CNS Globe HD - Autó+mobil fórum

üzenetek

hozzászólások


ComptonLA
(tag)

Sztem 1 pixelhiba miatt tuti nem fognak cserélni. Telefonoknál is általában minimum 3-4nek kelle lenni. De annyit megér, h megkérdezd.


viraga
(tag)

Sziasztok. Két bajom van a géppel. Apróságok, de idegesítő.

1. formáztam a memóriát a "gyári" menüből a beállításokon belül (semmilyen navigációs program nem volt rajta), ettől eltűntek a háttérképek. Az a pár db ami a bal felső sarokban lévő ikonnal váltható, mind eltűnt. Formázás után egy CNS feliratos képet rakott be (ami addig azt hiszem nem volt a képek között), ez majdnem fehér, emiatt nem látszanak az ikonok feliratai. Idegesít. Reset nem segít. Próbáltam winCE felületen berakni vmit (nekem egy egyszínű fekete jó lenne), RF2 mappa, azon belül Wallpaper, 2 almappával, 800x480-as jpg-t és bmp-it is próbáltam, a kis előnézeti kép meg is jelenik azon a sávon, de hiába bökök rá, nem csinál semmit. Milyen trükk van még? Formátum, fájlméret, felbontás, fájlnév? Akinek rajta vannak a gépén ezek meg tudná osztani vhogy? Leginkább az egész mappát...

2. Szgépre volt kötve usb módban, lehúztam, onnantól kezdve a képernyő érintésre mindig pittyeg, akkor is ha kikapcsolom a hangbeállításoknál. (Ki van véve a pipa, ki is volt mindig is, mert zavar ez a kattogás.) Formáztam, gyári visszaállítás, reset többször, de akkor is kattog. Akár ott a pipa, akár nincs. WinCE alatt hangbeállításokon belül le tudom némítani, de ez a beállítás nem marad meg, újraindítva megint kattog.

A készüléken lévő rom az (a legfrissebb) ami letölthető a cns honlapját követve (ezzel vettem, nem frissítettem). Merjem ráfrissíteni az azonos verziót? Megoldaná ezeket a problémákat?


gipsztigris
(addikt)

Nyugodtan frissítsd meg! Minden problémára orvosság lesz.


khorvat
(senior tag)

Hi!

Adott egy CNS Globe HD navi és az a problémám, hogy nincs hálózati töltő az eladó elfelejtette a csomagba tenni remélhetőleg jövőhéten postán sikerül megszereznem majd!
Ezentúl most már nem hajlandó elindulni sem ki/be kapcs gombra utána olvastam
(#809) peti85 hsz-e talán segít, ezt hálózati töltő nélkül számgép és USB kábel töltést választva is eltudom játszani?
Vmint mikor usbről sikerül indítani a navit 1mp marad hogy válasszak a háttértár , média eszköz vagy töltés opciókból, ha nem vagyok elég gyors Windows eszközként vágja magát fel a win7hez.
Ami még érdekes Igo primo okosítás után belépve az akksinál 255%ot ír elvileg most tölti magat PCről, ez normális vagy vmi hibára utal?
Kérdés mit tegyek vele ez egy garanciából visszakapott cseredarab, ennek vagyok új tulajdonosa, dobjam vissza újra garanciába ezek valóban ilyen nagy%ban adják be a kulcsot? Vagy várjam meg a hálózati töltőt játszam el vele a dupla reset 14 óra várás mókát és elvileg minden ok lesz ezek után?

Még annyi hogy az egész ugy kezdődött nálam hogy usb töltés alatt a képernyő csíkosra fagyott, aztán észre vettem hogy a kapott USB kábel elég gáz ha nem szorítom erősen fele a készülékben marad, ez is ismerhiba vagy kaptam egy kaki USB kábelt hozzá, ez apró gond ha használhatok mást is a gyárin kívül!

[ Szerkesztve ]


khorvat
(senior tag)

Mi a jelenlegi stabilnak mondható legújabb rom száma?

Ezen az OS Version N110325E110325O1103221450
App Version 101125.1516.QC82.MLC

ha jól gondolom akkor ezen elvileg a legújabb gyári ROM van?


khorvat
(senior tag)

Apró örömök úgy tünik sikerült hálózati töltő nélkül is javítani a gombos indulást , most jó de azért tolok neki este egy full feltöltést!


I.K.Z
(tag)

Sziasztok, tudna valaki mondani valamit hogyan kezeljem ezt a hibát:


snowdog
(veterán)

Feltételezem skin hiba, cseréld le a skint, vagy használd a gyárit. Ha visszaállsz a gyárira, akkor egyértelmű lesz hogy a skin okozza-e a jelenséget..


Neurotoxin
(őstag)

Én hasonló dolgot követtem el háttér témában. Igaz nekem Globe Pro-m van, de a mappa nevek ugyanazok. Namár most:a háttérképeken akartam mókolni, van egy "large" ill "small" mappa, az egyikben 800x480as(ezt mondjuk nem értem, hiszen 480x272es felbontású a képernyő), a másikban asszem 114x65-ös felbontással, továbbá 1,2,3-7ig elnevezve a háttérképek. Lementettem a gyáriakat, majd az új, általam adott méretűre kreált képeket töltöttem fel. Semmi nem látszik, pedig ugyanakkora méretűek, *.bmp kiterjesztéssel. Úgy is kipróbáltam a saját háttérképeimet, hogy úgy számoztam meg, ahogy a gyáriak voltak, az eredmény ugyanúgy semmi. Visszaraktam az eredeti gyáriakat, azok természetesen megint működnek, ahogy eredetileg is, viszont a sorrendjük annak ellenére felcserélődött, hogy ugyanúgy lettek visszamásolva, de legalább kiválaszthatók, szóval nincsen dráma.

Nem ez a legnagyobb problémám mostanság, csak személyre szabtam volna egy kicsit a készüléket. Valakinek van valami ötlete, hogy miért csak a gyári háttereket lehet kiválasztani a menüből, ha felbontásra, elnevezésre stb stimmelnek? Vagy számítana a pontos méret is KByte-ban? :U

[ Szerkesztve ]


gipsztigris
(addikt)

A ResidentFlash2-ben is benne vannak a képek. Ott is keresd meg és cseréld ki a képeket!


Neurotoxin
(őstag)

Köszönöm, erre nem gondoltam! Amúgy örülök, hogy végül CNS-t vettem, iGO 8-al nagyon rendben van a készülék.:K

[ Szerkesztve ]


viraga
(tag)

Köszi a választ, kicsit késve reagálok. :) Sikerült a frissítés, még akkor. Viszont újból megfogadtam, hogy ilyesmit csak indokolt esetben... Ugyanis a CNS-es leírásban szereplő "A készülék a betöltő képet frissíti" rész után következő képernyők helyett csak szürke kása volt látható... Mikor már 10-15 mp-e nem változott a szürkeség kivettem a kártyát és reseteltem, közben vegyesen káromkodva és imádkozva. Elindult, megkönnyebbültem. Elég necces lett volna, ha ennél a résznél pl okézni kell, vagy bármit csinálni a képernyőn, mert maszat volt az egész, semmit nem lehetett kivenni, kb-ra sem. Az induló képernyő egy fehér alapú kép lett, bal felső sarokban Windows CE embedded logóval. Az a kép, ami a leírás végén is látható. Egyéb változást nem látok, a háttérképet ki tudtam cserélni, full fekete jpg-re, a feleslegeseket kitöröltem. A pittyegés megszűnt szerencsére, ez volt a lényeg!


Neurotoxin
(őstag)

Most nézem, hogy nekem ilyen mappám, nincs az E meghajtón! A windowsban a rejtett fájlok is látszódnak...Van valami ötleted, vagy csak én nem találom?

Közben ezt a videót találtam. Tehát akkor win shell alól kell a PNA-n bemásolni az új háttereket?

[ Szerkesztve ]


viraga
(tag)

Itt le van írva, hogy éred el a kérdéses meghajtót (vagy mappát, nem tudom mi a helyes megnevezés):

[link]

Én ezt követtem, tehát a PNA-n csináltam a másolást. Memóriakártyára vagy belső memóriába felmásoltam a képeket szgépről, majd a fenti módon megnyitottam a RF2-t, és a PNA-n átmásoltam a mappák között. A PNA-t PC-re kötve is meg lehet oldani, de külön program kell hozzá, amit én ennyi miatt nem telepítettem. Arra figyelni kell, hogy a bélyegkép és a hozzá tartozó nagy kép fájlneve azonos legyen, hiszen így tudja összepárosítani. Ellenkező esetben nem fog működni (elsőre így jártam). Én natív méretű (800x480) jpg-t raktam rá, tökéletesen működik. Azokat a gyári képeket, amiket sosem fogok beállítani, töröltem. Nem hiányolja. Elég töcsmörgős a dolog, picik az ikonok, total commander vagy hasonló program híján nehézkes az egész, szóval ezzel a módszerrel nem fogja senki hetente cserélgetni a képeket. De asszem nincs is sok értelme.
Egyéb dolgot nem piszkáltam, sok helyen le van írva a figyelmeztetés. Egy óvatlan mozdulattal (amit ezen a kijelzőn nem nehéz elkövetni...) még egy hozzáértő is téglázhatja a gépet, szóval csak óvatosan.

[ Szerkesztve ]


bfvik
(csendes tag)

sziasztok
cns truck készülékem van, és szeretném elérni a rejtett partíciót
sajnos a fent leírtak alapján nincs residentflash 2
pls help


DM43
(őstag)

space nélkül próbáld: residentflash2


bfvik
(csendes tag)

thx


Neurotoxin
(őstag)

Köszönöm!Megtaláltam végül mindent, segített a leírásod(neked is Gipsztigris)! :K , plusz találtam videót is róla youtubeon!

[ Szerkesztve ]


ComptonLA
(tag)

A fentebb említett problémámra (flash player hiánya) nem kaptam választ a hivatalos fórumban két hete. Írtam az info@cnspna.com címre nemrég, de nyilván csak hét közben válaszolnak.
120425-ös a rom verzió a Globe Pro cuccomon. Viszont amit le lehet tölteni a CNS oldaláról, meg akárhonnan, az asszem 101125-ös rom verzióm, tehát régebbi. Ki merjem-e próbálni ezt föltenni, vagy küldjem fel szervizbe?
Ugye ezekben embedded szoftver van, tehát ha vmi eltűnik, sérül, a resetnek javítania kellene. A cns-től (nem a szerviz) egy hónapja azt írták, h fel kéne küldenem, mert ha a reset sem hozta vissza, akkor lehet h a flash memóriának van vmi baja.
Tehát próbáljam meg a "frissítést" a régebbire, vagy szerviz?


Wolfskin
(őstag)

sziasztok,

tudja valaki, hogy hogyan lehet a menük alatti háttérképet megváltoztatni?
az egyik ilyen készüléken valami hiba folytán egy fehér háttérkép alakult ki, enyhe cns feliratokkal, amin a menük fehér felirata egyáltalán nem olvasható.
alapból rossz ötlet, telefonon is, pna-n is minden fehér háttér, az éjszakai használatot (pl. vezetés közben, ébredés után) nagyban megkönnyíti. akinek nincs ilyenje, az is kipróbálhatja: amikor a szeme már hozzászokott a sötéthez, egy erős lámpával hirtelen világítson a szemébe.

mondjuk az sem túl szerencsés, hogy a bekapcsolás indítóképe is fehér (nagyon halvány szürke) egy nagy cns felirattal. éjszak, amikor bekapcsolom olyan, mintha három autó reflektorozna szembe. szerencsére csak kb. 20 másodpercig tart, azalatt csupán pár száz métert halad az autó, így van esély a túlélésre...
ezt meg lehet változtatni?

üdW

[ Szerkesztve ]

üzenetek