Búvárkodás - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


gonger
(senior tag)

Ezt Neked kell tudnod, hogy mennyire komolyan akarsz foglalkozni a búvárkodással, de egy haladó szint bárhol jól jön. A sharmi partoknál, Thistlegormnál is. Ruha ügyben szerintem keress egy rendes búvárboltot (Pl Seawatch) és ha csak ez az egy ruhád lesz akkor 5-6 mm körül nézegess, hidd el minél tapasztaltabb leszel víz alatt, annál kevesebbet fogsz mozogni. A 3 mm-es nagyon vékony, 29-30 fog körüli vizekre jó, de legtöbbször nem olyanban leszel. (Lásd Zoli, Ő még májusban is szárazban merül kint) A hőháztartás miatt érdemes egy vékony csuklya is. Én is azt mondom, hogy hosszú ruha legyen.
Nekem a fekete maszk inkább édesvízben ad kellemesebb érzést, nem szűrődik be oldalról fény, egyébként egyénfüggő, ki kell próbálni.
Uszonyból érdemes a pántosat venni egy csizmával, azt bármikor el tudod vinni Adriára is, vagy a fentebb említett hűvösebb édes vizekbe. Uszonyokból érdemes többet is kipróbálni, de legtöbben Mares Avanti Quattro-nál kötnek ki, mert az egyik legjobb uszony. Én a Jetfin mellett nedves ruhához azt használom, de hibás méretválasztás miatt van is egy eladó XL-es méret nálam.

[ Szerkesztve ]

üzenetek