DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


shabbarulez
(őstag)

A házon belüli UTP LAN kábelezés még nem minden, az a lényeg hogy ez a LAN hogy kapcsolódik a szolgáltató gerinchálózatához és az gerinchálózat milyen. A w-mobil esetén ahogy nézem az oldalukat ez a ''gerinchálózat'' sima wifi, így idézőjelben mert a wifit sok mindenre lehet használni de gerinchálózati összeköttetésnek nem igazán való. Arra jó hogy lakáson belül a szobában a wifi router és a laptop között megoldja az összeköttetést, de nem arra való hogy háztömbök között több tucat előfizető gerinckapcsolódását adja. Oda optikai kábel való, a Digi hálózatánál pedig így épül a hálózat, legalábbis az elmúlt egy év alatt írt beszámolók alapján úgy tűnik. Egy szabad frenvenciás wifi, instabil, időjárás függő, kis kapacitású nem gerinckapcsolatra készült. Az optikai kábel nagysebességű, stabil, megbízható adatátvitelt képes nyújtani a két technológia között ég és föld a különbség. Viszont az optikai megoldások drágák ezért nem éri meg akárhol alkalmazni. Csak nagyvárosok sűrűn lakott, tömbházas, lakótelepi részein éri meg így kábelezni, mert ott kis költséggel nagyon sok előfizetőt lehet viszonylag 1xűen elérni. Másfelé nem is érdemes az elterjedésével számolni a költségek miatt.


Chieftec
(őstag)

Veszpremben csak TV lesz vagy net is?


shabbarulez
(őstag)

Passz. Ha már kábeleztek az épületben ahol lax és a villanyóra szekrényednél találsz coax és UTP kábelt is akkor mindkettő. De ahol már kábeleztek úgyis kiraknak valami reklám papírt, az alapján is látszik mit kínálnak. Azokon a vidéki területeken ahol eddig írtak a kábelezésről mindkettő szerepelt, így gondolom Veszprémben sem lesz ez másképp.


Zoleeca
(csendes tag)

Hozzánk (Debrecen, Erzsébet u. 2) alá már kb 3 hónapja behúzták nagy csinadrattával a kábelt...azóta viszont légyzömmögést se hallani...a kábelek meg lógnak az ajtók felett...


birno
(addikt)

Akkor lehet bepróbálkozom vele 1 hónapra a UPC mellé, aztán meglátjuk melyik a stabilabb.
Már csak a hűségidőnek, meg az esetleges felmondási szankcióknak kell utánanézni.


AMD_ok
(őstag)
Blog

Itt Debrecenben, de biztos máshol is, nincs kötelező hűségnyilatkozat, nincs bekötési díj. Akkor mondod fel, amikor akarod. :C


birno
(addikt)

Na ez már a túl szép, hogy igaz legyen kategória. :D


dbius
(veterán)
Blog

DFI topicban válaszoltam chipset modding kapcsán - de csak tegnap este, mert hétvégén nem voltam itthon -


AMD_ok
(őstag)
Blog

Pedig, igy hidd el, azért írok ide, mivel én is az előfizetőjük vagyok, már 3. éve tv-vel, és 1 éve internettel és tv-vel (+ most indul a telefon is náluk, nincs havidíj, és kapsz ingyen perceket, ha tv vgay internet előfizetésed már van)

[link]
[link]

dbius:.nagyon köszönöm!!! :R

[Szerkesztve]


birno
(addikt)

Akkor erre holnap befizetek! :D
Most a UPC-nél van hűségidőm, de tök jó, mert ha lemondom akkor a listaár-kedvezményes ár*eltelt hónapot kell fizetni s egy hete vagyok előfizető vagyis 1-2 ezer forintből megúsznám.

S valóban te is úgy tapasztalod, hogy teljesen stabil a net?
Nincs sebesség ingadozás, nincsenek kimaradások a szolgáltatásban?


AMD_ok
(őstag)
Blog

Namost az van, hogy én még kábelmodemes vagyok, de a kollégám már egy hónapja pppoe-s, azt mondja, nagyon zsír, nincs vele semmi gond.
(1 dvd film 1 óra lejön neki, szerinted? :C ), ja és ezt 2500 ft-ért havonta! :Y
(Nekem még a 2 mbites 3150 ft)

Nem mondom ,hogy 100%-ig hibátlan, nagyon ritkán (nálam) előfordul, hogy nincs net 1-2 órát, de ennyi pénzért én kibírom.

[Szerkesztve]


birno
(addikt)

S kábé mit takar az a nagyon ritkán?
Havonta, 2 hetente, félévente?


AMD_ok
(őstag)
Blog

2-3 havonta, de most vagy 4 hónapja már nem volt semmi gond.


Lala6
(őstag)

Jövőbeni bekötésekről nem tud valaki valamit? Hol lesz elérhető nemsokára?


Scoobyka
(addikt)
Blog

Görgey-n valami info mikor lessz elérhető végre(pontos dátum esetleg?) a 20/20-as net?....amúgy most 10/1-es chelloval nálam is gyorsan lejön a DVD(1óra)...csak most ez 9000ért van...és ha a felééért 4500ért 20/20-ast kapok akkor nagyon odatette magát a Digi és pápá chello.....amúgy ha nincs semmilyen előfizum a diginél akkor is rgötön rendelhettem majd a 20/20-as netet?...valami kosza hírt hallottam,hogy ahoz már kell lennie egy meglévő előfizunak vagy ez csak vmi téves info?


AMD_ok
(őstag)
Blog

Sajnos pontos dátumot nem tudok, előfizetésről meg annyit, hogy tudtommal semmi más előfizetés nem kell hozzá, ha csak netet akarsz, azt kapod.

De mindjárt utánanézek.


AMD_ok
(őstag)
Blog

[link]
Ez alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy csak netet is lehet, + most jut eszembe, hogy kollégámnak a 10/10-es van, és csak netet köttetett, mivel a kiváló UPC-hez még hűségnyilatkozat köti! :C


egoistus
(tag)

Na jo nem kell, elég önkorbácsolás :DD naponta 2-3x :P [URL=http://www.speedtest.net][kép][/URL] modemes mérés

[Szerkesztve]


slug
(senior tag)
Blog

bovult a cimlista [link]


rocket
(nagyúr)

Nagyon lassuak a fejlesztesek.
Osszeszamoltam a cimeket keruletenkent:

2007 08 08
X. 22
XIII. 14
XV. 29
XIX. 32

2007 08 28
X. 22.
XIII 19.
XV. 29
XIX 38

2007 09 06
X. 22
XIII. 23
XV. 34
XIX 42

üzenetek