Cyberpunk 2077 - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

A tegnapi bejelentés után volt egy konferenciahívás a CDP vezetősége által, ennek főbb elemei ( [forrás] ):

-Eredetileg határozottan bíztak a november 19-ei megjelenésben, de szükség volt még három hétnyi extra időre, hogy lehetőség legyen "ezt meg azt" kijavítani.
-A döntés nehéz volt, de a játék megjelenése egyszeri alkalom, és az első benyomás nagyon-nagyon sokat nyom latba. Egy jobb első benyomás több eladást jelent összeségében, mint egy esetleg negatív. Nem volt létszükséglet, de meg kellett lépni a játék érdekében.
-A szituáció jelentősen eltér a korábbi csúsztatásokhoz képest, a PC változat kész és az új generációs konzolokon is jól fut, a cég pedig véglegesíti a jelen generációs konzolokra vonatkozó optimalizációkat. (Ez alig burkoltan a jelen generációs konzolokra mutat, mint a csúsztatás okára - Cifu)
-Biztosak benne, hogy valami tényleg rendkívülit hoztak össze, és ha megjelenik, mindenki meg fogja érteni, miért kellett ennyiszer elcsúsztatni a megjelenést. Megértést kérnek, és ugyanakkor eléggé stresszes a helyzet az egyik oldalról, de a másik oldalról nagyon határozottan érzik, hogy jó lesz a játék. "Szuper boldogok" a játék minőségével kapcsolatban.
-Rövidebb eladási idő lesz így, de összességében nem számítanak sokkal kisebb bevételre a csúszás miatt. Nem számítanak értékelhető mennyiségű előrendelés-lemondásra az újabb elcsúsztatás miatt.
-Az eladási ár terén úgy érzik, hogy abszolút prémium minőséget nyújtanak, így nem kell bármiféle engedményt (olcsóbb megjelenési árat) tenniük.
-Egyik partnertől sem várható bármiféle kártérítési igény a csúszás miatt.
-Át kell strukturálni a marketing kampányt, ami nyilván extra költségeket jelent.
-Az eddigi visszajelzések alapján akik végigjátszották a játékot, olyan játékélményről számoltak be, amelyhez foghatóval még nem találkoztak.
-A kiegészítőket nem befolyásolja a játék csúszása.
-A technikai osztályon szükséges lesz bizonyos felépítési változtatásokra, mivel túl sok mindent kellett hirtelen, rövid idő alatt, a fejlesztés utolsó szakaszában összerakni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek