őket ismerve az ilyen autókra rá se mernek nézni. Jobban szeretik az átlagembereket zaklatni, szivatni, büntetni.

Más. TRC Eu oldalon április 1-5 között mindenre 20% kedvezmény lesz, kivéve az eleve akciós dolgokat.
Waxworld húsvéti kupon: "pasen24" (10%)


polonic
(félisten)

A black hole extreme xl szárazolókendő mennyire jó. Nem gondoltam volna.


jozsi252
(veterán)
Blog

Sziasztok

Tudnátok ajánlani egy normális szórófejes flakont? 1literes kellene, és olyan ami a lúgos szereket bírja. Nem kell hogy habosítson. Ami fontos lenne az az hogy a szórófej ne műanyag csöve legyen hanem olyan ami flexibilis.
Van itthon Auto Finesse meg Koch Chemies flakon Canyon szórófejjel de ha már félig van és vízszintesen tartom akkor nem fúj sem semmit.
Kwazarnál nem szeretem azt hogy felengedésre is fúj így olyan nem kell. De ha jól tudom azok nagyon lúgos szerekre nem is jók.

Köszi! :R

Gondolkoztam felpumpálós Marolex Industryn is, ha más nem akkor lesz egy olyan, az is szimpatikus.


d4d
(tag)

Megint az hogy itthon ez nem kapható.. a koch flakonhoz pont passzolna pedig. Asszem ez is canyon szórófej alapból csak van rajta egy plusz elem amivel még jobban kézreáll.
Link

Kb 2 éve használom a kék fehér 2 literes marolexet (ez való a lúgos cuccokhoz), semmi bajom nincs vele, szeretem. Mindig ebből adagolom az előmosót.

[ Szerkesztve ]


jozsi252
(veterán)
Blog

Nekem arra kellene hogy a falcokat befújjam vele, gumiszőnyeget, kereket körbefújjam és megsikáljam, meg ilyesmi. Koch GS pont jó erre a célra 1:10-es arányban.
Csak sokszor zavar hogyha már kevesebb mint félig van akkor nem mindig fújja ha úgy tartom.
Ezt a Marolexet te csak előmosónak használod, vagy arra a célra is amit írtam hogy pl falcokhoz? Vagy te pl a falcokhoz meg hasonló koszosabb részekre milyen flakont használsz ami megfelel erre a célra?


Safranek
(aktív tag)

Egy kis múltidéző:


d4d
(tag)

Általában a folyamat úgy néz ki, hogy a mosóban adok neki magasnyomásúval, ésszel. Van hogy csak vízzel vagy mosószeres melegvízzel vagy pluszban a bilt hamber touch lessel is előtte beáztatom, amit elmősosónak viszek. A kosz nagy része így leszedve. Sokszor ennél jobban nem is mélyedek bele csak ha annyira szar a helyzet a felső részeken. Akkor otthon habosítós flakonba keverek koch chemie mzrt (1:5-1:10) és a puha koch ecsettel (zöld nyakú) szépen átmegyek még a felületen. A gumitömítéseknél, műanyag elemeknél esetleg durvább ecsettel. A marolexet ilyenkor csak öblíteléshez használom. Újabban p&s absolute-os keverékkel öblítek (1:256). A végén áttörléshez Carpro ech2o-t vagy Gyeon Eco Wash-t használok. De ha sietni kell és csak poros, kicsit koszos, akkor önmagában az ech2o, eco wash is elég. Nagyon szeretem ezeket a vízmentes mosószereket ilyen célra (is) használni. Megszállotaknak, akik szeretik ha mindig makulátlan a felni, azoknak szinte kötelező tartozék az autóban erre a célra egy-két kendő és egy flakon bekevert vízmentes mosószer.



[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

Ez is a végen egy carpro ech2o-s áttörlést kapott. 20 éves autó. Persze ehhez a látványhoz kell a jó alap is. Ebben az esetben egy 1 tulajos valós 95 ezret futott autóról volt szó, ami sose volt törve, bár esztétikai hibái voltak kívül.


d4d
(tag)

Detail Factory idei újdonságok. Tegnap volt az élő bemutató yt-n. Remélem a fúróba fogható verzió Európában is elérhető lesz.

Kezdés 5:22:44, video









hemaka
(nagyúr)

Ezt tartsd majd tisztan😂 [kép]


d4d
(tag)

Fú az ízléstelen fajtáját..


d4d
(tag)

M1-es kifele mai nap, Budaörs/Budakeszi magassága. Magyar rendszámos, pár hónapos DBX 707, 4.0 520kW (707 LE)


polonic
(félisten)

Ronda autó és piszkos is. :D


d4d
(tag)

Én is többet várnék látványban ~100m-ért. Méretre sem volt egy letaglózó valami. Ettől független magyar rendszámmal nem sok futkározhat belőle.


AIex
(tag)

Igazán jómódu lehet az illető, ha magyar rendszámra is van pénz , :D

Amúgy, ha publikus, autókereskedéssel foglalkozol ?


d4d
(tag)

én személyesen nem adok-veszek autókat, de erősen közöm van a témahoz már vagy 30 éve. Napi szinten mozgok kereskedők között, ezért is látok érdekes dolgokat, ezért tudok annyi szert, annyiféle autón próbálgatni. De nem ebből élek. Mármint nem a takarításból, ez csak hobbi amit néhány éve űzök. Ahhoz még kevés vagyok, hogy komplett autókat a-tól z-ig bevállaljak. Nincsenek is meg a feltételek hozzá. Minimum kellene egy zárt, jól megvilágított műhely, garázs, bármi, ahol minden eszköz kéznél van, senki nem zavar, nem befolyásol az időjárás stb.


AIex
(tag)

Igen, emiatt kérdeztem, mert többször emlitetted, hogy nem kozmetikával foglalkozol, viszont annyi különféle autó fordult meg nálad, a beszámolók alapján, hogy arra tudtam gondolni, vagy a rokonság és ismerős hordja hozzád az autókat, ami nem tűnt ésszerűnek, mert szerintem ezt mindenki utálja, vagy autókereskedéssel, vagy azzal kapcsolatba hozható dologgal foglalkozol, és emiatt találkozol annyi féle tesztalannyal.

üzenetek