Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Ummon
(csendes tag)

Kell egy kis idő amíg a ragasztóeltávolító szer hat, addig meg elpárolog. Próbáld lefedni valami nem légáteresztő anyaggal (nájlonzacskó pl :) ) miután befújtad a felületet.
Így is kell vakarni, de valamivel könnyebb lesz.


Motion_Blur
(félisten)

Ehhez kapcsolódik az én kérdésem is, hatsó szélvédőn a klasszikus "baby on board" plecsni leszedésének hogyan érdemes nekilátni? A fűtőszálak miatt izgalmas a kérdés.


simonjoe
(senior tag)

Sziasztok!!
Van erről valakinek véleménye-tapasztalata?
[link]
Az érdekelne, h milyen lesz a felület, matt avagy fényes?? :F

#51677newmoonlight:
Én erre a Sonax gyanta eltávolítóját használom, nem találtam jobbat, hatékonyabbat.
[link]


newmoonlight
(senior tag)

F_Zolee, FeRRaR1, Ummon, simonjoe: Köszi szépen!:R


Ummon
(csendes tag)

A ragasztók hőre lágyulnak. Hajszárítóval lehet melegíteni aztán óvatosan húzni és figyelni nehogy baj legyen. Fűtőszállal nincs tapasztalatom.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Gondolom úgy rágyógyította az UV, hogy öröm nézni. Jó esetben a papír vizes áztatás után simán lejön.
A ragasztóra a szálak miatt én IPA-val mennék rá meg mikroszálassal. Véletlenül sem durván dörgölve.

Ehhez pl nyúl lennék. :D
#ytalert


koxkids
(őstag)

Sziasztok!
Wax-al kezelt autónál mi a legjobb mosási módszer (önkiszolgáló mosóban)?
Sima öblítés csak? Aktívhab/mosószer károsíthatja a bevonatot.. Szárazolás mennyire javasolt, hogy nem volt kontakt mosás?

Köszi! :U


gg72
(veterán)

Tudnátok ajánlani vmi használható polírozó szert kézi polirhoz? Nemrég vettem egy régi C4est, alapból jó állapotú a fényezés, de azért egy-két helyen be van mattulva (motorház ill. a tető egy kis része), gondoltam megnézem mire jutok vele, ha magam csinálom, gépivel meg eszembe sem jutna nekiállni. Pl.:
Sonax Polish AllInOne
Menzerna Cut Force Pro


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Attól függ mennyire koszos az autó. Ha csak megázott egy sima esőben és esőfoltos, jellemzően elég egy tiszta vizes lecsapatás. Ha már mondjuk bogaras, akkor egyszer vagy kétszer be is habozhatod és öblíted.

Utóbbi elméletileg nem károsíthatja a wax réteget, még sosem tapasztaltam. :N
Sőt, egyszer egy nagyon erős PH-jú hab még meg is újította a hidrofób hatást.

A wax a feláldozható réteget jelenti, szóval ha tisztának látod mosás után, nagyon finom, alacsony nyomású mozdulatokkal szárazolhatsz.

[ Szerkesztve ]


szabi325
(tag)

Az a menzerna tökéletes választás lenne amit írtál, bár szerintem kézzel sokra nem fogsz menni, egy excenteres gépet nyugodtan vehetsz azzal nehéz elrontani illetve kárt okozni.

[ Szerkesztve ]


gg72
(veterán)

Van vmi régebbi gép a garázsban, de fogalmam sincs milyen, majd lefotozom. A Wolf's polirjai amúgy már nem ajánlottak?


gg72
(veterán)

Ilyen gépünk van, jó régi, talán egyszer használtuk, ezzel tudnám mepróbálni:
[link]

[ Szerkesztve ]


chopin42
(őstag)
Blog

Üdv!
Vasárnap végre sikerült lemosni a verdát. Ismerős házánál csinálom, 1-2 havonta, ahogy össze tudom hozni. Most van időm írni.
Bő 5 óra volt:
felnitisztítás/kerékjárati ívek (KC Gentle Snow Foam, Sonax Sampon)
előmosás (KC GSF)
2 vödrös mosás (Sonax sampon)
szárazolás (Gamma dryer+Lotus féle kendők)
kemény wax (Bilt hamber double speed)
gumi/műanyagápolás (KC Ps9)
gyorsfény (Gyeon Q2M)
ablakpucolás (Clin)
Habot a marolex féle habosító adta. Sajnos a Korrosol otthon maradt, de nem kellett, illetve a lámpákról nem jött le minden bogár. Itt kérdezném meg, mi az ajánlott, gazdaságos, hatékony bogároldó? Ami nem bántja a műanyagot, és akár csak úgy magában használható, száraz autón.
Az előmosást sajna tűző napon kezdem, reggel 8-kor már ezerrel odasütött, ahol még 1 hónapja árnyék volt ilyenkor, de a kézi mosáshoz átálltam árnyékba. Szerencsére nem égett rá semmi a kocsira. Kerékrjárati ívekhez és gumikhoz egy rövid szőrű Gyeon kézikefét használok, erre van valami nyeles, hosszabb sörtéjű hatékony ajánlott? Sajna ezzel nem az igazi, sem a gumi, sem a kerékdobok.
A waxolás ugye a jó öreg Bilt hamber double speed-el ment, de lassan elfogy, már csak az edény oldalán van. Van valami, ami könnyen felvihető bevonat, lehet spray, 1 hónapig bírja mondjuk, és nem feltétlen kell elemenként felkenni/pár perc múlva visszatörölni? Gyeon ceramic detailer?
Lotus kendők: két félét vettem, kellett némi mikroszál, és 8k volt a 6 darab, 3x400gsm és 3x550 gsm. Jó áron voltak. A 400-as ilyen , az 550-es ilyen. Nagyon puhák, az 550-es waxhoz és tiszta szárazolt munkákhoz lett véve, a 400 pedig kíméletes szárításhoz, tisztításhoz. Részemről ajánlott. Negatívumok: az egyik rózsaszín szöszölt, de a többi rendben volt. Első mosás után a szürke megszínezte a rózsaszínt, második mosásra kijött belőle.
Az ajánlásokat köszönöm előre is. :R


koxkids
(őstag)

Köszi szépen! ;)


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Patikán fest a gép. :K

Bogárra nem tudok ajánlani, főleg nem szárazon.


szabi325
(tag)

Hát nekem voltak wolf polírpaszták is (úgy 8 éve), de pl karcot kiszedni aztán finishelni a feketét hogy szép is legyen a menzernával sokkal gyorsabban ment.
De mivel írtad hogy csak a matt foltokat akarod polírozni nem a teljes kocsit tehetsz velük egy próbát, árban régen a 250ml olyan 1500 ft volt, ha most is akörül megy annyit megér de ha menzerna árban van akkor nem...
Ezzel a géppel próbálkozhatsz, többre fogsz vele menni mint kézzel kárt se tud okozni, de sok idő lesz mire végzel :) néha kézzel nyúlj hozzá a felülethez amin dolgozol a lényeg h ne forrósodjon fel.


gg72
(veterán)

Ok, köszi. Hát ezért a Wolf pasztái jóval olcsóbbak, 225ml 3000 Ft alatt van, a Menzerna 250ml pedig 8000 Ft.


d4d
(tag)

Ha valaki ahifiről rendelne gyeon cuccokat figyeljen oda vagy kérdezze meg őket előtte mit küldenek, mert sok terméknél már a legújabb designos flakon szerepel, de erősen kétlem hogy mindenből van is nekik raktáron. És pl az ironnál vagy az iron wheel cleanernél az összetétel is változott, úgyhogy nem csak esztétikai kérdésről van szó. Már nem olyan büdösek mint a legtöbb hasonló szer plusz még hatékonyabbak lettek.


hemaka
(nagyúr)

Az új wet coat kerámia flakon feje olyan jól sikerült, hogy rátekertem csutkára, fújtam a kocsit és egyszer csak leesett a tartály része, rip lóvé rendelhetek másikat kifolyt az összes a mosó padlójára, akkor bontottam fel... De most már rendelek hozzá inkább egy szórófejes flakont. A bilt hamberes 1 literes jól bírja?

üzenetek