DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


bigdady
(nagyúr)

Koaxon UPC max volt 500 tudtommal. Voda megvette lehet javult. Feltöltés botrány inkább. 500 mellé 20 Mbps…

[ Szerkesztve ]


viktorhu
(veterán)

1000/40 a vodánál. Ez most a koaxos technikai/anyagi korlát, telekomos koaxon 1000/25, az már érdekesebb.


dchard
(veterán)
Blog

A Telekom tud adni 1000/300-at koaxon ahol van D3.1 visszirány. Ez persze nem sok hely. Voda nem tudom hogy áll a visszirány upgrade-del...


viktorhu
(veterán)

Tudtommal sehogy. Ahogy a Telekom sem, emlékszel, beszélgettünk is róla - írtad, hogy nem lesz értelme, mert olyan nagyságrendű kiadással járna a felfelé 3.1, hogy jobban megérné az optikai átállás. Ezután a Telekom bejelentette az 1000/300-at, aztán meglepetésre rájöttek, hogy ez drága lesz, és lefújták, szóval nekik is kb. az a pár kísérleti helyszín van belőle. Kopa1 válaszolta nekem annak idején, hogy ne nagyon reménykedjek :)


TeeJay
(félisten)

Remélem 18. kerületben rájönnek hogy koaxot el kellene felejteni és optikázni fognak aztán lesz DIGI és T optika is panelban :D


bigdady
(nagyúr)

Itt is optika jön be abból lesz koax..


dchard
(veterán)
Blog

A vodának is van valahol Monoron valami RFoG hálózata, azon éppen tudhat adni nagyobb sebességet is, mert ott nincs visszirány probléma, de az is kb. annyira releváns a hálózat egészét nézve, mint a Telekom D3.1 vissziránya. Az árulkodik, hogy egyik nagyobb hazai DOCSIS szolgáltató sem erőlteti.


TeeJay
(félisten)

GPON és lassan XGSPON mellett van más a világon ami labdába rúghat?
Tiktok-on már amerikai srácoktól is láttam optikai szál hegesztős videót és ott is 10gigás nettel kötnek egyre több helyen. Kínaiak ha lesz elég chip ontani fogják az olcsó GPON meg reméljük megfizethető XGSPON cuccokat, akkor a DOCSIS-nak befellegzett :U


tutitibi
(senior tag)

jó móka lehetett behúzni azokat :D :D


denes44
(tag)

Nehéz erre válaszolni, mert ahány féle szerelvénycsalád annyi féle megoldás van, de ha esetleg Schneider Unica Quadro családot használsz, akkor ezek kellenek neked ;)
-1db MGU7.002.GLS moudláris keret
-1db MGU3.468.18 1 modulos F aljzat
-1db MGU3.416.18 1modulos Cat6 RJ45 aljzat


Borisz76
(veterán)
Blog

Ha megfelelően vastag a cső.....akkor gyerekjáték.


elite.cs11
(senior tag)

Godollotol nagytarcsaig kb sehol nincs net karbantartas miatt.

Barkinak van infoja, h meddig fog tartani?

Helyre is jott..

[ Szerkesztve ]


Jim74
(nagyúr)

Szilasligeten már van net.


Inhouse
(őstag)

Sziasztok!

Vodafone-os kábeles netet cserélnék Digi FTTH-ra. Már házalnak, a weboldaluk is hozza a címünket. Diginet 1000, 3100Ft-ért kérhető magában is? Azt beszélgettük, hogy nem is nézünk TV-t, teljesen felesleges azt is kérni.
Jelenleg a Digi műholdas TV van, és a Vodafone adta a netet, valamint még Digimobil előfizetésünk is van. Már akkor is olcsóbb lenne, ha a Digi Nekem csomag lenne, amiben minden van...de minek? Engednek olyat, hogy műhold vissza és csak net?
Sógornőmék régóta Digi-sek és náluk most cserélték a szolgáltatói 2 eszközt egy modemrouterre. Meglepődve láttam, hogy csak 2,4Ghz-es. Jól láttam? Illetve külön switch-et kellett a router mögé raknunk és abba dugni a PC-t és a TV-t, hogy tovább működjön a DLNA, közvetlenül a szolgáltatói eszközbe dugva megszűnt működni a csere óta.

[ Szerkesztve ]


zsolt_64
(senior tag)

ÖÖ ezt most nem értem : optikai (FTTH) technológia, kapsz egy 1000/300 internet kapcsolatot. Minden mást nyugodtan felszámolhatsz, fölösleges :K .
Ha nem kell tv ne rendeld meg. , ha megrendeled adnak eszközt, de ezt nem ismerem
Csak internet akkor 3100 és a mobil előfizetésed lemegy 1000 re

Update: ha majd megtapasztalod az üvegszál adata internet sebességet, ping időt , 99.999% rendelkezésre állást, nem is kell majd más..... :DDD

[ Szerkesztve ]


DS39
(nagyúr)

a digi-s ont wifi-je csak 2,4 GHz-et tud. (és nem túl acélos)
ha jobb lefedettség és 5 GHz is kell, akkor saját routert kell venni hozzá.


Inhouse
(őstag)

Köszi! Azt nem tudom, hogy úgy csinálják-e, mint a többi szolgáltató, hogy rákényszerítenek a komplett csomagra. Most is azért van a Vodafontól komplett (TV+INT+TEL), mert a sima internet több lett volna.
A mobil előfizetésünk most is 1000 és 500, miért menne le?


Inhouse
(őstag)

Köszi. Közben megtaláltam egy helyen és látom, hogy tényleg csak 2,4GHz-es. Valahol még olyat is olvastam, de nem tudom, hogy erről-e, hogy a 4 port közül nem is mind Gigabites?


cof
(veterán)

Szerencsére itt bárhol vagy az országban ugyanannyiba kerül a TV és az internet is.

üzenetek