Azonnali fotós kérdések órája - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Jahno
(őstag)

Ehhez meg DNGbe kell konvertálni és ugyanaz. Bár érdekes, hogy aktuális alkalmazás nem ismer rendesen egy 3+ éves gépet.


Jahno
(őstag)

Ezekre nem nagyon szokott, egy darabig nem ismerik az új RAW formátumokat, aztán igyekeznek hamar behozni.


Troy.
(addikt)

Sziasztok,

Fényképezőgéppel készült, "jobb" minőségű fotókat hova szoktátok feltölteni (tárolni)? Biztos van valami honlap, ahol fotókat osztogatják az emberek egymással. :D Olyanra gondolnék, ahova eredeti nyers képeket is fel lehet dobni.

Köszi.


Jahno
(őstag)

Hááát, eredeti nyerset nem mindig szoktak osztogatni, de azt én Gdrive/Onedriveon csinálom, vagy egyben egy adagot wetransferrel, ha csak páran egyben letöltenék rövid időn belül, meg saját Syno NAS megosztásait linkelem.


Troy.
(addikt)

Mármint inkább az érdekelne, hogy mások által képeket hol lehet megtekinteni? Ahol mondjuk szűrni lehet fényképezőgépre, beállításokra. Létezik ilyen ingyenes oldal?


Balinov
(félisten)
Blog

Flick, 500px?


Jahno
(őstag)

Flickeren van rá lehetőség, vannak direkt márkaspecifikus csoportok, meg mindenfélére lehet szűrni ha valaki bent hagyja az EXIFet.


TCr
(veterán)

Ez esetleg?
explorecams


snake1977
(őstag)
Blog

Sziasztok, srácok kezdő gépnek melyiket vennétek a kettő közül, Sony alpha 6000 vagy Canon 200D? Vagy esetleg más javaslat ebben a 100 ezer körüli ársávban?


Jahno
(őstag)

Sony időtállóbb, ha a vázat kinövi vagy most vesz rá obikat, akkor ezek az aktuális meg jövőbeni vázakhoz is jók lesznek. Meg hát eleve MILC irány.


snake1977
(őstag)
Blog

Köszönöm a megerősítést, én is a sony felé hajlottam.
Amit még nem tudok, a MILC gépeknél mennyire számít az expo szám? Ez a sony 25k expoval lenne.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Csak egy tükörrel kevesebb az a gép, attól még mechanikus zár van benne. Nem mondom 100%-ra, de úgy emlékszem az A6000 nem tud elektronikus zárat, szóval mind a 25 ezret mechanikussal tették bele.

Amúgy a gép korából adódóan ez teljesen oké futásteljesítmény, nem félnék tőle, inkább leejtés és beázás nyomait keresd (pl: párásodás az objektív belsejében).

Az A6000 pedig egy kiváló választás manapság kezdő gépnek amíg a 4K videó nem szempont (Full HD-t tud csak), tejben-vajban fürösztés van objektívekkel mindenféle árkategóriákban, ha kinövöd csak vázat cserélsz, de az objektíveket viszed tovább.

A tükrös rendszerek viszont zsákutcák jövőbeli fejleszthetőségben.


snake1977
(őstag)
Blog

Köszönöm szépen a hasznos információkat!
A 4k videózás nem szempont, talán majd a jövőben a full hd is bőségesen elég ha egyáltalán kihasználom ilyenre. Az expo számtól féltem kicsit, a tesztben nem említenek elektromikus zárat valóban.


Jahno
(őstag)

Nekem ez pár erős hónap lenne, de attól függ. APSC Sonyt nem láttam szétesni. FFből azért akadt bőven ismerősi körben és a zár mindig lutri. Amikor kevés expós gépet keresnek, akkor pld. az A7-IIIra szoktam mondani, hogy 50-60ezer expóval gari nélkül előbb meg merném venni, mint 10ezressel, mert legtöbb ismerősnek kb. 30-40ezer körül esett szét, ha ezt túlélta és átfordult, akkor nagyobb az esély, hogy le van tesztelve és még sokáig bírja. Mindig mennek a csoportokban, hogy "ezt a gépet 100-300ezerre tesztelték", de szerintem egyik sem megalapozott infó, garit nem eddig adnak, nem mérvadó az egész. Nyomkodom még néha 6000es szériát, gombok/tárcsák is tartósabbak, mint egy átlag belépő Canon tükrösnél....


Jahno
(őstag)

Na, ilyen az, mikor nem az a 2-3 másodperc hiányzik, hanem az a tized másodperc reakcióidő legyen meg, hogy portré állásba fordítsd a gépet:

És nehéz véletlenszerűen összerakni, itt csak ilyenek vannak. Történik és eleinte csak lesl ki bambán a fejedből, hogy hova mérd a fényt. Kézi korrekció? Mikor mire....

Általában 1-2 jó megoldás van, de addig sem jutottunk el.


snake1977
(őstag)
Blog

Akkor azért ha jól sejtem te véletlenül sem hobbi/amatőr fotós vagy. :)
Annyi kiderült közben hogy elírta és csak 15k expo van benne és 16-50-es (kit?) obival adják. FF-et is nézegettem bár azt Canonból egy 5D Mark II-est, unokaöcsémnek volt pár éve ilyen gépe és nagyon szép képeket lőtt vele, akkor kezdtem komolyabban fontólóra venni a fotózást mint hobbit. Szerintem egy év alatt sem fogok 10 ezret beletenni, persze ki tudja mennyire sikerül elmélyülni benne.


Jahno
(őstag)

De, hobbi/amatőr. Csak érdekel minden is és próbálom megfogni a lehetőséget. 1-2 kvázi meló mondjuk beesik, meg ismerősnek esküvő ilyesmi, arra rendes felszerelésem sem mindig van és mindig tarhálnom kell valami obit/vázat, hogy legalább egy szintet teljesítsek. 3 évre jut kettő, szóval nem mérvadó.

5D MII-vel ezer+1 sztorim van előnyhátrányról, mint mindennel. Néha meg is írtam az Oly csoportba, ki is basztak rögtön, mert ott nem lehet hátrányosan emlegetni a márkát. Életem képe múlt rajta a kurvaélet, nekem MFTvel 1 órát várni kellett, hogy legyen elég fény, Canon meg csuklóból vette, viszont MFT-n felfelé hajtós a kijelző ami megkönnyítette a tájolást, Canonnál meg szophattunk a próba expókkal és azért az idő volt rendesen, miközben percről-percre változott a terep.

Van ez így, de mindegy, csak 4 évet vártam a lehetőségre és ki tudja mikor jön a következő :-D Öreg bútordarab, én már nem venném, csak a baj lesz vele. Egy modernebb APSC megeszi kilóra, de írni kell egy Ekcel táblázatot, meg igényeket, hozzátoldani, hogy akkor most mennyire opciós, hogy elindulunk a lejtőn és úgy leszek, mint én, hogy egy értelmes fényerős obija nincs, de tárgyasztal, 10 vaku, kistököm az bőven, akár 6 méteres állványon is. És akkor az 5D + nagylátó olcsóbb volt egyben, mint Olyra egy használt nagylátó, valamint csont nélkül megcsinálta azt a képet, amit MFTvel nehezebben sikerült. Még van egy álmom, majd meglátjuk kijön-e, természetfotózás az ilyen, jó eséllyel nem lesz meg.

Szépet sok mindennel lehet csinálni, kérdés a körülmény meg a lehetőség. Itt az úszáson 5D sorozattal szerintem megdöglöttem volna (előző hasonló bulikat teszt képpen 3-4 különböző géppel és egyébbel kipróbáltam, szóval volt ott minden is) és nyilván négyzetesen kevesebb jó kép esik ki belőle. Legjobb cuccal is akad küzdés, de azért jó, ha van amiben a technika erős és segít a képeken. Meg persze lehet én sem tudok mindent, de ilyenkor van az, hogy már ki merem mondani, senki nem ért hozzá és nem mond rá okosat, csinálni kell osztjóvanazúgy.

Nekem az expók azért úgy jönnek ki, hogy timelapse meg ilyesmi is van, meg hasonló rendezvény azért hamar 2-6ezer expó.... Most hétvégén kutyáson alig 1500 ment bele, gyanúsan kevés :C

Most szoptam mindennel, időjárással, magammal, fényekkel, de ez nem stúdió, ilyen kávéház:


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

“50-60ezer expóval gari nélkül előbb meg merném venni”

Ne viccelj már. Le van tesztelve a szétesés határán, mi? ;)


Timer
(veterán)

Ezért írtam, hogy két-három beállítást le lehet tárolni a helyszínen. Ezekkel majd csak le lehet már fedni egy ilyen eseményt, és nyilván amikor már ráfordulsz egy jelenetre, tudni fogod, melyik kell. Ha meg alexpó kicsit, na bumm, ott az utómunka. Értem én, hogy ezer kivételt tudsz mutatni, de ha kilencven százalékban működik egy megoldás ,az nekem már elég. A többit majd megoldják azok , akiknek fizetnek ezért. Vagy ők se, és csak szimplán elengedik a dolgot .

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

Jaja. Alatta több esett szét, mint felette.

üzenetek