Cyberpunk 2077 - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Ryder62
(őstag)
Blog

Percekig lapozgattam a két alsó kép között. Ez ilyen találd meg a különbséget játék? Mert akkor elbuktam.

[ Szerkesztve ]


mert_csokis
(senior tag)

Napot!
Valaki használ olyan víz mod-ot, ami biztosan működik a jelen változattal is?
A Nexus CP mod szekcióban a water szóra keresve csak 7 találatot dob. Ami a több, mint 9 ezer mod-ot tekintve elég nehezen hihető.
Eddig ez a legszimpatikusabb.
Mivel kikapcsolt RT és SSR mellett játszom, így kicsit feldobnám a vanilla vizet.
Jelenleg olyan, mint valami poshadt mocsári víz.


Thrawn
(félisten)
Blog

proci985 új gépe: [link] :D


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

koszi :DDD

gyonyoru, de open bench porszures szempontbol remalom, a ket 360as radiator pedig kb eppen eleg meghuteni.

PCnel en substance over style vagyok, akkor is, ha ez nem mindig egyertelmu :B


mert_csokis
(senior tag)

Estét!
Tudom, hogy sokan többször is végigjátszották már, de lassan én is eljutok oda, hogy az eddigi bohóckodás helyett ténylegesen nekiállok a játéknak.
De még mindig nem tudom, kivel kezdjem el. Eddig kerültem az infókat, de nyilván kiderült, hogy Judy-val például csak női karakterrel lehet jóban lenni.
Viszont a férfi V-nek meg ott van Panam, ha jól tudom. Az meg elég idétlen, hogy egyikkel végigviszem az alapjátékot, utána meg külön elkezdem a PL-t egy másikkal.
Mivel gondolom, hogy a PL-ben is visszatérnek majd az alapjáték karakterei, utalások régi dolgokra. És akkor elég furcsa lenne, hogy akkor még férfiként haverkodtam másokkal, de most már hirtelen a női V emlékszik vissza azokra a dolgokra.
Szóval, az immerzió szempontjából elég idétlen.
Ez az egyik. A másik, hogy mikor érdemes majd becsatlakozni PL-be? Vagy jó úgy, hogy szépen letudom az alapjátékot, és utána kezdem el a PL szálat?
Néhány napja felraktam a legfrissebb verziót, és belenéztem a PL-be, mert kíváncsi voltam az új Dogtown területre. De nyilván nem értettem, hogy Johnny miről beszél, úgyhogy a spoilerek miatt inkább abbahagytam. Nem kapdosok bele most már, hanem normálisan elkezdem az alapjátékot.
Szegény Sandra Dorsett-et már annyiszor vettem ki a jeges kádból, hogy már közömbös vagyok a melleire. :D

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

PL-hez kapcsolódó küldetésekben új karakterekkel fogsz találkozni. A visszaemlékezés dolgot viszont nem értem, ha kezdesz egy új karaktert, akkor az egy új történet. De amúgy szerintem megéri, valahogy a női karakter szinkronja jobban beleéli magát a történetbe, persze ez szubjektív. Valamint ha engem kérdezel, Judy jobb mint Panem, utóbbival pokoli veszekedések lehetnek egy kapcsolatban amilyen hisztis. :DDD

Én végigvinném az alapjátékot, aztán mennék Pl-re rá. Már ha nem akarsz kihagyni semmit mert a DLC-vel akár ideje korán is befejezheted a játékot. -illetve eléggé tápos karival mennék oda.


Vesa
(veterán)

"Judy jobb mint Panem, utóbbival pokoli veszekedések lehetnek egy kapcsolatban amilyen hisztis."

Az tuti, viszont az ilyen csajok sokkal jobbak az ágyban! :D Sajnos ebből a játékban nem sokat tapasztalunk meg.

[ Szerkesztve ]


Maelephant
(aktív tag)

Csak arról, hogy mennyi mindenre odafigyeltek a játékban (kivéve a vagy érthetetlenül ignoráns vagy teljesen elmebeteg módon trigger happy rendőröket):
Automatic Love elején a bárban:
- a főnökasszony neve Suzie Q
- amikor a bejáratnál megkéred Ritát, hogy engedjen be Judyhoz, Punchin' Judy-ként nevezed meg
- az öltözőben az egyik férfi fenotípusú Mox közli egy társával: most már elég a dumából, vissza a "bump 'n grind"-hoz.

Creedence Clearwater Revival: Suzie Q
Marillion: Punch 'n Judy
Bump 'n Grind: sokan felhasználták lemez és számcímnek is, nekem a David Lee Roth: Eat 'em and Smile albumon szereplő illik ide

[ Szerkesztve ]


mert_csokis
(senior tag)

Köszi a választ.
Akkor az alapjáték után már sosem találkozol a régi karakterekkel? A románcokkal mi lesz? Ez így kicsit illúzióromboló, hogy ezek szerint minden el lesz vágva.
Ha teszem azt női V-vel gondolsz egyet a PL kampány közepén, hogy szusszannál egyet, és meglátogatnád Judy-t, akkor a lakásban már nem lesz ott senki?
Vagy nem is reagál rád a karakter? Vagy ezt hogy integrálták?
Annyi ilyen apróság jut eszembe, amivel sokat lehet/ne dobni az immerzión, csak nem tudom, hogy ilyenekre figyeltek-e.
Vagy a PL-hez új románc tartozik?


SaGa59
(őstag)

Ha teljesen kitoltad az alapjátékot és csak utána vágsz bele a PL-be, akkor igen, nincs ott. Ha az alapjáték vége előtt fogsz hozzá (és elég korán hozzá lehet), akkor ugyanúgy ott lesz, mint az alapjáték közben. Lehet ide-oda járkálni a két terület között. A PL-ben nincs másik románc. Lejátszhatod úgy is, hogy V-nek egy kalandja a fő szál közben, és egy ponton, még a vége előtt visszatérsz a fő vonalra, de úgy is, hogy az itteni valamelyik befejezéssel ér véget az egész és a fő szál félbemarad ott, ahol elhagytad. Számtalan megoldás lehet.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

A románc folytatódik. Hogy is mondjam, Judyra / Panemre időről időre rá fog törni a vágy és, de majd meglátod... :) Viszont eléggé alap, amit ezen a téren a játékba beletettek. Ellenben van rá fasza mod, hogy Judy lakásán is napszaktól függően mindenféle dolgot csináljon, szerintem érdemes feltenni ezt: Judy Romanced Enhanced

Amúgy a DLC-s tartalmat ne úgy értsd, hogy vége a játéknak és be vagy zárva egy új területre új arcokkal.... Azzal csak kapsz egy új területet, ahonnan bármikor átmehetsz a város többi részére, tolni tovább az egyéb gigeket meg amit akarsz. Gyakorlatilag csak kaptál egy új kerületet, ahová korábban nem tudtál bemenni.

Meg ajánlanék még egy mod-ot... Főleg ha már női karakter, ott még szembetűnőbb, hogy alapból nem ott van a játékos nézőpontja, ahol a szemei vannak. Magyarul ha lenézel, akkor alig látsz valamit, de annak nem úgy kéne lennie a valóságban. Immersive first person

SaGa59: az a legszebb, ha a PL elején ignorálod a csaj kérését, így rövidre zárva az egész DLC-t 3 perc alatt, de legalább Johnny boldog lesz mert mehettek inni, magasról tesz rá mi lesz az elnök asszonnyal. :DDD

[ Szerkesztve ]


SaGa59
(őstag)

Igen, akkor csak a terület nyílik meg, de az egész sztorinak lőttek. Pedig szerintem az a legjobb összefüggő szál, a sok közül. Semmiképp nem érdemes kihagyni, sőt, mindkét fő verziót (támogadot vagy elárulod pacsirtát) érdemes kijátszani.


looser
(addikt)

"...az a legszebb, ha a PL elején ignorálod..." > ez komoly? Meg lehet tenni? :D


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Igen, meg. :D https://www.youtube.com/watch?v=9r32HG0RJNk

SaGa59: igen, de ez csak egy poénnak van benne szerintem.


Cifu
(félisten)
Blog

Az utolsó mondathoz:

Especiel ez teljesen érthető Johnny részéről, és ha őszinték akarunk lenni, akkor valahol igaza is van, figyelembe véve a DLC teljes háttértörténetét. Tényleg, 1x meg kellene nézni, hogy mi lesz az elnök asszonnyal, ha ebek harmincadjára hagyjuk... :DDD


looser
(addikt)

Óriási :)) Legalább elmentek inni, az is elég jó egy új sztori helyett :))


Jorus
(nagyúr)
Blog

Ez nagyon menő. :) :C


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Jah... És utánaolvasva az NUSA történetének, az elnök asszony sem egy szent. :N


GhanBuri Ghan
(őstag)
Blog

A Cyberpunk világának az a lényege, hogy ez a város megrág és kiköp, nem a jó és a rossz küzd egymás ellen, csak annyit tehetsz, hogy megpróbálod a legkevésbé rossz sorsot kihozni magadnak, de ebben legfeljebb csak a magadhoz hasonlókra támaszkodhatsz - és ők is bármikor elárulhatnak.
És minél feljebb van valaki, annál cinikusabb gazember, különben nem lehetne a helyén.
Bámulatos, hogy mennyire jól látta előre az eseményeket Pondsmith a '80-as évek végén...


Cifu
(félisten)
Blog

For the record: Pondsmith nagyon jó háttérhangulatot adott a világának, az emberi természet szürkeségét is szépen festette le, nincs vegytiszta jó és... de, van vegytiszta gonosz, mert nála az Arasaka cég és kimondva Saburo Arasaka maga a manifesztálódott ördög.

És ezen tovább haladva egyáltalán nem jöttek be azok, amiket Ő "vizonált" anno. Kezdve, hogy eredetileg a Szovjetunió nem hullott szét, hogy mindent is a megacégek irányítanak (lásd például Donald Trump akkor?). Pondsmith világában egy civil mega-tüntetés sose érhet el semmit, a civil kezdeményezések hamvába holtak, ami a valóságban ugye azért nem így működik.

Ha megnézed hogy milyen állapotok volt az USA-ban az 1980-as években a közbiztonság terén (akkor átlagban 8 gyilkosság jutott 100 000 lakosra), akkor ahhoz képest az 1990-es években felfutó ág volt (10/100000), majd éles zuhanásnak indult (a 2010-es években 5/100000 alá esett), most kezdett el megint felfele futni, de ez már inkább USA belpolitikai döntések története - de az ide tartozik, hogy a Cyberpunk-ban elképzelhetetlen, hogy egy rendőr nem mer a fegyveréhez nyúlni...

A technológiai dolgokról már nem is beszélve, a kiberver még nagyon messze van, ahogy a fúziós energia vagy az öntudatra ébredt mesterséges intelligencia is. Ami pedig az internetet illeti, Pondsmith nagyobbat nem is tévedhetett volna a hálózattal kapcsolatban...

Szórakoztató? Kétségkívül sötét és depresszív világ, aki fogékony az ilyenre, annak bejön (nekem is), de azért a "jól látta előre" fogalom nálam sehogy sem jönne a nyelvemre a Cyberpunk háttértörténetét elnézve.

üzenetek