DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


slug
(senior tag)
Blog

Azert nyitottam, hogy egysegesitve legyen az osszes PPPoE ugyfel.
Elozo tema [link]
Szoval minden modemes ide irjon ha lehet, legyen barhol is az orszagban.


SzatocsDEB
(csendes tag)

1 év és a modemes területek úgyis megszűnnek, vagyis remélhetőleg megszűnnek.
De azért üdvözlöm ezt az új topic-ot


Loretto
(veterán)

Pécsről mit lehet tudni? Sajna kirendeltségig még nem tudtam eljutni, bár nem is tudom tudnának-e érdemben választ adni.


slug
(senior tag)
Blog

Fel kell oket hivni, ott gondolom meg tudjak mondani mikortol tudnak es hol szolgaltatni.


Loretto
(veterán)

Kiépítés megvolt, volt valami plakátféle is a netről a lépcsőházban, de vagy levették, vagy meglovasították.


lakisoft
(veterán)

Honna tudjátok hogy megszűnik a modemes terület?


lakisoft
(veterán)

A DIGI (dmcc) internet, debrecen tovább él a lokál szekcióban :
[link]

üdv, lakisoft


slug
(senior tag)
Blog

ami persze felesleges mert a ket ceg osszefugg es mar nincs dmcc


lakisoft
(veterán)

nem vitázok tovább!

[Szerkesztve]


YouCanCANON
(tag)

mi van topicnyitási lázban égsz? akkor csinálj saját weblapot... miért kellett bezáratni egy jol müködő fórumot, ami a debrecenieknek szolt? persze ez a moderátor kompetenciáját is megkérdőjelezi :U :W


Calogero
(addikt)

Szerintem elég lett volna DIGI (dmcc) internet topicot átnevezni Digi-re.


xabolcs
(őstag)
Blog

hmm .... :U
a pesti elofizetoket meg talan, de a debreceni kollegakat aligha erdekli,
h az emktvnek frissult a LAN szolgaltatasi terulete :P [link]

a topic osszevonasos otlet sztem is jo,
csak egy kicsit nehez megvalositani, h mindenkinek tetszen


[Szerkesztve]


shabbarulez
(őstag)

Előbb utóbb el fognak indulni az új Miskolc, Pécs, Székesfehérvári LAN területek is. Azért nem lenne szerencsés ha mindnek külön topicja lenne, csak azért mert más városban vannak. Szerintem a főváros és a vidéki városok szétválasztásának sincs túl sok értelme.


FNZ
(őstag)

én sem értem, hogy miért volt jó az új topic létrehozása
:F :F :F


egoistus
(tag)

Sziasztok a régi topikot naponta olvastam de most nem tudom hol fogok további infohoz jutni. Ha debrecennek nem lehet külön topikja akkor valami probléma van :F , minek van akkor mondjuk ati radeon 9800 topik miért nem csak ati oszt kész :Y Én debreceni egyenlőre még MODEMES vagyok vagy nyissak én is topikot, mikor volt egy jol müködő csak valami ...... lezáratta. A szétválasztásnak azért vam értelme mert nem kell napi sok hsz-bol kiválogatni a hirmorzsákat ha engem nem érdekel a V. ker. viszont érdekel a görgey utca meg atöbbi debreceni, vagy pl az ügyfélszolgálattal kapcsolatos dolgok nem ugyanazok mint Miskolcon szvsz adjátok vissza a topikot oszt kész :(((


shabbarulez
(őstag)

Természetesen azt lehet csinálni amit akarsz, senki nem kényszerít, én is csak azt írtam le ami szerintem logikus. Technológia szerint csoportosítva LAN és kábelnet, és mégegy a digi.tv-nek szerintem bőven elég a Digi-nek mint cég. Persze lehet csinálni minden városnak külön topicot, de nem értem minek. Gondolj bele a Tíonlánynak is jellemzően két topicja van a fórumokon egy ADSL és egy kábelnet, pedig nekik vagy 30x annyi ügyfelük van mint Diginek. Mégsincs városok szerinti bontás. Mondjuk elég érdekes lenne akkor lenne vagy 1600 ADSL város topic meg vagy száz Tíkábeles. Sőt ilyen alapon minden ISP-nek lehetne külön városonkénti ADSL topicja a vége meg az lenne hogy lenne 50 ezer ADSL topic, tök feleslegesen mert 4-5 topic bőven elég erre a témára.


Lala6
(őstag)

Miez a sok topic? Visszajövök és nem találok semmit, tessék visszacsinálni mindent. Kitalálta ki ezt a hülye szétbontogatóssat?


SzatocsDEB
(csendes tag)

Én sem igazán értem miért ne lett volna elég átnevezni az előző topicot, de mint folytatást üdvözöltem ezt, viszont ha csak PPPoE területre vonatkozna ez a topic, akkor most a ''modemesek'' el vannak felejve, míg PPPoE területhez nem tartoznak?
szerintem továbbra is írjon mindenki (modemsek is) nyugodtan ide, és a hír az hír marad, a segítség pedig segítség, Amiben tudunk (legalább annyian mint eddig) segítünk egymásnak tanácsokkal, információkkal.

Üdv.

[Szerkesztve]


slug
(senior tag)
Blog

Van kabelmodemes topik is


SzatocsDEB
(csendes tag)

slug nem értem miért kellett szétszedni, kábelmodem és PPPoE terülteket, mivel sok tekintetben ugyanaz, ráadásul a kábelmodemes terült átalakítás alatt van.
Ez most valami Topicnyitási láz nálad?


slug
(senior tag)
Blog

Nem, csak szeretnenk latni az ugyfeleket csoportositva, attol fuggoen, hogy pppoe vagy kabelmodemes (amugy lakisoft is a cegnel dolgozik, ot is lehet basztatni)


SzatocsDEB
(csendes tag)

Ok így érthető. A ''cégnél dolgozik''-on azt érted hogy a Digi-nél?


slug
(senior tag)
Blog

igen


slug
(senior tag)
Blog

bovitve lett a bix: [link]


BoSSanCS
(tag)

Na úgy látom már az új topicot is bezáratták, amit lakisoft intézett. Nem akarok ezzel kapcsolatban vitatkozni, de én sem igazán értem, minek kellett a régi topicot bezáratni, ráadásul egy pesti személy kérésére, akinek nem sok köze van a dolgokhoz. A dmcc debreceni volt, eredetileg annak a cégnek a topicja volt és a debreceni közösséget gyűjtötte össze, attól függetlenül, hogy a digi most már terjeszkedik más városokban is, az a topic nyugodtan maradhatott volna, mert ott legalább családias hangulat volt. Értem én, hogy így már elég egy összevont topic is, meg hogy ennyi erővel minden városnak lehetne topicja, de itt nem erről van szó, az a topic a debrecenieket tartotta össze, nyugodtan megfért volna emellett, így aztán én sem igazán értem, mire volt ez az egész jó, főleg azt nem értem, hogy miért pont egy olyan ember záratja be, aki nem igazán volt aktív tagja ennek a közösségnek, dehát már mindegy....


slug
(senior tag)
Blog

ez nem arrol szol, hogy pesti vagy nem pesti, debreceni vagy nem debreceni.
leirtam mar, hogy miert lett igy. #21 hsz.

[Szerkesztve]


BoSSanCS
(tag)

Én meg leírtam, hogy ez miért nem arról szól, amit te írtál :DDD A régi topic a dmcc topicja volt meg a debrecenieké, tök értelmetlen volt bezáratni, ott legalább már összegyűlt a debreceni társaság, most meg lesz ez a maszlag topic az összes embernek. Mintha nem fért volna el 3 digi topic egymás mellett, nc.

[Szerkesztve]


slug
(senior tag)
Blog

ok


BoSSanCS
(tag)

De mindegy, ez mostmár így marad úgy látszik, érjük be azzal, ami van.


egoistus
(tag)

Maximálisan egyetértek BoSSanCS kollégával. Még ha lett volna neked is egy topikod párhuzamosan ami müködik akor azt még meg is érteném hogy összevonod a 2 de igy :F Szerintem nem nagyon vagy senki szive csücske. De hogy a digiről is irjunk valamit: feltünően régen nem tapasztaltam kihagyást vagy csak jokor vagyok gép elöt :DD ( debrecen modemes ter görgey u) ezt is mindig biggyesztgethetem utána :O


slug
(senior tag)
Blog

oke, akkor most felakasztom magam


BoSSanCS
(tag)

De készíts róla videot :DDD Leállást amúgy az elmúlt pár napban én sem tapasztaltam, multkorában volt, hogy éjjel fél1 körül, vagy később elment, de aztán reggelre visszajött, gondolom állítgattak valamit.


birno
(addikt)

Erről esetleg tud valaki valamit?
[link]
Gyanús...


SzatocsDEB
(csendes tag)

Gyanús? Ilyen netem van itthon :D és mostanában nagyon megvagyok vele elégedve.
Hogy oszlassan a kételyed, itt egy mérés a www.speedtest.com oldalon mérve.

[kép]

Üdv.

[Szerkesztve]


shabbarulez
(őstag)

Robog a Digi-úthenger [link]


BoSSanCS
(tag)

És hol van Debrecen? :DDD Nem létezünk?


birno
(addikt)

Na ne már!!! :Y
És ez teljesen stabil?
Nincsenek kimaradások, lassulások a szolgáltatásban?


shabbarulez
(őstag)

Legalább fél éves ez az oldal. Mit kellene róla tudni?


birno
(addikt)

Én még most találkoztam vele így nekem új.
meg egyszer egy LAN-os szolgáltatóval(W-Mobil) már szívtam s nem szeertnék mégegyszer.


BoSSanCS
(tag)

Ez idáig bevált, bár most még fejlesztgetik, de a sebesség meg a technológia elég kecsegtető és egyre több helyen elérhető.


shabbarulez
(őstag)

A házon belüli UTP LAN kábelezés még nem minden, az a lényeg hogy ez a LAN hogy kapcsolódik a szolgáltató gerinchálózatához és az gerinchálózat milyen. A w-mobil esetén ahogy nézem az oldalukat ez a ''gerinchálózat'' sima wifi, így idézőjelben mert a wifit sok mindenre lehet használni de gerinchálózati összeköttetésnek nem igazán való. Arra jó hogy lakáson belül a szobában a wifi router és a laptop között megoldja az összeköttetést, de nem arra való hogy háztömbök között több tucat előfizető gerinckapcsolódását adja. Oda optikai kábel való, a Digi hálózatánál pedig így épül a hálózat, legalábbis az elmúlt egy év alatt írt beszámolók alapján úgy tűnik. Egy szabad frenvenciás wifi, instabil, időjárás függő, kis kapacitású nem gerinckapcsolatra készült. Az optikai kábel nagysebességű, stabil, megbízható adatátvitelt képes nyújtani a két technológia között ég és föld a különbség. Viszont az optikai megoldások drágák ezért nem éri meg akárhol alkalmazni. Csak nagyvárosok sűrűn lakott, tömbházas, lakótelepi részein éri meg így kábelezni, mert ott kis költséggel nagyon sok előfizetőt lehet viszonylag 1xűen elérni. Másfelé nem is érdemes az elterjedésével számolni a költségek miatt.


Chieftec
(őstag)

Veszpremben csak TV lesz vagy net is?


shabbarulez
(őstag)

Passz. Ha már kábeleztek az épületben ahol lax és a villanyóra szekrényednél találsz coax és UTP kábelt is akkor mindkettő. De ahol már kábeleztek úgyis kiraknak valami reklám papírt, az alapján is látszik mit kínálnak. Azokon a vidéki területeken ahol eddig írtak a kábelezésről mindkettő szerepelt, így gondolom Veszprémben sem lesz ez másképp.


Zoleeca
(csendes tag)

Hozzánk (Debrecen, Erzsébet u. 2) alá már kb 3 hónapja behúzták nagy csinadrattával a kábelt...azóta viszont légyzömmögést se hallani...a kábelek meg lógnak az ajtók felett...


birno
(addikt)

Akkor lehet bepróbálkozom vele 1 hónapra a UPC mellé, aztán meglátjuk melyik a stabilabb.
Már csak a hűségidőnek, meg az esetleges felmondási szankcióknak kell utánanézni.


AMD_ok
(őstag)
Blog

Itt Debrecenben, de biztos máshol is, nincs kötelező hűségnyilatkozat, nincs bekötési díj. Akkor mondod fel, amikor akarod. :C


birno
(addikt)

Na ez már a túl szép, hogy igaz legyen kategória. :D


dbius
(veterán)
Blog

DFI topicban válaszoltam chipset modding kapcsán - de csak tegnap este, mert hétvégén nem voltam itthon -


AMD_ok
(őstag)
Blog

Pedig, igy hidd el, azért írok ide, mivel én is az előfizetőjük vagyok, már 3. éve tv-vel, és 1 éve internettel és tv-vel (+ most indul a telefon is náluk, nincs havidíj, és kapsz ingyen perceket, ha tv vgay internet előfizetésed már van)

[link]
[link]

dbius:.nagyon köszönöm!!! :R

[Szerkesztve]


birno
(addikt)

Akkor erre holnap befizetek! :D
Most a UPC-nél van hűségidőm, de tök jó, mert ha lemondom akkor a listaár-kedvezményes ár*eltelt hónapot kell fizetni s egy hete vagyok előfizető vagyis 1-2 ezer forintből megúsznám.

S valóban te is úgy tapasztalod, hogy teljesen stabil a net?
Nincs sebesség ingadozás, nincsenek kimaradások a szolgáltatásban?

üzenetek