DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


djalmasi
(tag)

Elnézést.
Adott egy kertes ház ahova padláson keresztül merebített optika kábel van behúzva/lehúzva a digi eszközig, a kábel végén egy optikai jel befogó majd egy másik optikaival továbbítás a Digi Fiberhome eszközébe, a Digi Fiberhome eszköze Modem módba van állítva és egy 0,50 CM-es CAT5e kábellel továbbítva van egy TP Link Archer A7 AC1750 típusú routerbe.
A router a számítógéphez közvetlenül toldás nélkül egy lapos fajta CAT6 kábellel van elhúzva és töltés közben sajnos erős ping emelkedés és packetloss emelkedést érzékelek. A PC amibe a kábel csatlakozik egy I5 4670 SSD-vel 16 GB Memóriával.

Többször is írtam már a diginek képekkel alátámasztva mire mindig csak azt kaptam vissza hogy ők megnézték és nincs náluk gond. :U

[ Szerkesztve ]


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

a routeren a legfrissebb firmware van? a cat5e kábel 100%, hogy jó?


4Grider
(nagyúr)

Ha a saját routered kihagyod és a számítógéppel hívsz be (építed fel a PPPOE kacsolatot), akkor is jelentkezik a probléma?
Töltés alatt konkrétan mit értesz? Torrent? És hány szálon/forrásból?


Cyberslider
(őstag)
Blog

Mai naptól én is DIGI-s lettem! (Bp, 18. ker). :C


powerup2
(addikt)

Gratulálok én két hét múlva leszek digis amúgy a zte eszköz hogy szuperál ? esetleg több képet tudnál az eszközről mutatni ? kiváncsi vagyok én milyen eszközt kapok :) csak még routert is be kell szereznem


Cyberslider
(őstag)
Blog

Teljesen jó. Router minek? Ez router is.
Egyedül a wlan-t nem tudom kikapcsolni rajta, mivel van UNIFI-m, ez volt az első, amit módosítani akartam, de a módosító mező nem aktív. :F Esetleg valaki..?



dajdaj
(tag)

Gratula!
Kicsit több mint egy éve van nekem is digim, őő izé, szerdán cserélik az optikai kábelt (a kérésemre) kutya megrágta az optikait, sajnos festés után nem tettem bele csatornába és a kis drága játszott picit vele. Szerencsére a kutyának semmi baja sem lett. Megtoldották, lett egy cd méretű izé a falon kívül.
Voltak gondjaim a nettel nem kevés, a net hiánya sz@rul érintett
Cserélték a ZTE f668 routert, most a ZTE f618 van nekem is, utána meg egy asus AC-57u van kötve, már. Mostanában van net, az hogy mennyire folytonos már nem nézem, ettől függetlenül vannak szakadások, kimaradások. Szerdán minden kiderül, remélem a kábelcsere megoldás lesz.
A kép magáért beszél 1000.... Nem mondom volt mikor mértem 4-5-800-at is, de a lentebbi az biza karcsú.


iMaverick
(addikt)
Blog

Teljesen jó. Router minek? Ez router is.

Erre majd mindjárt írják a többiek, hogy így a Digi beletud nyúlni távolról... Nekem 2 előfizetési helyen is a Digi-s szolgáltatói eszköz van, semmi gondom velük. (Illetve annyi "hiányérzetem" volt, hogy a DynDNS-t nem tudom rajta állítani. Ezt áthidaltam a NAS-ként működő Windows-os PC-vel.)


TeeJay
(félisten)

wow újra egybe cuccot adnak?
ez a ZTE tudja a CATV-t is tolni nem kell külön modul

18-ban panel vagy családi ház?


Geth
(addikt)

Router minek:
guest wifi
lokális DNS szerver (IPv6 is) adblockkal, dhcp boottal
DDNS ahogy akarom
HTTPS LE cert-es felület pl. WoL-hoz


Cyberslider
(őstag)
Blog

Családi ház, kellett még húzni vagy 50 méter optikát az oszloptól (sarki osztloptól-oszlopig, aztán a házig még pár méter.) :)


Cyberslider
(őstag)
Blog

Persze, ilyen igények mellett kell router, nekem is van egy edgreouter lite, gondolkozom is, hogy bekötöm, mert mindjárt az elején elakadtam, mert pl. nem tudom disabled-re tenni a wifit. :((( Megoldás van rá?

iMaverick: gondolom a T is belenyúlhat a saját eszközeibe ha szükséges, milyen károm származik ebből?

[ Szerkesztve ]


adika4444
(addikt)
Blog

Max ha van kapcsológomb a Wi-Fi-re. Az F668-on van.

Az vele a baj, hogy láttunk itt már olyat hogy fw frissítés után elmennek a beállítások, kellemetlen ha mondjuk elmegy a Wi-Fi neve, vagy épp a távoli elérés...

Maximálisan támogatom az EdgeRouter munkába állítását, nálam egy ER-X végzi jelenleg a feladatot.


powerup2
(addikt)

Ami neked van router mennyire combos wifin mire képes pl egy családi háznál milyen értéketet hoz mert nekem is be kell szereznem valami normális routert csak nem tudom milyen lenne a jó.


Cyberslider
(őstag)
Blog

Veszel pl. egy ubiquiti edgreouter X-et - lsd. lentebb - vagy lite-ot. Ez nem feltétlenül szükséges, de ha veszel a meglévő szolgáltatói / saját routeredhez 1-2-3-stb. :) unifi ap-ac lr, vagy pro, (stbstb..) access point-ot, ami vezetékkel van összekötve a routerhez, mindenhol le leszel fedve, és soha a büdös életbe nem lesz problémád a wifivel. ( Azért ajánlom ezeket, mert nekem panzióban van három így felszerelve, és meg se kottyan nekik, csodásan le van fedve az egész épület. Persze, kinek a pap, kinek a papné) :)
Ezek mennek repeater módban is, de a vezetékes megoldás nyilván jobb. Ekkor annyi előnyük van, hogy a két eszköz 5ghz-n kommunikál, ezzel gyorsít, ahogy tud.

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

zsír akkor lehet ismét egybe cuccot vesznek mert olcsóbb a ZTE mint a huawei+CATV konverter

ahogy látom 2 LAN-os 1TEL 1 CATV és wifis
jöhetnének már ide a Havannára is mert itt az optikai szál évek óta és semmi :U


Cyberslider
(őstag)
Blog

Havannán nincs digi? Én úgy tudtam van, de lehet nem 100% van mindenhol. Lakásba elég lesz a wifije simán. Nekem tetszik, eddig működ... Mindkét lan portja Gbites. (Szerelő azt mondta nem.. Hát de.) :P


TeeJay
(félisten)

van DIGI de FTTB még és túl sok lépcsőházra van osztva
tipikusan 16-20 lépcsőház osztozik egy porton és azokon belül van még 20-30előfizető minden lépcsőházban szóval sok na...
FTTH-nál 64-es osztás lenne max szerintem amit bevállalnak és akkor még jobban hasítana ha minden user ONT-t kap meg akkor kevésbé lehet terhelt a hálózat hiszen onnan már optika megy. A kábel meg a kötődoboz már ott van régóta az ajtó melletti szekrényben csak még nincs bekötve semmi. Ezért várom már :D


dajdaj
(tag)

5GHz-n le:150-200Mbps, fel 100-160Mbps a lakáson belül. Van ahol téglafal van 300mm vastag, van gipszkarton is nincs különbség. Ha lemegyek a pincébe ott sokkal szarabb az 5GHz, átvált 2,4-re (még nem mértem). Teljesen kielégíti az igényeinket, több (3db) teló 5GHz-t használ, van ami csak 2,4-et (2db). Kábelen 2 laptop, egy DVR rögzítő.
Ja, ezt az asus RT-AC57U routeren mértem, a ZTE nem tudom mit tud..


powerup2
(addikt)

Akkor nem olyan rossz az amit néztem igazából az ez Asus RT-AC65P nem tudom milyen lehet :) amúgy használ valaki itt ilyet ?

üzenetek