Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Szoszo94
(őstag)
Blog

Itt is az volt a probléma, hogy pont a szintjelzőnél volt és ahogy beálltak, ki is villant. Jött is szólni, hogy baj van, de mindig van nálam plusz szélvédőmosó, úgyhogy gyorsan meg lett oldva. :K
Így néz ki amúgy az a kis genya, rohadt ijesztő volt az elején mikor kicsit kanyargósabb úton haladósan vezetve egyszer csak kivillant :DDD


Szoszo94
(őstag)
Blog

Az új szerzemény (vagyis már négy hónapos bakker, repül az idő :Y ) TPMS szenzoros és nem is találta az egyiket, úgyhogy most, hogy felkerültek az új gumik (Hankook Kinergy 4S2 H750 XL 205/55 R16) egyből rá is nézettem. Hát, sima szelep volt benne, úgyhogy izibe rakattam bele TPMS-t. Egyébként az utolsó 3 műszakin a JSZP fotói alapján úgy ment át, hogy a műszerfalon is (nem)jelezte a negyedik kereket ;]


Szoszo94
(őstag)
Blog

Én a legutóbbi vizsgát visszanéztem a dashcamről, új helyen volt és kíváncsi voltam, mennyire alaposak :) Féktesztnél le is ugrott a kocsi a padról :DDD Viszont nálam is spricceltek :K Ja! És itt volt az, hogy nem engedték át két hiba miatt: kézifék eltérés 35% (valid, nem használom és amikor az EBC szett felkerült akkor nem lett beállítva pontosan, ugye ez dobfékes kézi), illetve észrevették, hogy az egyik első alsó hátsó lengőkarszilent repedezve van (minimális volt, de kiszúrták, örültem is meg nem is, mert így csak előműszaki lett). Úgyhogy rendesen átvizslatták tavaly :K


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Szigorú... Szegeny családi csapat szállítók. :D


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Akkor eleg nagy a szoras a vizsgahelyek kozott. Itt azert rakerdeztek, hogy ugye nincs sarga lampa? Mondom nincs.

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Amcsi vasakra nagyon ramentek mostansag. Haver Mustangja nem ment at csak videken. Masik haver Camaroja meg atment siman.


ANDROID???
(addikt)

Úgy a jó, amikor legalább előtte szólnak és nem fizettetnek és úgy küldenek el.. :K


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Igen az korrektebb.


2ozzmexy
(aktív tag)

A Vitara legutóbb 35ért vizsgázott, ebben benne volt az is hogy előtte feldobják emelőre, átnézik, leellenőriznek mindent, tehát egy totális átvizsgálás (szemrevételezéssel). Ha bármi ott kiderül, fel sem teszik a sorra, telefonálnak hogy mi legyen. Ha azt mondod nem kéred a javítást, akkor 10ezret fizetsz, ha kéred, akkor megcsinálják, levizsgáztatják és ha készen van telefonálnak hogy mennyi a számla vége. Szerintem ez messze a legkorrektebb hozzáállás amivel az elmúlt 20 évben találkoztam.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Ahol en voltam, ott minden at megy ha nincs chcengine. :DDD


2ozzmexy
(aktív tag)

De mi köze van az NKH-nak Antiék YouTube csatornájához... :))
Bocs, túl magas labda volt. :R
A corolla is úgy vizsgázott ugyanott, hogy kaptam állapotlapot, mellékelve az árajánlat tételesen, munkadíj külön tétel és az óra szám is reális volt, de ami a listában szerepelt az mind csere, mert két évet már nem bírt volna ki egyik sem.
Gumiharang, fék, szilent, gömbfej, fékfolyadék, hűtőfolyadék, hosszbordás, szóval semmi dráma, de sok lett a vége, így ment a háztól.


kelly416
(veterán)

Ezt mifelénk pl. az autóklub alkalmazza (legalábbis pár éve csinálták még), csak úgy hogy ha 20.000 a műszaki, elvittem és nem felelt meg valamiért, akkor ott hagytam 5.000-et az átvizsgálásért, majd javítva vissza vittem és ha úgy már jó volt, már csak a maradék 15.000-et kellett kifizessem.
Ez végrelenül korrekt hozzáállás volt akkor. Mára nem tudom, milyenek.


kelly416
(veterán)

Akkor értekezzünk majd másfél év múlva. ;)

[ Szerkesztve ]


Alusky
(aktív tag)
Blog

Szerelőre bízom, igaz úgy a legdrágább (hosszútávon legolcsóbb), viszont nekem megmozdulnom se kell és 100% a garancia, hogy át is megy elsőre, mert tudja adott pillanatban mire kényesek épp, meg hova vigye.
Csak az eredetvizsgákat csináltam én, mert ott nem néznek semmit, meg az okmányirodába amúgy is menni kell és megvan egyben a kettő.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Oreg autonal egyre tobb minden elojon. Egy ponton tul nem erdemes veszodni vele.

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Most mar en is igy fogom sztem.


2ozzmexy
(aktív tag)

Tulajdonképpen igen, minden autónál ez van, egyre jobban közeledik a GTK-hoz, mivel a piaci értéke csökken, de az alkatrész ára nem, a munkadíj pedig felfelé megy, egy ponton túl nem éri meg a használati értéket is figyelembe véve sem.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Igen anno a Skodánk kezét is ezért engedtük el.


Szoszo94
(őstag)
Blog

Viszont a képlet másik oldala, hogy az újabb használtautók is egyre drágábbak. Mérlegelni kell minden nagyobb kiadáskor, ennyi a lényeg :K


szabonagyur
(félisten)
Blog

En is ezt szamoltam a City eseteben, indito kuplung meg tarsai nemsokara cseres, 17 eves autonal szinte GTK a javitasa, igy inkabb meg egy muszaki jovore, aztan auto csere soran beadom a kereskedohoz beszamitassal (jelkepes osszeg), es adja el meg veszodjon az emberekkel akikmajd 18-19 eves autot hibatlannak varnak.

üzenetek