DIGI kábel TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


gulyasa
(őstag)

2012 óta vagyok LG tévéhasználó - tavaly augusztusig egy LW5500-ast nyúztam, ami most a lányomnál van, a C1-et meg azóta használom.
Egyikkel sem volt/van problémám. Nem értem az ismerőseid siránkozását... :F
Nekem is be van/volt kapcsolva az automatikus csatorna frissítés opció és sosem változtatta meg a beállított sorrendet a "gyári" sorrendre. A talált új csatornákat mindig a lista végére rakja. Csak a megszűntek elsötétültek, amellett hogy maradnak a programhelyükön.

Én pont örülök, hogy a 3D időszakban nem a Samsung-ot választottam. ;)
(Pedig az utolsó CRT tévém pont Samsung volt...)


sityupityu
(veterán)

Pedig a kb 5 lg-s ismerős közül kb öten mondják mindig ezt, hogy ha valami változás van, akkor szívnak vele. Én nem tudom, mostanáig nem volt lg-m, így nem is tudok saját tapasztalatról beszámolni. :)


garga01
(aktív tag)
Blog

Nem kell sok paraméter, 1 db frekvencia összesen :D
"Típus:Gyorskeresés
Frekvencia: 330 000 kHz
Minden más automatikus"

A többi már arra vonatkozik, ha valakinek mégse sikerül behangolni vagy vmiért kézzel akarja hozzáadni.
Azzal nem tudok mit kezdeni, ha vki nem tud rájönni h neki MHz vagy kHz kell és nem jól írja be... Akkor elő lehet venni a használati utasítást és utána nézni, csak sajnos ma már nem divat...


garga01
(aktív tag)
Blog

Az szív, akinek be van kapcsolva az automata csatorna frissítés, na akkor tényleg össze tud keveredni a lista. Nálam ki van kapcsolva a smart és nem smart tv-n is, így semmi gond nincs. Mondjuk én nem is rendezem sorba őket, az alap sorrendet használom, ha változás van újra keresem a tv-n. Van egy saját boxom is, ott meg végképp nincs gond a hangolással-pakolással, de az linuxos (engima2), teljesen más tészta.


sityupityu
(veterán)

Értem, köszi.


Dzsozi56
(tag)

Sziasztok!

FilmBox Pak csomagra fizettem elő a DIGI-nél, amelyhez elvileg igyenes FilmBox+ hozzáférés jár, A Digi ügyfélkapumban a "szolgáltatások" lenyíló menüben elvégeztem a FilmBox+ aktiválást. Az Ön FilmBox+ szolgáltatása aktív" címszó alatti szöveg szerint a www.filmbox.com oldalra belépve, az E-mail cím bejelentkezési lehetőséget használva, a kapott adatokkal tudnék belépni és használni a szolgáltatást. Azonban semmilyen "kapott adattalal" nem rendelkezem. Kitől kellene a belépéshez szükséges adatokat megkapno, és mik ezek? A Digivel és a FilmBox+ levelezési oldallal folytatott többszöri beszélgetés, illetve levélváltás sem vezetett eredményre ennek kapcsán.

Nagyon köszönném, ha valaki tuna segíteni.

Dzsozi56


4Grider
(veterán)

Regisztrálni nem próbáltad az ügyfélkapudhoz tartozó email címet a filmbox.com oldalon?
Ugyanerre az email címre egy elfelejtett jelszó nem működött?

[ Szerkesztve ]


Dzsozi56
(tag)

A filmbox .com oldalon az email cím linken a filmbox+ fiókot lehetett létrehozni, amit megtettem. Tehát az email cím is rendelkezésükre állt, de oda semmilyen "adatot" vagy belépési kódot nem kaptam, amivel én tudtam volna belépni, de valamilyen általam nem ismert módon sem történt aktivációs lépés a szogáltató részéről, ami a megoldáshoz vezetett volna.


4Grider
(veterán)

A levelezésed spam mappájában sincs a meghívó? Konkrétan mikor fizettél elő a Pak-ra?


Dzsozi56
(tag)

A spam mappára a szolgáltató is rákérdezett, de az a mai napig üres. Már több, mint egy hete él az előfizetés.


4Grider
(veterán)

Ja, akkor csak natúr türelmetlen vagy. Én anno az HBO Go-hoz a kódot vagy 3 hét után kaptam meg.


Pista0001
(addikt)

Sziasztok. Panelban Digi kábeltévét szeretnék kétfelé osztani, mindkét tévén digitális adást szeretnék nézni (HD ready és full HD tévék), a következő eszközöket találtam itthon:
2 way splitter 5-900Mhz
6dB attenuator
3dB attenuator
TVC-IT1W-06 5-1000MHz-120dB RFI (IN, OUT és TAP-06dB csatlakozók)
EZHP88/65/50 125

Mint sejthetitek, nem értek ezekhez, szóval a kérdés, hogy ezek közül mi az ami alkalmas, ami kell, ami ajánlott, stb a feladathoz, esetleg mit kell még vennem? Kábelek és csatlakozók vannak itthon.


qnadam
(addikt)

az első jó lehet, ha normális minőségű.
ha túl nagy a jel valamelyik tévében (jelerősség 100%, jelminőség meg lent), akkor valamelyik csillapítót közéillesztheted.. a negyediknek kétfelé osztáskor nincs sok értelme (bár elég nagy jel jön ki az ont-ből, még akár működhet is), az utolsó koaxos internethez kell, hogy a régebbi tévék ne tudják összeszemetelni a visszirány frekvenciáját.


Pista0001
(addikt)

Hát, az első elég békebelinek tűnik, de akkor teszek vele egy próbát a futam után :) Van belőle 2 db, lehet kísérletzni. A 4. csinál egyebet is, vagy a TAP-06dB csatlakozón 6dB-lel csillaptott jelet küld tovább? Az minőségibbnek tűnik, ha az egyik TV-nek kell csillapítás, akkor jobb lehet?

Az egyik TV egy elég kurrens HD ready LG, a másik egy tizenéves Philips full HD. At LG-t használom már kb egy éve, nem tapasztaltam még problémát a HD digitális adásokkal. A Philips-et még nem sikerült digitális adással beüzemelni, Magyarországot adtam meg a keresésnél, így csak az analóg adásokat találta meg. Azóta olvastam az összefoglalót, a futam után kipróbálom más országot megadva. Ezzel kapcsolatban van tapasztalat, melyik országgal érdemes? Ha szolgáltatót is kell az adott országhoz választani, van bevált válsztás?

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(veterán)

Na re. :D

Haveroméknál a XVII-ben még a régi jó kiosztás van, jó a kép is meg minden, és hozzá képest nálam pár mp-t késik az adás a DDigiinvin... Szóval 1000%, hogy az iptv-sek jelét kapjuk mi is azért olyan amilyen.... régen nem volt késés.

[ Szerkesztve ]


trec12
(őstag)

Igen, egy vidéki kis ktv szolgáltatónál elérhető a Prime HD, éppen ma néztem. Ott a HD-k tényleg HD-k voltak.... :K ...ha értitek miért írom ezt... :)

[ Szerkesztve ]


Zoshi85
(aktív tag)

🤟
Telekom és Vodafone-nál is van, azért írtam hogy létezik továbbra is 😎


qnadam
(addikt)

németország is jó lehet, svédország is, finnország is, bármi is.

a tap is osztó, csak nem ugyanolyan mértékben csillapít a kimeneti ágakon (-3 dB fele akkora jelet jelent, egy kettes osztó pont annyit csillapít). ha pl egy gerincvezeték megy végig a lakáson, akkor azzal tudsz leágazást csinálni úgy, hogy a gerinc végén is maradjon még jel.
valószínűleg a -6 dB se gond, de ha úgyis ott van kéznél, leginkább próbáld ki :)


Lacko71
(friss újonc)

Hali emberek!nekem minap hozták meg a hd-set top box-omat . Az nem tetszik benne , hogy az úriember aki hozta a szerkezetet azt mondta ,a 3.5ös Jack dugót nem szabad teljesen berúgni mert akkor fut a kép és zúg a hang . Így viszont a televizión csak az egyik hangszóró szól szerintem ez nem kell hogy így működjön.
A másik dolog ami nem gyere be az az ,hogy a csatornákat olyan sorrendbe tenni ahogy nekem tetszik csak csoportokat lehet csinálni és abba belehuzni az adókat


Lackooo84
(veterán)

Nálunk is van Prime csak nem HD. DDinvin 378MHz.

[ Szerkesztve ]


Pista0001
(addikt)

Köszönöm a segítséget. :R

Az egyik sima splitterrel raktam össze, mindkét tévén jó a kép és a hang, eddig nem tapasztaltam hibát. A Philipsen először Hollandiával próbálkoztam, 24 csatornát talált csak. Második körben Németországgal tettem egy próbát. Érdekes, hogy más beállítási lehetőségek voltak az országtól függően. Németországgal tudtam választani teljes keresést, össze is szedett több mint 150 csatornát :) Majd teszek egy próbát a másikkal is :)

[ Szerkesztve ]


trec12
(őstag)

Tudom, csak azért szebb lenne a Hawai Fiwe-0 HD-ben ha éppen oda kapcsolok... :)


speter33
(aktív tag)

Nekem a Forma1 is elég lenne HD-ben :DDD
Amúgy valaki szokta futam alatt az eredeti, kommentár nélküli hangsávot hallgatni.
Teljesen pocsék, Sokol rádió minőségű :W
Hihetelen leépülés :(((


Lackooo84
(veterán)

Az. A dolby hangsáv olyan halk, hogy az amúgy 15-ös hangerőt fel kell tolnom 60-ra, hogy jó legyen, de a kommentátor hang is így csak motyogás. Mindig át kell kapcsolnom a nem dolby hangsávra, az is relative halk, de ott a kommentátor hang is egy szintben van a többivel. Ez a halkulás persze csak az F1 közvetítések alatt van, már többször jeleztem nekik és semmi. A képet meg hagyjuk is... Pont most néztem vissza szép sorban a 2020-2021-es futamokat, majd 2022-eseket és az egyik idén májusi futamtól hirtelen brutális a minőségromlás (akkor lőtték át DDigiInvire). Így veszi észre az ember igazán, hogy egymás után nézi őket.

[ Szerkesztve ]


nfsu17
(veterán)

Nálam pont a dolby sáv a jobb hangerejű, a másikat legalább 2x akkorára kellene tekerni. Nincs gondom a kommentátor hangjával sem.
Ez a régi vs új számlájára írható? Nálam régi


Titan3344
(kezdő)

A cool hd adása alatt is katasztrófa a hang. Recseg torzít mint állat.


sityupityu
(veterán)

Az utóbbi időben nem nagyon néztem a tévén F1-et csak gépről, viszont nemrég vettem egy új tévét amit teszteltem vasárnap az F1 alatt is, és nálam teljesen rendben volt a hang. Nem tudom, hogy gyárilag melyik hangsávon volt a tévé, ehhez a részéhez még nem is nyúltam...


mpo
(veterán)

de ott a kommentátor hang is egy szintben van a többivel.
Élő adásban a technikusok is lehetne balfácánok (nem ez okozza nálad).
A Natgeo HD-n néztem egy szinkronos műsort.
Ott is a szinkron alig hallható volt és többször előfordult, hogy percekig beszélt egy szereplő angolul, szinkron meg nem volt.
Ennyit a szinkronstúdiókról.
Házimozin eredeti hangot hallgatok, nem véletlenül.


trec12
(őstag)

Én ma AP HD-ba néztem bele; gyors mozgásoknál voltak kockásodások. :U Az általam említett kis szolgálatótónál - ahol HD a Prime - meg ehhez képest mint a fénykép, olyan volt a kép az AP HD-n és társain egy 55 colos tévén...
A dolog szépséghibája, hogy ott párszáz híján 6e a nagyobbik tévés csomag majdnem annyi mint nekem az egész Digi ezres nettel, telefonnal.... :O

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(veterán)

Már az összes HD csatorna ilyen az új területeken a diginél, a gyors mozgásoknál mind elesik...

[ Szerkesztve ]


Nimda
(addikt)
Blog

Ez amúgy nagyon gáz. Én is a napokban vettem észre, nálam meg is akad egy pillanatra a kép. Azt hittem hibás a tv, de szerintem sokan gondolnak erre, akik nincsenek mindennap tv előtt. Elindítva egy streaminget, hát persze hogy nem jelentkezik a hiba. De miért ront szándékosan a képminőségen a digi? Hogy szerződést bontsunk?

[ Szerkesztve ]


trec12
(őstag)

Valaki írta egy másik fórumban, hogy bejelentése alapján vizsgálatot indítanak. De itt is volt már ez téma, nincsen előírt bitráta a megoldás esetleg a szolgáltató váltás.
Inviteles területeken van IPTV talán emiatt meg a műholdas csatik ill. költségcsökkentés miatt viszik le és egységesítik a bitrátákat. Tehát műszaki és gazdasági okokból. Ez így értehető de a végeredmény az nem szép.... :( Most is "olcsó" a Digi szerintem, sokaknak így is is megfelel - talán fel sem tűnik - nem fognak tömegek váltani ezért változásra ebben ezért sem számítok...Ettől függetlenül számomra bosszantó ha jól láthatóan kockásodik egy HD adó... :((

[ Szerkesztve ]


speter33
(aktív tag)

Paramount jelenleg diafilm és szivárvány váltakozása, a hang jelenleg borzasztóan szaggat, Nagyoroszi.
Nem ül ilyenkor senki a vezérlőben? :W


Pro Koryak
(őstag)

Eddig még olcsóbb volt + k. jó volt a képminőség.
A Digi nevet meddig bitorolhatja ez a féreg magyar cég?


sityupityu
(veterán)

"Most is "olcsó" a Digi szerintem, sokaknak így is is megfelel - talán fel sem tűnik - nem fognak tömegek váltani ezért változásra ebben ezért sem számítok."

Ennyi. Jól leírtad. Szerintem a digi is ezen logika mentén gondolkodik, ezért nem is fognak változtatni a dolgokon a közeljövőben.


trec12
(őstag)

Az árról értekeztünk már itt sokat az emelés körül. Lényeg, hogy valószínűleg a "régi" Digi sem tudta volna tartani.
Brandváltás úgy gondolom jövőre lesz. Én azért kiváncsian várom mi sül ki belőle....(lesz rendes mobilszolgáltatás szerintem egybe csomagolják az egészet 4Play-be; persze ha a Voda deal tényleg létrejön...)


4Grider
(veterán)

Sokszor nincs lehetőség váltani. Nálunk pl. 5 tv van, nem nagyon találni olyan alternatív szolgáltatót, aki ennyi tv-t egy háztartásban kiszolgál.


trec12
(őstag)

Én még ViDaNetet választhatnék, vegyük a 700-as a max. csomagot (új) itt nálam - mert a Digi 1000-et ad alapból - un. Területi akcióval 3 Play-ben 15600 Ft/hó :Y . Digi jelenleg 6000. Esetemben nincs is több kérdés, bitráta ide, bitráta oda.... :N Nyilván más konkurens szolgálató esetében nem akkora a különbség de ott meg IPTV van többnyire tudtommal....

[ Szerkesztve ]

üzenetek