Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


ptesza
(senior tag)

Átolvastam és összefoglalnám, hogy mi jött le belőle:
- A szárítás fontosságáról ír egy csomót.
- Megemelte a bed temp-et: 70-->80°C. Ha van tapadási probléma akkor megoldás lehet. De általában inkább úgy kell levakarni.
- A nozzle temp-et megemelte és a max volumetrikus sebeséget 10-11 re. A max volumetrikus sebesség globális hatással van az összesebességre és ezért a speed beállításokat fentről limitálja. Azaz ezekkel a beállításokkal nem több mint 119-131mm/s között lesz. Ezzel a kalkulátorral lehet ellenőrizni.

- A wallgenerátor átállítás Aracne és a Giroid kitöltés amit még ajánl.

Sajnos a lényeges részekről nem ír indoklást miért is lett annyi. A nozzle temp és a max vol sebesség összefügg. CNC kitchen a vieójában ezt részletesen elmagyarázza és meg is méri. Segít kiértékelni a teszt nyomatot. Nekem nagyon bejött és tudok gyorsan és szépen nyomtatni PETG-vel. A sebesség beállítások fentről limitáltak a max volumetrikus sebesség által . 150mm/s sebességhez 12 kell míg a 200-hoz 16 kell. Ezért a beírt 200-as és 150-es értékek gyakorlatban 119mm/s jelentenek a 10-es max vol sebesség mellett és 131-et a 11-nél. Az overhang sebességeket szinte lefelezte .Ezt csak akkor tenném ha valami gond van vele. Megfelelő hűtés esetén teljesen jók a gyári értékek és az X1 meg a P1 jól hűt. Hiszen szinte a levegőbe is tud nyomtatni. Itt a suspended nyomatokra gondolok.

Azt javasolnám, hogy mindenki mérje le / hangolja be magának a max vol speed/nozzle temp kombót. CHT nozzle esetén jóval nagyobb értéket is kaphatsz.
A többi dolgot pedig akkor kell állítgatni ha valami gond van vele.

üzenetek