Cyberpunk 2077 - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(félisten)
Blog

Jason Schreier történettel kapcsolatban azért vannak bőven árnyoldalak.
Róla tudni kell, hogy eredetileg a Kotakunál dolgozott, idén áprilisban ment át a Bloomberghez. A Kotakunál is a crunch (fejlesztési túlóra) volt a fő vonala a sikeresebb cikkeinek, illetve a rosszul sikerült fejlesztésekről írt.

A Bloombernél még nyáron jött egy szivárogtatás arról, hogy a CDPR-nél már megy a crunch. Aztán [tőle jött a kiszivárgott CDPR belső levele a crunchról (6 napos munkahét)] , azóta pattog a dolog rendesen, mivel egyfelől elég támadólag megy neki a CDPR-nek, a forrásai szerint ugyanis a cégnél korántsem megy minden olyan szépen, mint ahogy azt korábban Marcinék lefestették (pl. hogy már tavaly május óta "crunch" van egyes fejlesztői csoportoknál).

Azóta több téren voltak oda-vissza vágások, például Schreier elfelejtette megemlíteni, hogy a lengyeleknél a túlórát (crunchot) kifizetik, tehát ez nem azonos azzal, amit sok más játékfejlesztő esetén crunch-nak tekintenek (ott nem jár extra pénz a túlóráért). Ez talán apróságnak tűnik, de az is tény, hogy mint "tényfeltáró újságíró", illett volna az ilyesmiknek utánanéznie.
Ahogy több oldalról is úgy vélték, hogy Schreier eltúlozza a dolgot, és igazából egy, a játékfejlesztői iparban általános szituációt szenzációhajhász módon kihasznál, hogy rossz színben tüntesse fel a CDPR-t, és egyben ezzel minél több olvasót (kattintást, más szóval figyelmet) szerezzen magának. Screier ezekre reagál az általad linkelt módon, miszerint CDPR-esek írtak neki, hogy valójában még annál is súlyosabb a crunch, ahogy ő leírta, mert volt olyan, hogy a varsói irodában bent aludtak egyesek egy időben. Ő meg nem csinál mást, mint ezt közkincsé teszi.

A személyes véleményem az, hogy biztos, hogy van crunch a CDPR-nél is, ahogy szinte minden játékfejlesztő cégnél. Azonban az is biztos, hogy Schreier látványosan szenzációhajhász módon nyomatja ezt a témát, és tolja tovább és tovább, mintha a CDPR óriási rosszfiú lenne... Holott itt csak egy a sok közül tipikus esetet látunk szerinte. Azzal együtt, hogy Marcin korábbi megjegyzése, miszerint igyekeznek a crunchot elkerülni, most csúnyán visszavág...

[ Szerkesztve ]

üzenetek