DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


qqcqqc
(őstag)
Blog

És utána vársz türelemmel. Én felhívtam őket, mivel januárban kaptam utoljára számlát.
Miután nem történt semmi 3 hét múlva újra hívtam őket. Azt mondták türelem, 30 napon belül megkapom.


nyitom
(aktív tag)

Én is ezt csináltam és pár napon belül megjött a számla.


Gézengúz
(addikt)

Hatvanban nincs vonalas, más is tapasztal kiesést?
Mikor ha nem home office közben... :U


xact
(tag)

Melóból tolom és nem érem el az otthoni eszközeimet, detto Hatvan. Kb 1 órája nem megy a net.


Lézerparaszt
(őstag)

Sziasztok! A jelenlegi Digis routerem már régóta megvan, de nem akarja kezelni a gigás netet. Kb 100 Mbit-re képes. A router típusa Huawei EchoLife hg8143a5.
Van itt valakinek ugyanilyen? Hátha csak a beállításaim nem jók...


roti86
(őstag)
Blog

Ennek az ONT-nek csak a LAN1 portja gigabites. Nézd meg, hogy arra vagy e csatlakozva.


Lézerparaszt
(őstag)

LAN1 porton 20 mbit a max, LAN3 volt eddig a legtöbb, ott töltött 140 Mbittel.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nálunk éjjel volt némi kimaradás, 0 órától 4:45-ig. Előre bejelentett karbantartás nem volt, a PPPoE kapcsolat se szakadt meg, IP is maradt a korábbi, de forgalom nem volt.


xact
(tag)

Olyan 1 órával később sikerült megoldani, feleségem áramtalanította a modemet, addig tv sem volt. Mostanában heti 1 alkalommal megszakad a net napközben, amíg melóban vagyok annyira nem zavar :).

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(veterán)

Heti egyszer mindenképp van bontás, egyik éjszaka újra kell csatlakozni és ha más miatt nem szakad meg a net, akkor fogja ezt meglépni. De ha saját routert használsz, akkor be is lehet állítani hetente az újracsatlakozást.

[ Szerkesztve ]


xact
(tag)

Ezt kb 1 hónapja csinálja, van külön router, de az már régóta üzemel és a konfig sem lett csesztetve. Majd ránézek azért persze.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Ez mindig így volt, csak valószínűleg egy hónapja is történt egy olyan eset, amikor is megszakadt napközben a neted, és azóta mindig hetente ugyanabban az időpontban van egy bontás. Előtte lehet éjszaka történt meg ugyanez, azért nem vetted észre. Egyszer megpróbáltam, azt hiszem 169 és fél óra után bontott a PPPoE kapcsolat. Amúgy nekem is időzítve van a reconnect, minden hétfőn 0 óra 0 percre.

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(veterán)

Mint írtam pppoe kapcsolatot ~168 óránként bontják a szolgáltatók, így nem régóta, hanem kezdetek óta így van a diginél. A 168 óra meg a kapcsolat létrejöttétől számítandó.

[ Szerkesztve ]


xact
(tag)

Akkor csak eddig nem vettem észre :). Mondjuk 1-2 hónapja logolom a netet, szóval lehet előtte is volt csak ugye log nélkül....


xact
(tag)

Van logika amit mondasz, megnéztem nincs beállítva semmi sem a routeren. Jó is hogy szóba került, mert készültem rá hogy majd bejelentem de így hagyom.


Jim74
(nagyúr)

Egy ASUS AX86U Pro-n hogyan lehet ezt megoldani? Az ütemezett rebootot ismerem, én csak a pppoe kapcsolatot bontanám 6 naponta, hajnali 3 körül.


Midi
(friss újonc)

Üdv.
Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki itt olyan esettel, hogy a Digi honlapján a címellenőrző űrlap feldob egy szolgáltatást, jelen esetben amire váltani szeretnék, majd mikor érdeklődik, elküldik az anyjába, hogy "ja, az ott nem elérhető"?
Kérdem én, akkor a bánatért mondja az a trágya, hogy jólesz neked az paraszt, adjuk, csak gyere!?


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Helló, ilyen tévedések minden szolgáltatónál előfordulhatnak, ha honlapon keresgélsz. Speciel nekem 2019-ben Magentáék honlapja, azt írta amikor Hajdúszoboszlóra költöztem, hogy van az utcában optikájuk. Mivel elit, fürdőnegyed annyira evidenciának vettem - egyébként a költözésnél nem jelentett volna érdemi változást -, hogy telefonon nem is ellenőriztem le. Aztán kiderült, hogy az utcában még szabad réz érpájuk sincsen (ez a hoppá miatt kár), így legalább kötbérmentesen fel lehetett mondani. De nemhogy az utcában, a városban sem volt akkor még optikájuk. Helyette volt Vodafone, meg Invitel, utóbbira már nem lehetett szerződni, mert már felvásárolta a DIGI. Aztán 2020-ban megjelent a DIGI és lefedte az egész várost, Magentáéknak meg még most sincs lefedve teljesen Hajdúszoboszló, csak részlegesen.

Ebben az esetben, nem fognak neked kihúzni kábelt, egyszerűen el kell fogadnod, amit az ügyfélszolgálat mondott.

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Ha tudod h a házad előtt v lépcsőházban van Digis doboz, akkor írj az ügyfélszolgáltra vagy hívd fel őket. Sokszor rossz a webes nyilvántartásuk, de amúgy rendelhető a szolgáltatás.


3RROR
(aktív tag)

Sziasztok!

Jövőhéten költözök újpestre (megyeri temető környéke) és a címen mind a három szolgáltató elérhető. A digit néztem ki viszont van itt újpesti aki tudna véleményt mondani általánosságban a szolgáltatásról? Eddig vodás voltam a 2. kerületben és abszolút semmi problémám nem volt vele viszont ismerősömnél aki szintén vodás a 9.-ben 1-2 hetene vannak kimaradások...

üzenetek