DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


GoodSpeed
(senior tag)

Magam is így látom. EFI részéről csak annyi pozitívumot várnék el, és tartanék logikusnak, hogy a Nonstop L-et vagyis egy ilyen opciót implementáljanak be a jelenlegi szolgáltatásba. Egyébként szerintem ez nem az én elvárásom, hanem a realitás, ha ugyanazt akarják nyújtani, mint a nagy konkurens.

Az ED3.0-val évekig szívtam, 2019 első negyedévében még Berettyóújfaluban megvolt a 240 Mbps, aztán itt Hajdúszoboszlóra költöztem, 500-asra váltottam, amikor bekötötték még megvolt egyszer, utána szinte sosem, és csak 2022 márciusában tudtam dobbantani. Idén lesz egy éve, hogy DIGI FTTH-ra álltam át, és semmi gondom nincs a szolgáltatással. A Nonstop L anyám miatt hiányzik, mert most az megy, hogy ismerősöknek szól, hogy "hívjál már vissza :D" Tiszta 90'-es évek :D Amúgy eredetileg csak DIGI Internetet rendeltem, és úgy volt, hogy marad párhuzamosan a Vodafone-nal, csak aztán hónapokra egyedül maradtam a lakásomban, így a Vodafone-t le tudtam mondani. Aztán anyám visszaköltözött, de a Vodafone-t már nem akartam, hanem berendeltem a DIGI TV-t meg a DIGI250-et. A TV-nél is tökéletes a DIGI.


dareee
(tag)

Sziasztok!
A héten bekötötte a netet a Digi embere, viszont semmi infót nem kaptam tőlük, online rendeltem.
Majd első számlával küldik a bejelentkezéshez az adatot? 1 email jött hogy a rendelés rögzítve, de szerződés, másik mail nem jött azóta. Vagy posta? Online fogom fizetni elvileg


Dragon3000
(veterán)

Hívd fel őket, azonosítás után megmondják az adatokat.


Calogero
(addikt)

Én is online rendeltem, és amikor jöttek bekötni, a nethez szükséges adatok rajta vannak a munkalapon.
A wifihez szükséges adatokat, még a beüzemelés elött a szerelő ráírta a munkalapra.


GoodSpeed
(senior tag)

+1


konci79
(senior tag)
Blog

Szerintem ő az ügyfélkapura gondolt.


Lackooo84
(veterán)

?? Bekötéskor kellett volna adniuk minden papírt, a szerződést, valamint a végpont hozzáféréshez a bejelentkezési adatokat. Nem kaptad meg őket? :F


llacee
(őstag)

Sziasztok
Van most valami gond a hálózattal? eléggé magas ping és 300/274 ftth terület BP 16.


TeeJay
(félisten)

Itt normális
BP 18. ker FTTH


pergabb
(senior tag)

18-ban semmi gond


Gabesz87
(addikt)
Blog

Én szintén 16-van vagyok. Ping ok, mobillal speedtest appal mértem, WiFi 6-al 282/217 Mbps. Nem túl kevés ez a letöltés wifi6-on :F


pergabb
(senior tag)

nyugi, nekem is wifi6 és ilyen sebességeket kapok, a router vmiért lekorlátozza a mobil eszközöket, de ennyi is bőven elég oda.
Töröld a wifi kapcsolatot, újra kapcsolódj rá, ismét fel fog ugrani a sebesség, aztán úgy is megint le fogja korlátozni 300 fele :D sz*rd le, mobilnak, tabletnek elég ennyi.


Multibit
(veterán)

A wifi-n elérhető sebesség függ a routertől, annak beállításaitól, a klienstől, annak beállításaitól, a környezettől, a csillagok állásától… ;)


barabasb
(tag)

Pár hónapja vagyok előfizető és nem kaptam számlát januárra. Ez szokott lenni a Diginél?


mpo
(veterán)

Nem.


4Grider
(veterán)

Igen, mással is előfordult. A többség amúgy is egy hónappal később (nem december közepén) kapta meg a január végén fizetendő számláját, de jó páran még a mai napig nem kapták azt meg.


MadMancs
(veterán)

Nem szabadna.
Nálam se korlátoz router egy mobilt se laptopot le.
500+/320 mindig megvan mobilról is ha véletlen rámérek. De általában több.

[ Szerkesztve ]


l1k3_1t
(csendes újonc)

Tök "normális" dolog ez az 1000 mbit/s alatti sebesség, mert az áll a diginél (még a szerződésben is) a garantált minimális sebesség (ez az eredmény többször is túlszárnyalja amit Te csináltál).

Igen, csak kábelnél tudom csak elérni a garantált sebességet (bridge mode-os huawei ont) asus tuf gaming router ax-5400-el, viszont a wifi-vel van probléma, nem lehet túlzottan kihasználni wireless-en (mindezt ax-en se / tesztelve galaxy s10-el).
Van beépített speedtest (igen, az a speedtest.net, de "built in" az asus router gui-ba), kapom ott rendesen a garantált feletti sebességet.
Gépezni nem tudok, mert a lakás még felújítás alatt nem általam... (szomoruságomra majdnem fél éve).

MAXIMÁLIS (NÉVLEGES) SÁVSZÉLESSÉG
1000/300 Mbit/s
KÍNÁLT SÁVSZÉLESSÉG
700/210 Mbit/s
MINIMÁLIS (GARANTÁLT) SÁVSZÉLESSÉG
300/75 Mbit/s
Forrás: digi.hu

Jobb árérték máshol nincs.
Arany árért lehet kapni telekomot (gigabites de csak letöltésben mert a feltöltésben 25 mbit/s re van korlátozva), máshol is ez van mondjuk a vodafone-al (max 500 vagy 1000 le de max 24 mbit/s fel) (eilvileg a digi meg a vodafone a 4ig égisze alatt működnek/működni fognak részben vagy teljesen)


Dr.NX
(addikt)

Ez elég nagy hülyeségnek hangzik.
Nincs olyan, hogy a router "lekorlátozza" a mobil eszközöket.
Akkor vagy rossz valamilyen beállítás, vagy valamelyik eszköz hibás.


dareee
(tag)

Bekötéskor a routert mutatta, mi a kód, hogy működik, a dobozába nincs semmi, nem kaptam mást.
Majd felhivom őket hogy ez akkor lemaradt, valahogy azonosítom magam


worxland
(addikt)

Vagy pedig, mint nálam, a sok szomszéd okozta interferencia miatt csökken wifin a sebesség. Teljesen belenyugodtam, hogy a wifim 350 Mb/s-t tud, amikor egyszer csak egy random speedtest mérés felment 6-700 megabitre. Azóta is csak szökőévben egyszer jön össze a dolog.


Dragon3000
(veterán)

Többször előkerült ez már itt. Vannak speedtesten olyan szerverek, amin kábelen megy a gigabit, de wifi-n mérve már csak 400 körüli sebesség, míg vannak olyanok, amiken wifin is ment ugyanakkor a mérés 6-900Mbps-kel. Nem tudom mi befolyásolja a dolgot, de ezt többen is össze tudták hozni. Ugyanazok a szerverek esetében volt wifi-s mérés esetében 400 körüli érték, míg kábelen és más szerveren wifi-n is 600+ sebesség megfelelő router és telefon mellett.


Dragon3000
(veterán)

Pontosabban 1000-res kapcsolat mellett 940-nél többet nem fogsz soha mérni. De ilyen 40-50Mbps eltérés simán lehet területtől függően. Amúgy nem a minimálist kell figyelembe venni, azt mindig kell tudnia a netnek, viszont a kínált sebesség már más, ezt is 90%-ban tudnia kell. Ez szerepel is a digi oldalán, így nem rázhatnak le egy bejelentés esetében, ha 300Mbps felett megy a letöltés, hogy megvan a garantált.

Árak, ha telekom optika is elérhető az adott címen, akkor net+telefon 3-400Ft-tal kerül többe, mint a diginél csak a net, viszont 1000/1000 csomagról beszélhetünk.

[ Szerkesztve ]


worxland
(addikt)

Nekem ugyanarra a szerverre mért különböző értékeket, mellesleg főleg a Digi szerverrel tesztelek.


Laccoss
(őstag)

Single vs. multi a kapcsolat típusa?


TeeJay
(félisten)

Pont akartam írni hogy Wifi esetén lehet csak single módban tud mérni kábellel meg multiban megy mivel az elbírja. Simán lehetnek emiatt sebesség különbségek


Lackooo84
(veterán)

De hát a bekötési munkalapot sem ártott volna aláírni... Így mégis mi alapján kötötték be?? :F Meg nem adnak végpont hozzáférést... vicc.


worxland
(addikt)

Alapból multi, soha nem állítgatom. Most először néztem meg single-ben, úgy rosszabb.

[ Szerkesztve ]


MadMancs
(veterán)

Én is tableten írtam alá 2 évvel ezelőtt is. Papír alapú nem is volt nála.
User+pass szintén tabletről fotóztam le.

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(veterán)

Azért én szeretek ilyen dokumentumokról kapni egy saját példányt is.


pjen
(félisten)

Ha kéred szerintem elküldik mailben és kinyomtathatod.


Dragon3000
(veterán)

2020 végén kötöttek át ftth-ra és itt akkor még csak papíros megoldásuk volt :D

üzenetek