DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


worxland
(addikt)

Digi ad TP-Link AX10-et havidíjért. 250 Ft/hó, bolti ára 20 ezer körül van.

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Így van. De alapból azt nem adják, kérni kell, az ont mögé kell kötni és fizetni kell a horribilis havidíját, amennyiért lassan már sehol nem kapsz egy gombóc fagyit.


SzaboZE
(addikt)

Nálunk csak net van és az ONT-n van wifi ap


SzaboZE
(addikt)

Az AX3600 egy belépő kategóriás cucc, egy csomó dolgot nem lehet állítani rajta. Nekem is az van, de ma már inkább egy valóban normálisat vennék helyette. Firmware frissítés fél éve nem volt, igazából egy abszolút kezdő felhasználóknak kitalált eszköz. Az emlegetett feature is ideig-óráig jó.


Dragon3000
(veterán)

Ami csak a net+tv+telefon esetében kérhető, mivel a kérdező csak netet szeretne a digitől, így nem bérelheti a routerüket.


TeeJay
(félisten)

Azért a Huawei AX ONT elég príma volt amit múlt héten néztem.
2 nagy antennás, AX wifiből 160MHz-et tud tehát 2400-as
AC wifin is szépen hozta amit kellett, oké torrentezésre nem tesztelhettem de ha lehet rajta portot nyitni rendesen akkor alap felhasználásra bőven tökéletes :K


Multibit
(veterán)

normális routereken...
Most megtudtam, hogy nem normális a routerem, mivel "csak" router ;]


Sumi
(aktív tag)

Hardver reviziótól függően ez nem biztos hogy tud gigabitet routeolni.


viktorhu
(veterán)

Tud jó lenni, én is csak azért használok saját routert, mert a szolgáltatói technicolor nem tud nat loopbacket, amire átlag felhasználónak nincs szüksége. Viszont az AX-es wifit a szolgáltatói eszközről használjuk, mert a saját routerem AC-s.


tothjozsi96
(addikt)

Sziasztok!

Nemrég köttettem be a helyi legolcsóbb szolgáltatást az Invitel-től, nem lakott épületbe kellett internet. Van GPON optika az utcában amin Telekom szolgáltat, és ezt bérli a Vodafone is. Egy kérdésem lenne, házfelújítás előtt állok, nem tudom hogy DIGI (Invitel) tervez-e újítást, de szeretném csövezni a gyenge áramot. Nem tudtam dönteni, szerintetek koax kábelt érdemes még behúzni? Minden szobába gondoltam kiállást, de a GPON optikán már most se kell koax, csak ennél a lehalt Invitel szolgáltatónál van még ez.

Mi a véleményetek? Jövőre való tekintettel kellhet a koax még bármire, vagy hagyjam inkább a fenébe az egészet?

UTP-t mindenképp húznék, koaxot meg nem tudom hogy érdemes-e erőltetnem. Ezért is kérdezlek titeket, hogy mi a véleményetek.

Köszönöm.


agent11
(tag)

Én is most építkezem. A Digi miatt én húztam minden szobába koax-ot. Ezen kívül egy másik csőben ethernet és optikai kábelt is gondolván a jövőre...


qnadam
(veterán)

ha nem iptv van, akkor a tévé koaxon megy, ilyen szempontból érdemes. vagy lehetőség még, hogy becsövezed a házat, és később azt húzol bele, amire szükséged van. esetleg dvb-c-ből csinálsz magadnak iptv-t, és akkor mehet a tévé is utp-n, csak ez már nem egy next-next-finish szint (de azért nem is megugorhatatlan).


tothjozsi96
(addikt)

Köszi srácok!

Előre húznám be, ez a később húzom be dolog ez mindig para. Aljzatbetonon lesznek a csövek, ha mégse megy el, akkor az ennyi volt..

DIGI-nél mindenféle optikai hálózaton kell koax jelenleg?
Ugye nálunk csak GPON van, és ott már most sem kell, csak más a tarifa mint Invitel (DIGI)-nél, ezért nem váltanék.

Mit értesz a "csak ez már nem egy next-next-finish szint" alatt?


4Grider
(nagyúr)

dvb-c-hez kell a koax. A Digi ont-ot ad, onnan kell kiépíteni koaxos szakaszt lakáson belül a tv-kig. Az utca felől Digihez nem kell koax, onnan csak optika jön be.


qnadam
(veterán)

a tévé koax. vagy nézz utána a tvheadendnek, ha azzal csinálsz iptv-t magadnak, akkor akár wifin is tudsz tévézni (ezért sokan meg fognak köpködni, de 10 megabitet egy családi házban gond nélkül, stabilan át lehet vinni vezeték nélkül is).


woros
(őstag)

Szereztem a digitől egy ilyen tp-link Archer AX10-et V1 verzió és Firmware Version:1.8.5 Build 20210702 Rel. 60380(4555) van rajta. Na most nincs olyan, h upgrade, tehát a tp-link oldaláról nem tudom frissíteni, de a legnagyobb bajom, hogy WPA3 sincs benne, holott kéne benne lennie. Valaki tud segíteni?

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Az eszköz a DIGI tulajdona, a saját szoftverük van rajta, ők tudják frissíteni is. Ezért jó a saját router...


4Grider
(nagyúr)

Mivel nem a tied az eszköz, nem cserélheted le a Digis firmware-t.

üzenetek