Cyberpunk 2077 - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


lo_jo
(senior tag)

Milyen üzleti érdek az, ami a nov. 19. dátummal felépített, valószínűleg elég költséges marketingkampányt nullázza? Több bevétel lesz azzal, hogy s*gget csinálnak a szájukból?


sittes79
(addikt)

Egyértelműen 2 dolog lehet a háttérben, vagy üzleti érdek vagy egyszerűen szarul fut valamelyik platformon vagy mindkettő :)

#6001lo_jo
Szerintem itt már minden pénz is meg van, a dolog rég megtérült, a kérdés egyértelműen a profit maximalizálása! ezek szerint bármi áron...

[ Szerkesztve ]


Prosector
(addikt)

Nem tudhatod mi van a hatterben...pl. par millio dollarert, valoszinusitem, h te is csinalnal segget a szadbol.


Cifu
(félisten)
Blog

Ha csak a Stadia platformmal lenne gond, akkor a PS4 és XBox One (meg XBox Series S/X és PS5) konzolokon készült játékmenet-videókat és képeket már kidobták volna.

Plusz Mr. Bean szintű öntökön rúgás a CDPR-nek és a Google Stadiának, hogy bejelentik, hogy november 19-én jön Stadiára is a többi platformmal együtt, majd egy héttel később, upsz, igazából semmire se jön nov. 19-én...

[ Szerkesztve ]


lo_jo
(senior tag)

Hogy maximalizálod a profitot, ha nem adod el a termékedet? Nagyon sokan nem rendelték elő, tőlük 0 bevétel van, amíg tologatják, addig nem is lesz. Én tényleg nem értem, hogy mi az az üzleti döntés, amivel a termékmegjelenés 4x elhalasztása profitot termel ahhoz képest, mintha kiadnák. Azt elhiszem, hogy szarul fut, főleg a "non-pro" konzolokon, viszont a Sony és MS pénze meg kell, mert biztos csúnya kötbért kéne fizetni, ha nem egyszerre jelenne meg. Így ez is félig üzleti érdek, de szerintem a mélyén a perf probléma van.


BoneDragon
(veterán)

Én azt tudom elképzelni, hogy valamelyik nagyobb cég (Microsoft, Sony stb) fizetett nekik egy "kis" összeget, hogy rakják már át másik napra, mert az nekik nem jó úgy...
Nem gondolom hogy 3 hét alatt bármi érdemi változást tudnának a játékban alkotni.


[Prolixus]
(addikt)

Iszonyat nagy blama. Nem is a sorozatos csúsztatás, meg nem is ez a bullshit indoklás miatt (miért nem adják ki akkor x platforma először és y platformra később? kb a twitter poszt úgy írodott mintha ez fizikai lehetetlenség volna).

Hanem az egész kontextusa miatt. Éppen elkezdik felpörgetni (túlpörgetni szvsz) a marketingkampányt ezerrel, mindenhol leközlik a marketinges anyagokon hogy November 19. Megerősítik ahol csak lehet hogy nem lesz újabb csúszás. Konkrétan még tegnap is. Erre bumm, mindezek ELLENÉRE csúsztatják.

Valami komoly indoknak kell lennie a háttérben, ha úgy matekoztak hogy jobban megéri inkább csúsztatni, mert ezzel kevesebb a kár.

Szvsz az aggasztó hogy a twitter poszt annyit ír hogy az új dátum Dec.10. Fikarcnyit sem próbálja még elhinteni sem, hogy ez már végeleges. Persze a fentiek ismeretében nyilván mindneki csak hitetlenül hümmögne ígéretekre, senki nem hinné el de akkor is.....nekem kb olyan benyomásom van tőle hogy ugyan az új dátum Dec 10, de lesz még majd új dátum, ez csak a "legújabb új", de nem a legutolsó.

SZERK:

Asszem a good news hogy a csúszásokkal nyert extra time hossza progresszíven csökken csúszásról csúszásra. Ápriliis - Szeptember 5 hónap, Szeptember - Novermber 2 hónap, Most 3 hét. Kövi csúszás már csak 1 hét lesz yaaay.

[ Szerkesztve ]


Carlos Padre
(veterán)

Oke, de ha konzolos perf problémák vannak akkor mi van azzal, hogy a grafikát lehet skálázni blablabla a Series S nem fogja majd vissza a nextgen játékokat blablabla...


nubreed
(veterán)

Én is valahogy így gondolom. Azáltal, hogy arany lemezre került a játék, én és szerintem nagyon sokan mások is azt gondoltuk, hogy most már semmi baj nem lehet, révbe értünk, az isten sem kímél meg minket a november 19 -i launchtól. A merketing is erre a dátumra lett felpörgetve ezerrel. És most akkor itt van ez a mai bejelentés, szerintem is valami komoly dolog van a háttérben, amiről még nem tudunk, lehet soha nem is fogunk. A dec 10 -ben most már semennyre sem vagyok biztos, szintén, ebből még simán lehet tavasz is.


lo_jo
(senior tag)

Szerintem XOne és sima PS4 problémák vannak, nem Series S. PC-n 1060 az ajánlott, azt megugorja lazán a Series S, de a "non-pro" current gen nem. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ennyire félnek a rossz review-tól, sajnos bevett szokás az iparban, hogy csak akkor van év végi bónusz, ha egy bizonyos pontszámot elért a termék. Szerintem valós probléma lehet, nem csinálnának hülyét magukból azzal, hogy dátummal együtt matricázzák fel a londoni buszokat.


Cifu
(félisten)
Blog

For The Record: mivel a CDP tőzsdén jegyzett cég, így egy ilyen hírt nem közölhetnek még a cégen belül sem mindenkivel.
A fejlesztők jó része a Twitter bejegyzéssel egy időben kapott egy belsős e-mailt, nagyjából azonos tartalommal. Ha korábban került volna ki bizonyos belső köröknek, miközben a nyilvánosságot nem értesítik (és így például nem kezdik el kimatricázni mindenhova már a november 19-et), akkor az bennfentes kereskedés miatt megtámadhatja a tőzsdefelügyelet, mivel egy ilyen hír értelemszerűen jelentősen befolyásolhatja a cég tőzsdei árfolyamát.


Carlos Padre
(veterán)

Általánosságban kérdeztem, nem konkrétan erre a játékra.


F_Peter
(őstag)

És ott a válasz az extra bevételre... Mert ugye tudjuk hogy megjelenéskor úgy is emelkedik az érték.


zkxdn
(őstag)

Így könnyen be fog férni még 2 Night City Wire epizód :C :DDD
(vagy akár 4 is)


nesh_019
(senior tag)

2077 dec 10-ig még nagyon sok epizód belefog férni. :DD

[ Szerkesztve ]


jonnyjoker01
(veterán)

Valahogy ma sikerült elkerülnöm az internetet teljes egészében. Feljövök lefekvés előtt megnézni a fórumot, miközben twitch-en egy random streamert nézek/hallgatok a háttérben. Meglátom a CP2077 topik mellett, hogy 300 új hsz tegnap este óta. Elkezdtem az elejétől végignyálazni. Látom a teljes buszos reklámot, gondolom nagyon beindult a hype train aztán nyomtak valami kampányt, esetleg kijött az új gameplay trailer, vagy sikerült megint elfeledkeznem a Night City Wire-ről...

A random streamer a háttérben örvendezik, hogy mennyire sokan nézik, ezért úgy döntött ajánlja az általa készített tartalmakat: youtube csatorna, spotify, és a podcastja ami nem rég indult.
"We are going to talk about gaming related news, like Cyberpunk 2077 getting delayed..." - hallom a fülhallgatómon miközben a szürke piac vs. GOG vs. Steam vitát olvasom szépen sorjában. Elmosolyogtam, "jó vicc". Olvasom tovább a kommenteket szépen nyugodtan és vígan, amikor hallom a streamert megint, miközben felolvas egy kommentet "Is Cyberpunk getting delayed again? - Yes, they pushed it back to 10th December". Valami miatt első reakcióm egy széles vigyor volt majd hangosan nevettem "ilyen nincs" ismétlése közben, mintha beakadt volna a bakelit lemez.

Egy pár perc agyhalottság után elkezdtem szép lassan lejjebb haladni a kommentekkel, elkezdtem látni ahogy a káosz elszabadul.

Végső gondolat: sajnálom azokat akik szabadságot vettek ki, a többiek pedig nyugodjanak le. Ez csak egy játék amire 8 éve várok, nem vagyok ideges minden rendben lesz, nem sírok, miközben vontatókötélért indulok a garázsba. :O

Najó mint látjátok egy picikét tényleg kiégtem ezen, viccet és minden egyebet félretéve engem szerencsére nem érint a csúsztatás, amúgy sem tudtam volna megjelenéskor még játszani vele. ;] De azért tényleg sajnálom azokat akik szabadságot vettek ki, az hogy tegnap kérdezte valaki tőlük twitteren biztos kiveheti e a szabadságát, amire igen választ kapott hivatalos csatornából, másnap csúszás az nagyon szomorú. Night City Wire-ök ezek után mémekké fognak válni, már előre látom a twitch chatet. Megbízhatóságuk ezzel jó sokat esett a köztudat szemében, nekem olyan munkatársaim, akik életükben max 5 játékkal játszottak is a Cyberpunkról beszéltek az elmúlt pár hétben, de negatív hangnemben "sosem fog kijönni" stb... Személy szerint továbbra is az a véleményem, hogy ha egy séta szimulátor lenne a játék is megérné nekem a 60 eurót, úgyhogy én továbbra is bízok benne, hogy valaha még az életemben játszhatok ezzel a játékkal ;] :DDD

Nagyon remélem, hogy azért ilyen tökösek késéseket bejelenteni sorra, mert tudják milyen lesz a késztermék, akármennyire is "megérdemelnék" nem akarom, hogy földbe döngöljék őket.

Elnézést mindenkinek a hosszú kommentért, agyhalál és a késői órák ezt hozták ki belőlem :DDD


Imilenni
(addikt)

Aztán csak lesünk, ha Stadia ex lesz 1 hónapra a játék ;]


Maxxy10
(addikt)

Fogalmam sincs mi van egy játék fejlesztése mögött mennyi munka stb stb.. de három hét alatt lehet egyáltalán érdemi munkát csinálni ami akkora hatással lehet, hogy megéri megint eltolni a játékot?


[Prolixus]
(addikt)

Nem feltétlenül. Nálunk pl ezt úgy csinálja az amerikai cég ahol dolgozom, hogy csak bizonyos időpontokban engedik hogy a részvényieddel bármit is csinálj, eladj vagy vegyél, vagy akár a családodban bárki vegyen. HOgy mikor lehet azt kb egy versenyjogász hadsereg határozza meg fogalmam sincs milyen szempontok alapján. Tudjuk előre hogy ha valami nagy fog történni, de nem tudsz csinálni semmit mert nincs nyitva az opció hogy szabadon rendelkezz a részvényekkel.

Szerintem simán lehet hogy a bejelentés előtt nem sokkal hozták meg a döntést, így tegyük fel 3 napja gyakorlatilag még senki sem tudta. Az másik kérdés hogy biztos voltak olyanok akik már látták hogy valószínűleg fog születni egy ilyen döntés, ezt nyilván nem fogják kommunikálni lefele amíg nincs meghozva.


jonnyjoker01
(veterán)

A sárga falon Adam és Marcin úgy nyilatkozott, hogy igen. Úgy döntöttek, hogy a csúszás miatti késés jobban megéri a veszteséget, mint amit a November 19-ei megjelenés okozna.

Én nagyon kíváncsi vagyok mi folyik a háttérben, milyen pontos technikai problémáik vannak, valószínűleg pár év múlva esettanulmány készül majd belőle :D (márha tényleg megjelenik valaha a játék és nem csak egy átverés, ahogy a The Onion is megírta :DDD :C )

[ Szerkesztve ]

üzenetek