Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


2ozzmexy
(aktív tag)

Nekem fékrendszer hibát dobált, amikor megpadlóztam a Toyotát... kiderült hogy kevés a fékfolyadék és amikor elrugod elmegy a szenzor elől... :DDD Ráöntöttem egy féldecit, aztán csend volt.


2ozzmexy
(aktív tag)

20% nyomásvesztésnél kellene bejeleznie, azt nézik, úgy hogy leengedik az egyik hátsót. Fékfolyadék forráspontot is (kellene) nézni előírás szerint... :B


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Eddig egyik műszakin sem vacakoltak ezzel (TPMS) nálam. A fékfolyadék az rendben van, az méricskélhetik kedvükre napestig.


tboldi
(nagyúr)

Amúgy is ki akartam cseréltetni a sárvédőíveket nyáron, hogy végérvényesen megszűnjön a vissza-visszatérő probléma, csak úgy képzeltem, hogy előbb leműszakizik. Ezek szerint rosszul gondoltam.


MasterMark
(titán)

Ez gyakorlatilag esztétikai probléma. Normális helyen nem foglalkoznak vele annyira, ha nem szétesik már majdnem.


2ozzmexy
(aktív tag)

Én eddig úgy tudtam hogyha nem teherviselő elem (nyúlvány, padlólemez, küszöb) akkor nem baj ha rozsdás picit... :B


Alusky
(aktív tag)
Blog

Szerintem azért, mert rádugják a gépet aztán néznek öndiagnosztikát, úgy gyorsabb meg egyszerűbb. Folyadékot még csak egy éve mérik pontosan. Bár rendszert nem bonthatnak úgyhogy tartályból, az meg ismét a népnek kedvez.

Most is úgy van, hogy teherviselő elem korrodáltsága. Szerintem úgy voltak vele, hogy beesett a csavarhúzó hátul akkor az #tuti a küszöb is szar mélyen, és meg is húzták, nem nézték tovább rendesen.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

A gyakorlat ez szokott lenni, de hivatalosan sehol se lehet rozsdás, minden elemének rajta kell lennie, stb. stb. itt már írtak pár dolgot ami papíron elvárt, de nem szokták nézni, csak legyen biztonságos az autó.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Ááá, az OBD csati közelébe sem mennek ezek...


MasterMark
(titán)

OBD-re kötelező rádugni, hacsak nem valami nagyon régi autó. A környezetvédelmi megfelelés a másik fontos amellett, hogy biztonságos legyen.

szerk.: Vagyis kötelező lenne, mert ellenőrizni kellene a lambdaszondákat, katilizátor hatásfokát, stb. stb. :DDD

[ Szerkesztve ]


Alusky
(aktív tag)
Blog

Nálunk se. Vetítési képet se néznek, mert akkor nem lenne ennyi csálé lámpa. A letestelést se nézik meg, pedig az marha egyszerű lenne, mert csak fék/tompított közben kell indexelniük, de ezek pont ezért önmagában indexelnek úgy akkor tuti jó lesz.
Francia autóim vannak úgyhogy az elektronikai problémákban otthon vagyok. :DD

Azért fejlődés van az tagadhatatlan, mikor először volt a Megane műszakis a szerelő kb. 5 percet volt alatta és már mondta, hogy ez átment.
Ma ennél már jobban megnézik a kocsikat. Mikor épp.
És pont a Megane volt a legpatikább autóm, egyik sincs annyira jó állapotban, mint az volt. :DDD

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Hát kb 2 éve voltam műszakin akkor semmit nem néztek. Mondjuk a géptetőre ráült, hogy a csillapításvizsgálat tuti jó legyen. :DDD


ANDROID???
(addikt)

Nekem volt, hogy a mosott kocsi ment a műszakira, biza meglepett, hogy mi a franc folyhatott le a hátulján, aztán láttam az elején is. Akkor nyugodt voltam, hogy itt tuti mindent "megpislogtak". Ingyen full átvizsgálás a műszaki mellé, hát az sem baj. :D


ANDROID???
(addikt)

Ha nem jelez vissza a műszerfalon, akkor is? :D


2ozzmexy
(aktív tag)

Ahhoz képest tudnék képeket küldeni mik állnak itt lent a lakótelepen friss vizsgával... :DDD
A legnagyobb király az a Peugeot 307 sw, aminek 2016 óta olyan matt a lámpája hogy egy gyufa több fényt ad... jelentem átment műszakin gond nélkül. (Ismerem a tulajt) :W


2ozzmexy
(aktív tag)

Akkor főleg, gyújtáson nézik, lőnek egy fotót, ha minden elalszik akkor átment. A corollám átment 185/65R14 helyett 185/55R14-el, offroad izzókkal, 18 éves fékfolyadékkal, rozsdás féktárcsával, ajtóval és sárvédőívvel, kifújó kipuval... ;]
Nah akkor mondtam azt hogy ez egy fejése megint az autósoknak, semmi más, mondják azt hogy 15ezerrel több lesz a gépjármű adó évente és hagyjuk békén egymást örökre... :W most sem vagyok egy autószerelő géniusz, akkor még annyira sem értettem hozzá mint most, de még én is éreztem a bunda szagot... :B
Ez egy újabb bőr ugyanarról a rókáról, nem tudom hányat bírunk még el...


dj79
(senior tag)

6,7,több személyes autóknál pl tavaly óta lefotózzák azt is, hogy bent van-e az összes ülés.


ANDROID???
(addikt)

Nyilván , akkor amikor ezt tapasztaltam , nem , NEM! putriba vittem az amúgy sem elhanyagolt kocsit.


kelly416
(veterán)

Ne is mondd. Előttem átment 5 autó a vizsgasoron és egynek sem kapcsolták fel a lámpáját, de a CV-t inkább be sem hívták, mert szimmetrikusan világít. Úgy felhúztam.magam, kis hijján megkérdeztem, hogy ment át a Can-Am előttem (1 lámpa le volt törve csak a kábel tartotta, olyan sáros sok helyen hogy alvázszámot nem találtak elsőre, szélvédő majdnem nyista, ajtó nincs) merthogy a vizsgasorra behajtva át is zavarták, meg sem állt a kijáraton túlig. Igen, jól érted, se fék se lengéscsillapítás, nem higy lámpa. De aztán csak legyintettem, mert ha vitatkozom max. behívnak és megbuktatnak. Az meg kell a fenének.


kelly416
(veterán)

Nem is az a baj, hanem van olyan hely, ahová nem viszed a 6. és 7. ülést mert elfelejted, szót sem szólnak csak átírják 5 személyesre. Utána kanosszát járhatsz, hogy legyen újra 7 személyes, vagy örökre nagy csomagtartóval közlekedsz.
Tudom, a kutya nem nézi, csak ha mégis, akkor az fájni fog.

üzenetek