Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


simonjoe
(senior tag)

Ez egy gyönyörű autó! Kívül belül egyaránt. Ha elsuhansz mellette nem nagy szám, de ha van lehetőség körbe járni, olyan harmóniát, vonalakat látsz, h besz@...rsz! Mint írtam, kívül-belül. :K


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Nekem ma egy DB9/DBS-hez (???) volt szerencsém, azt is csak félig. Sajnos nem azt mostam, ponyva alatt pihent. :))

Ennek a hátulja kifejezetten nem tetszik. Össze lett csapva.


jozsi252
(veterán)
Blog

Én a koszos részekre ami esetleg megmarad a falcoknál és más helyeken azokra Koch GS-t használok 1:10 arányban keverve. Nekem ez a koszos részekre igazi kis mindenes vegyszer. Rendeltem pumpálós Marolexet 1000ml-es űrtartalommal ami bírja a lúgot. Hétvégén teszt, kíváncsi vagyok rá milyen. Nem szokott sok fogyni, igazából az ajtónyílásokat befújom majd ecsetelem, csomagtartót felnyitom és a kis eldugott részeket ahol kosz van, akkor a gumiszőnyeget szoktam vele, bár lassan cserélem szövetre úgyhogy egy darabig azt nem kell, a gumi oldalfalát sikálom meg rendesen befújás után, ezekre nálam mindenre bevált a Green Star.
Most rendeltem GYEON bőrkefét, Pol Star-t, habosítós Colourlock flakont a bőr, műbőr részekre a kocsiba illetve lakásba is jó. Szerinted a Pol Star-nak 1:10 környéki hígítás az jó lehet ha nem a koszt kell leszedni hanem csak kis felületi szennyeződést meg zsírt a bőrről?
Kellene valami bőrápoló vagy detailer de még egyelőre nem döntöttem el mit kellene vennem.
Köszi az infókat és a képeket, szép a végeredmény nagyon! :R


d4d
(tag)

Az 1:10 jó lehet, de én nagyon keveset találkozok bőrrel, nem sok tapasztalatom van. A gyeon bőrkefe is jó, de a koch saját lószőr keféjét is ajánlom. Nem helyette, inkább mellé. Kicsit hosszabb szálú, emiatt valamivel puhább, lágyabb és baromi sűrű. Ha az ecset kevés mindig ezt veszem elő.

Mai. Biatorbágy magassága M0/M1. Mercedes-Maybach S680 6.0L V12 (612 LE). Ez se annyira hétköznapi. Szintén magyar rendszámos volt. 23-as üzembehelyezés. De akkor is inkább az a fenti Ghost kellene.

[ Szerkesztve ]


WiZARD
(addikt)

Ha úgy jönne értem a sofőröm, hogy ilyen koszos akkor másnap kereshetne új munkát :D


hemaka
(nagyúr)

Az a fenyezes 7.6 misi, csak ugy magaban. 😂 adtunk mar el ilyet mi is, meg suv maybachot is, pl tegnap is vittek kettot romanba treleren. Vegyszer, borotva, ugy vittek vizesen a tuzo napon. 😂


stuka20
(aktív tag)

Üdv!

Van ajánlott ablakmosó folyadék márka vagy mindegy milyet vesz az ember?


jozsi252
(veterán)
Blog

Ez a Maybach nem UNIX egyedi rendszámos? Nekik van ilyen.

Köszi a tanácsot. :R


AIex
(tag)

Nyárinak Sonax Xtreme koncentrátumot használtam, télinek Sonax Anti Frost téli koncentrátumot,

Sonax Xtreme-nél az volt a duma, hogy a bogarat milyen jól oldja. Tavaly, amikor szezonban használtam, nem tűnt fel, hogy milyen jól oldja, inkább úgy voltam vele, hogy teszi a dolgát, korrekt termék, nincs itt semmi látnivaló.

Jóidővel együtt megjöttek a bogarak is, még Sonax Anti Frost van a tartályban (1:1-ben higitva, -20C-ra, deszt.vizzel) és érzetre, ez fényévekkel szarabban távolitja el bogarakat a szélvédőről, mint az Xtreme.


TheProb
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Adhoc polírozáshoz mi a vélemény erről a masinériáról? Csak a fordulatszámtartományt nézve valamire jó lehet, nem?


hentes555
(senior tag)

Most ilyet szeretnék én is venni idénre.

Amúgy van valami különbség, ha egy szélvédőmosó koncentrátumot csapvízzel vagy desztvízzel keverek be?


stuka20
(aktív tag)

Megnézem, köszönöm szépen!


tibbike01
(őstag)

Talán egy hajszál különbség van, kevésbé lehet vízkőfoltos utána a szélvédő...de a koncentrátumban van annyi anyag, hogy ez csapvízzel is szinte kizárt.


hentes555
(senior tag)

Akkor fölösleges desztvizet vennem emiatt, köszi.


Morris
(veterán)

Ha van szárítógéped akkor annak a vize teljesen jó. Az lágy víz.


AIex
(tag)

Semmi. A cimkén sem kötik ki, hogy ilyen, vagy olyan vizzel higitsd,

Én csak azért szoktam ion cserélttel higitani (most néztem, nem deszt. vizzel), mert mindig veszek 2db 2L-es palackot, egyet bekeverek, és megy a tartályba, egyet pedig elrakok a csomagtartóba, és ha menet közben fogyna ki, akkor csak félreállok, és keverek mégegyet,

Mentségemre szóljon, a pet palackot mindig szelektivbe dobom :B


hentes555
(senior tag)

Akkor megnyugodtam.

Más kérdés: Üléfűtéses autót kitakaríthatok rendes kárpittisztítóval, ami bevizezi, majd ki is szívja a fejjel vagy inkább csak habozzam meg dörzsöljem kefével?

Illetve meddig kell száradni hagyni ilyenkor? Ha lehet nem venném ki az üléseket, hanem a helyén mennék át rajta a géppel.

Egy ilyen Philips amúgy: [link]


d4d
(tag)

Normál rendszáma volt. Úgy látszik most mindennapra jut vmi.

Budaörsön áll bent a Toyotánál, de semmit nem tudtam kideríteni róla. Jóideje ott áll, de hogy kihez tartozik, mit akarnak kezdeni vele nem tudni. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy lehet lepapírozni ezt itthon a mai körülmények között.

Belül amennyire látható volt szinte makulátlan állapotban volt, a bőr felületeken, üléseken kb egy ráncot nem lehetett látni sehol.

2. generációs Toyota Century, 5.0 V12, 1997 és 2016 között volt gyártásban.







[ Szerkesztve ]


SZATA
(senior tag)

Helló!

Milyen vízlepergető szélvédőbevonatot ajánlanátok?
Egy Toyota lenne az alany, régen volt már rajta bevonat, de már semmi hatása, és a megtett jó pár kilométeren az autópálya pora eléggé megdolgozta az üveget.

Én a Soft99-cel szemezek, de nem tudom, abból is melyiket érdemes.


AIex
(tag)

Jó kérdés, ami miatt, szerintem nem feltétlen kellene, hogy probléma legyen, az autógyártóknak is számolni kell azzal, bármi ráborulhat / kifolyhat az ülésre, sokszor elég csak elfektetett kulacs sajnos, ami az ülésen pihen 1-2 órát,

Amire viszont talán érdemes odafigyelni, a tisztitószert habositóval vidd fel, minnél kevésbé "oldódjon" be az ülésbe, főleg, ha nem ph semleges,

@d4d
Hahu-n 2 hete volt fent egy, lehet még most is fent van, és ua. az autó.

@
Picit visszaolvasol, talán a Glaco-t többen dicsérték.

[ Szerkesztve ]

üzenetek