DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Multibit
(veterán)

:K


tzabo
(tag)

BP XI. kerület. Volt ma két újracsatlakozás a router logjában. Valami nem kerek.


VGYke
(addikt)

Na szóval, időközben minden OK!
Hívtam a 1272 számot. Azt mondták nem látnak semmi problémát, nem is volt, nem is lesz probléma, ők nem csináltak semmit, nálam van a baj, ellenőrizzem a kábeleket!
A kábelekhez egyszerűen nem is tudok hozzányúlni, mert gipszkarton fal mögé eldugott ONT hídban + Asus Router WiFi a hálózati elérésem.
Hibabejelentésem után újraindítottam az ONT-t és most OK.
Mi történhetett?


tzabo
(tag)

Passz. Nálam is Asus router van, ont bridge módban. Két újra csatlakozást látok a logban mai nap.


Bass
(addikt)

Sziasztok digi ezres netem van és egy Dlink Dir 842-s routerem de a net sebességen 2.4ghz-n 40mbit körül van 5ghz-n meg 140-160mbit a letöltés,normális ez hogy ilyan "lassú" nem mint ha nem lenne nekem elég de ha már elvileg tusntöbbet szeretném kihasználni.Mi okozhatja ezt,rossz beállítások,esetleg hálozat vsgy router hiba?


4Grider
(nagyúr)

1., A szolgáltatódnak semmi köze nincs a wlan-odon elérhető sebességhez, azt maximum felülről határolja. Ebben az esetben nem így történik.
2., Wlan-on az elérhető sebesség annyi mindentől függ, hogy senki nem ír konkrét számokat, max, hogy mire számíthatsz jó nagy tól-ig intervallummal.
3., Kábelen kezdj el méricskélni, hogy köze legyen a sebességnek a szolgáltatód sebességéhez. Ott sem lesz, mert ez a router nem egy erőgép, ami 1000 Mbps-ot képes rendesen natolni.

[ Szerkesztve ]


sfdrakex
(nagyúr)

Kábelen mérj sebességet, ne wifin. Illetve ha wifin akarsz gigabitet akkor vegyél komolyabb routert.


Dragon3000
(veterán)

Na meg megfelelő klienst is, ami rendelkezik olyan wifi-vel, ami elméletben ki is tudja használni.


cof
(veterán)

Nekem is ilyen router van, 2.4 GHz-en 90/90-et hozza. 5 GHz az annyi mint nálad Advanced-N 6205 WiFI-n. De ahogy nézem talán lehetne több is 5 GHz-en csak az én WiFi-m is kevés hozzá mert 300 Mb/s a plafon.

[ Szerkesztve ]


woodworm
(veterán)

Nem lesz sokkal több, ez még egy n-es kliens.


cof
(veterán)

Igen, én is arra gondoltam hogy az Advanced-N 6205 a gyenge láncszem. AC1200-at írnak a router-ra, hát ha a csillagok is úgy állnak akkor talán egy 400-500 Mbit körül ki lehetne sajtolni belőle megfelelő eszközzel.

[ Szerkesztve ]


Bass
(addikt)

Értem , régebben kb 280-t tudott pl a laptop meg a telóm is most meg nem ,annyira nem vágom ezeket a router szabványokat ,milyen az amivel mondjuk kicsit többet ki lehetne hozni mert egyre több eszköz megy róla,nem szaggat vagy ilyesmi csak jó lenne ha lenne tartalék.A routert annó úgy vettem hogy 1200-s. De megpróbálom a tesztet a kábellal is.


VGYke
(addikt)

Egyes routerek felületén van sebességmérési lehetőség.
Nekem sincs sajnos drót a lakásban, mindenki wifizik, így a klienseken nem igazából tudok valós sebességeket mérni.
Viszont bizonyos routerek felületén van sebességmérési funkció, és ugye a router már dróton csüng a hálón.
Én a sebességet az Asus RT-AC86U felületén mérem (sokáig nem is tudtam hogy van ez a funkció):


sfdrakex
(nagyúr)

Nincs otthon egy db utp kábel és laptop hogy rádugd kipróbálásig?


chatran
(őstag)
Blog

Hm nem értem, miért nincs nálam ilyen menüpont. :( Asus kéjbarlang router-em van a legfrisebb fw-vel. Azt hittem minden Asusnak ugyanolyan a menüje. Nálad talán be van kapcsolva a QoS, akkor jönne elő ez a menü?


VGYke
(addikt)

Persze van, de minek? Én a csatolt kép szerinti mérésben megbízom!
Nem én problémáztam a sebességgel, csak azért írtam, hogy lehet olyan router, ami méri már a sebességet is.

Egyébként 10 éve balf*sz módon lakásfelújításnál a koax kábeleket elvezettem a falban, az UTP-t nem, mert bíztam abban hogy a wifi úgy is kiváltja a drótot. Hát, még 10 év után sem váltja ki, bár az igazság az, hogy a 10 évvel ezelőtti drótos sebességekhez képest, a mostani wifi sebesség vagy a tízszerese!
Összehasonlításként: ugyanazon szerveren mérve, ha a routerem mér 775/321 értéket, ez az asztali PC-n, ami ugye wifi-n lóg, 342/291, tehát a letöltés lehetséges 44%-a, a feltöltés a lehetséges 91%-a!

Mondjuk a routerem nincs a legideálisabb helyen:

Ott a gipszkarton fal mögött, a 230V kábelrengeteg előtt, a fal mögé gyömöszölve az ONT és NAS, szóval tudom, tudom, hogy szar a hely, de ez van!

Más:
Az ONT mennyire az enyém? ONT a fenti képen jobbra van a routertől. A fent látható szűk hely + a leszerelhetetlen, forgathatatlan antennái miatt, alig fér el. Mi lenne, ha az ONT antennáit egy drótvágóval eltávolítanám? a WiFi képességeire úgy sincs szükségem.

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Az ont szolgáltatói eszköz, valamikor majd vissza kell szolgáltatnod.


Dragon3000
(veterán)

Nem tudom, hogy nálad milyen vezetékes hálózat volt régen, hogy most tízszerese a wifi sebesség. Nekem már 10 éve is gigabit volt az itthoni hálózatom és azóta használtam itthon 2,5-es megoldást is, míg wifi esetében otthoni környezetben a gigabit, illetve gigabit feletti sebességért nagyon meg kell küzdeni.
A routeres mérés max egy jó becslés, mert sokszor nem hozza azt a mérést, amit pc-n el lehet érni, de arra jó, hogy lásd nálad a saját wifid korlátoz.
Az ont semennyire sem a tied, így ha bármit is csinálsz vele, akkor fizethetsz a diginek.


VGYke
(addikt)

Nincs bekapcsolva:

üzenetek