Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


bekiss
(csendes tag)

Ennyiért sztem ajándék de ha nem volt még kezedben forgós gép akkor inkább gy DA géppel próbálkozz mert ez avatatlan kezekben brutál károkat tud okozni….


d4d
(tag)

Most csak egy régebbi modell van fent, de én is láttam korábban egyet, egy érdi figura hirdette. Egy biztos, nem szeretném végigcsinálni a forgalombahelyezési procedúráját. Nagyon megy a szivatás mostanság, főleg az EUn kívüli autókkal és nem csak friss üzembehelyezésnél, hanem 10-20 éve az országban magyar rendszámmal futó autókkal is szórakoznak a vizsgákon.

Na, más téma. Rendeltem a németektől egy csomagot amit a UPS fog kihozni. A probléma, hogy utólag megnézve a UPS itthoni értékeléseit, írtózatosan negatív a megítélésük, úgyhogy kicsit beszarva figyelem a trackinget. Rengeteg panasz van arra hogy ráülnek a csomagra, a futárok sikertelen kézbesítéseket jeleznek úgy hogy még az utcába se fordultak be, nemhogy tényleg megpróbálták volna kézbesíteni. Hibás címre, telefonszám hiányára hivatkozva tökölnek, az ügyfélszolgálat nem adja ki a futár számát stb stb. Meglátjuk mi lesz. Remélem nem kell Vecsésre menni emiatt, mert ha megpróbálnak szórakozni, megyek a depoba az biztos.
A Gyeon Eco Wash-ból jön a 4 literes kiszerelés meg egy Labocosmetica Omnia 2.0 amit régóta szeretnék kipróbálni.


d4d
(tag)

Elnézést visszatérve a fenti Toyotához, ilyen véletlen nincs. 1 órája került fel róla egy magyar videó, akit érdekel itt nézhető. Annyi különbség, hogy ez nem bőr belsős mint a budaörsi.


d4d
(tag)

Ritkán említem, ritkán is vettem elő eddig a Gtechniq Tri Clean-t, pedig jó cucc. Nagyon ilyen fertőtlenítős, tisztaság illata van, ezt bírom. Egy 23 éves 50e kmt futott autót tisztogatok most vele. Kíméletes az anyagokkal pedig vw csoportos, alsó kategóriás autó, nem a legminőségibb műanyagokkal van tele.


[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

Na kezdődik a műsor a upsnél. Éjszakai bejegyzés szerint megérkezett Vecsésre a csomag, egy órára rá már kézbesítésere kész állapot "útban a kézbesítés felé" szintén Vecsés. Tegnap jött egy külön email is hogy ma kézbesítik. Most reggel hívom az ügyfélszolgálatot, hogy elkérjem a futár számát. Nem adhatja ki, üljél szépen egész nap otthon, merthogy nem adnak meg intervallumot hanem csak annyit hogy a nap végéig kihozzák. Most jön a csavar, a nő szerint a csomag még nincs is náluk, mondom akkor miért írja a rendszer hogy megérkezett. Hát az csak valami előzetes akármi. Ennek ellenére lehet hogy fogom magam és megyek Vecsésre személyesen beszélni ott vkivel.

[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

Dél körül beszéltem egy másik ügyfélszolgálatos csajjal, őt először megkérdeztem, hogy a kézbesítésre kész ugye azt jelenti hogy úton van ide a csomag. Azt mondja igen. Mondom, de akkor a kolléganője miért mondta, hogy még be se érkezett Vecsésre, ellenőrizte szám alapján. Mondja: Ja, ezt mondta? Akkor az úgy van, ő tudja helyesen.. ne is várjam hogy kiszállítsák. Mondom ez fantasztikus.

Mindegy nem akarom fosni a szót. Ezek után mi történt? teljesen váratlanul felhívott a UPS futár, hogy két perc és itt van. Én még ennyire nem örültem futárnak.. így meglett a "szupertitkos" telefonszáma is. Gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy itt van nálam a szerintük még az országba be sem érkezett csomagom..

Akkor nevesítem a webshopot, a carparts.koeln-től rendeltem múlthét péntek délután. Még aznap kb 45 perc elteltével küldték a nyomkövetéshez szükséges adatokat.
Tehát baromi gyorsan ment minden. Az útvonal úgy nézett ki hogy Köln->Herne-Boering->Nurnberg->Vecsés.

Az Eco Wash nem meglepően baromi friss, mivel múlthét péntek óta elérhető csak, 2024/03-as gyártású. Eun belül a német hivatalos forgalmazón kívül nem is tudok más forrást rá.
Az Omnia 2.0 szintén szuper, 2024/01-es és itt megadnak egy 2029/12.hó-s szavatossági időt is. A dobozban nem volt más csak térkitöltő légbuborékos akármik.
A szállítási költség 16 eur körül mozgott, ami nem annyira olcsó, de nem is annyira vészes, főleg hogy 2 nap alatt ideért.



[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

Még nem tudtam túl sokat próbálgatni az Omnia-t, de nagyon nagyon ígéretes, ahogy lesz lehetőség csinálok 50/50-es képeket. Az illata inkább a gtechniq tri cleanhez hasonlatos, amolyan fertőtlenítős tisztaság illat. Ugye ennek is van baktérium/vírusölő tulajdonsága. Az ára kicsit húzós (bár még mindig jobb mint a tri clean) de 1:15-ig is hígítható, attól függ milyen célra kell, komolyabb takarításhoz vagy csak gyors törölgetéshez, karbantartási céllal. A 4,5 literes kiszerelésnél viszont már "csak" 3e vmennyire jön ki fél liter, a 6-7 ezer helyett.

Ma délelőtti kép, jobbat nem tudtam. A belső sávban a dugóban araszolt az m7esen kifele ez a 60 köteg húszezres, magyar rendszámmal, 23-as évjárat 4 liter, ~540 LE benzin, hosszított tengelytáv.


[ Szerkesztve ]


AIex
(tag)

Sziasztok !

Van olyan "klima bomba" ami ér is valamit ?

Kezd kellemetlen szaga lenni a klimának (pollenszűrő évente cserélve van), és szeretném valamivel "kitisztani",

Loctite 7080-ról dicsérték korábban, valaki másnak esetleg van tapasztalata ?


-secret-
(Arcképgyáros)
Blog

Amennyibe ez kerül elviheted majdnem ózonos tisztításra is. Szerintem 10 alatt/körül csinálgatják és az tuti.

Nekem is van egy furcsa szaga, majd szerviz/pollenszűrő csere után elviszem.

[ Szerkesztve ]


-secret-
(Arcképgyáros)
Blog

Héten megjött a Koch Chemie LS. Pol Starral kikeféltem a bőrt majd rá a LS. Szép, "új" bőr kinézete lesz a kezelt felületnek. Ajtón tudom szemléltetni:


Corsa02
(őstag)

Sziasztok! Ezekkel a gyári lakkstiftekkel szépen lehet dolgozni? Pl. Kavicsfelverődést lekezelni? Van vele tapasztalat?

Köszi


maximuss
(tag)

Sziasztok!

Nemrég óta olvasom a topicot (az összefoglalót követően), egészen elképesztő mennyiségű információ van benne, bevallom totál elvesztem benne. Új alufelniket rendeltem (matt grafitszürke) és szeretném leápolni mielőtt felkerülnek. Mi az ajánlott kence hozzá tartósság/hidrofóbia stb. alapján? Sajnos az otthonunk előtt van egy 20 m-es poros/kavicsos út amin naponta többször is végigmegyek, szóval szegény fog kapni koszt rendesen. Tervezem az autót profi műhelybe is elvinni vmikor a nyáron (teljes polír és ápolás), de a felnik hamarabb megérkeznek. Eddigi életeben a családi házas samponos mosáson kívül mással nem ápoltam az autót, de úgy látom ki kell alakítanom vmi értelmesebb, számomra is működő koncepciót, ha hosszútávon is szépnek szeretném megtartani az autót.
Szóval felnire fel, mivel érdemes kezdeni egy új felni esetén, mielőtt felkerülnek? :R

Kell rendelnem tehermentesítő gyűrűt és ott pl ezt találtam...
Japan Racing Quartz kerámia

[ Szerkesztve ]


simonjoe
(senior tag)

Gyors határozott mozdulatokkal operálva elfogadható az eredmény, egyébként nem igazán használható. Pontosabban esztétikailag nem a legszebb vele az eredmény. Továbbá figyelni kell, h jól fel legyen "keverve" benne a festék, és ne legyen a szárról visszafolyás, mert úgy kezelhetetlen lesz. Első lökös kőfelverődéseinek javítására használom, kellő rutinnal és szódával elmegy. :D


Corsa02
(őstag)

Nem mondom, hogy meggyőztél :D
Lehet akkor elengedem ezt... köszi.


simonjoe
(senior tag)

Prószáld ki! :K
Lehet, h csak én vagyok a béna. :D


Corsa02
(őstag)

Az baj, hogy olyan kicsi a kavicsfelverődés, hogy maszatolni nem akarok, mert rondább lesz csak... meglátom még, kaptam tippet 0-ás ecsetre is.


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Gyári, kétkomponensű lakkstift és fogpiszkáló kombó jött be eddig legjobban kavicsfelverődéseknél. Először alkoholos zsírtalanítás, majd fogpiszkáló végére az ecsettel fel szoktam kenni egy adag festéket. Aztán a fogpiszkáló végével megpöttyözöm a kavicsfelverődés lyukát. Ha nagyon sok festék van már a fán és rászáradt, akkor új fogpiszka.

Nullás ecsettel nincs tapasztalat, ilyen eszközzel igen, de utóbbihoz kell némi gyakorlat, gyorsan száradó anyaggal nem túl könnyű használni.


Corsa02
(őstag)

Hmm, jó tipp, de a festék majd lakk után, nem kellene polír?


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Ha lakk is megy rá, akkor papír szerint kell polír. Gyakorlati tapasztalat is az, hogy lakkal feltöltve púposra szárad a javítás. Én emiatt inkább lakk nélkül hagyom, tapasztalatok alapján viszonylag tartós úgy is.


Corsa02
(őstag)

rendben köszi :R

üzenetek