Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


d4d
(tag)

Nálam sose volt gond, pedig nem kevés gyeon van itthon, a most futó legújabb széria előttről. Utóbbiakkal még nincs tapasztalatom, az eco washoz külön palackot használok.
Egyébként, ha az ahifitől vetted érdemes panaszkodni, ha mást nem, párezer ftos kedvezményt ki lehet velük alkudni, amit egy következő rendelésnél levonnak. Többször volt reklamációm ennél kisebb dolog miatt is, mindig felajánlottak valamit.
Nekem a Koch Chemi gyári flakonja vált be, de kicsit olcsóbban a ValetPro se rossz, már ha az ahifi kínálatát nézzük. De a Koch Chemie masszívabb felépítésű.

Időközben megjött a válasz az ahifitől, jól sejtettem. A gyártó kérésére cserélték le a képeket, de kb mindenből még a "régit" küldik. Azt írták lehet akár másfél hónap is mire kifut a mostani készlet és kapnak új szállítmányt, remélhetőleg már az új csomagolással, új formulákkal.

Annak aki nem akar várni, alternatív forrásként a belgákat tudom javasolni. Már 50 eur felett sincs postaköltség, ha dpd-s csomagpontra kéred. Már van raktáron a legújabb cuccokból, még ha nem is a teljes választék. Iron, Iron Wheel, TAR (4 literesek is), Trim Cleaner (korábbi Vinyl Cleanert váltja), Echo Wash, bőr tisztító stb

A fenti kefés kollégának egy összehasonlítós kép, hogy mi mekkora, hátha segít. A vikan keféket én is jó szívvel ajánlom, made in Denmark, ezeket nem két hónapra veszed, ha vigyázol rájuk évekig kiszolgálnak. De a gumi oldalfalához egy kicsit lightosak. Balról a második, a Detail Factory kifejezetten erre a célra tervezett keféje. Ennél nagyon el van találva a szálak erőssége, plusz a szálak hossza is változó, brutál ergonomikus, kényelmes gumírozott teljes egészében. Sajnos nem hogy itthon, de euban se sok helyen lehet kapni. Van egy XL-es verziója is ami ideálisabb teherautó, pick up stb kerekeihez.
Gondolkodtam az amerikai rendelésen de az amúgy sem olcsoló cuccokra rájönne még 50-60 dollárnyi szállítási költség (igaz 2 nap alatt itt lenne express), plusz vám, áfa. Egyedül nagyon meredek belevágni. Pedig nagyon vinném az új "ectoplasm" színű cuccaikat. Szinte esélytelen hogy ezekből bármi eljusson az euba sajnos.




AIex
(tag)

Olcsó bogároldónak, próbáld ki a Mannol Universal cleanert,

Kauffer hivatkozott rá bogároldó ként, amikor ismerkedtem az autómosással, akkor vettem először, mostmár tudom, hogy egyébként a termék egy APC,

Az akkori autó mindig garázsban állt, szóval az UV-nak nem volt sok esélye, hogy a bogarakat "ráégesse", de amit egy 150 Baros multis magasnyomású mosó nem hozott le, azt ezzel befújtam, állt 5-10 percet, és a mosó után lehozta a 95%-át, a maradék 5%-ot pedig a mosó szivacs egy törléssel,

Miután elolvastam a termék cimkéjét, láttam, hogy egyébként béltéri műanyagokra is használható, használtam párnázott műszerfalon is, azt sem marta, vagy fakitotta meg,

Kefével szépen habzik, eltudom képzelni, hogy falcokhoz is jó szolgálatot tud tenni,

Azóta leginkább lakásban használom, főként szintetikus anyagok tisztitására, mivel jó tisztitóerővel bir, de nincs kellemetlen szaga, kezet sem bántja,

Ne érts félre, nem egy szuper szer, és a nagy nevekkel nem veszi fel a versenyt, de ha az ember egy gazdaságos terméket keres, amivel egy alapvetően karbantartott autót tud szinten tartani, ott szerintem lehet létjogosultsága.


chopin42
(őstag)
Blog

Köszönöm a tippeket!
+#51702 AIex
+#51696 Safranek
Nektek is!
A Detail factoris az ez?
Bogároldás: a green star elvileg erre (is) jó, majd ha végre nem lesz fos idő, szórófejes flakonokkal leugrok, és finoman beáztatom, majd alaposan hígított green starral lefújom, puha ecset, öblítés és finom letörlés a terv. Remélem beválik. :R


d4d
(tag)

Igen ez az. Én még Belgiumból rendeltem tavaly nyár végén, meg van egy francia forrás is, de egyiknél sincs raktáron elég régóta, de amúgy a postaköltség mindkét helyen viszonylag magas kb 20 eur.
Amerikai rendelésnél az a baj hogy sokat kéne költeni, hogy "megérje". Persze úgy is fájdalmas, a szállítás és az áfa rohadt sokat vinne el. Sőt ha igaz az áfát a teljes költségre számolják, tehát a postaköltséget is beleveszik..

Hol vannak a régi szép idők amikor valahonnan Texasból rendeltem 3v os elemeket, jóval olcsóbban, mintha bementem volna ide a 15km-re lévő media marktba..

[ Szerkesztve ]


stuka20
(aktív tag)

Győrben tud valaki ajánlani kézi autómosót vagy valakit, aki ezt megcsinálja?
Egyik helyen nyeli a pénzt, másik helyen nem működik a program. Mikor érdemes leadni valahol, ahol megcsinálják helyettem?

Nem vagyok lusta, elviszem én kézi mosóba is (direkt emiatt szeretnék is egy törölközőt venni), csak érdeklődök, hogy (mikor) van e értelme neki.

[ Szerkesztve ]


WiZARD
(addikt)

Én hozzá vittem az autókat, amíg nem tudtam itthon. Szépen dolgozik.

Érintésmentes, bedobós mosásra a Bakonyi úton az Orange, vagy a Pápai úton a Pecaplaza-nál lévő ami jó szokott lenni.


Corsa02
(őstag)

+1 a Bakonyi Orange-ra.


stuka20
(aktív tag)

Köszönöm szépen!


HUTCHDB
(nagyúr)
Blog

Ez milyen ajánlatnak számít?


szabzoltan1
(csendes tag)

Hol láttad ezt a reklámot?


hemaka
(nagyúr)

Lidl ujsagban van, 05.06-tol. [link]


szabzoltan1
(csendes tag)

Köszi.
Az új ujságban kerestem és abban nincs. 🤪


Gaborkik
(csendes tag)

OCDaddy csinált róla teszt videót. Neki vegyesek a tapasztalatai, persze profi gépei is vannak. Nekem nem tetszik a videó alapján, hogy zabálja az akkukat rendesen.

https://www.youtube.com/watch?v=egDVdiw8g_A


szabzoltan1
(csendes tag)

Az auto műanyag elemeinek a szinét mivel lehetne vissza adni? Pl a hátsó ablaktörlő kar fekete szine már nagyon ki van fakulva.
A válaszokat előre is köszönöm.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Nem vagyok a téma szakértője, de én pl gumiápolóval mentem neki. Legelső alkalommal előfordulhat hogy az első réteg után egy fél órával kéri a második réteget is, majd hagyni kell éjjelre.


AIex
(tag)

Legtöbb (fekete) műanyag szinét hőlégfúvóval lehet visszahozni,

@HUTCHDB
Egynek biztos elmegy, amire készülni kell, biztosan több akksi kell majd hozzá, ezen felül normális polirszivacsok + paszta,

Ha van legalább 2db, de inkább 3-4db 4Ah vagy annál nagyobb akksid, akkor jó vétel lehet, de emiatt a gép miatt, én nem vennék akku(ka)t és töltőt.


szabzoltan1
(csendes tag)

És attól n3m fog elvetemedni a műanyag?


AIex
(tag)

Nem szokott, inkább a fényezésre kell figyelni, azt szokták maszkolni, de ha tudod / teheted, akkor szereld le a problémás elemeket,

YT-n rengeteg videó van, how to restore plastic with heatgun szövegre rákeresve,

Szokták gázlámpával is, de azt nem javaslom, azzal sokkal egyszerűbb kárt okozni


Benir8
(senior tag)

Dinitrol 8020 fekete műanyag festék spray.
Időtálló, sokkal tovább tart, nem kell kenegetni, nálam ez vált be.


TheMartin03
(tag)

Sziasztok!

Szeretnénk kicsit lepucolni az alvázat így a nyári időszak előtt, és "tél" után.
Sok eszközünk nincs, egy rámpa, és egy Parkside magasnyomású mosó lesz a segítségünkre habosító nélkül.

Mit ajánlanátok, milyen vegyszerrel/előmosóval/aktívhabbal/felnitisztítóval érdemes nekiesni az alvás mosásnak?

Találomra válasszak egyet a fenti 4 kategáriából a márkák közül, vagy ti mivel állnátok neki?

Jó lenne, ha elég erős lenne önmagában, és nem kéne átsuvickolni a komplett alvázat, de egy melegvízes mosásnál egy picit többet szeretnénk, hátha meghálálják az autók.

A tippeket megköszönöm! :R

üzenetek