DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Látom közben megtaláltad az Invitel topikot, úgyhogy folytatás ott, a DIGI-nek nincs VDSL netszolgáltatása.

[ Szerkesztve ]


sentry0
(tag)

Huawei HG8245H a készülék. Ha kell fotóval bizonyítom. Optikai kábel fut be az ONT aljára. A készülék előtt elvágták az acél szálerősítést, majd úgy fut be az aljára. Ebben a t-home-os leírásban a 10. oldalon láthatod a szerkezet kialakítását.

Apám szerint - ő itthon volt mikor beszerelték - semmi nincs a padlástérben. Ettől függetlenül persze lehet, én nem értek hozzá.


so_ha
(senior tag)

Köszi a választ! Meglepő, mert a HG8245H készüléket a Telekom helyezte ki az ügyfelekhez, a Digi korábban HG8247H-t adta FTTH-hoz, az utóbbi időben meg többnyire HG8121H-t adnak, ahogy varso fórumtárs írta. A T-home-os pdf leírásban is jól látszik, hogy nincs TV kimenete az ONT-nak, ahogy fent írtam.


sentry0
(tag)

Elnézést, ha valamit félreértettem, vagy hülyeséget írtam. A TV-khez is UTP kábel fut be a boxhoz.


sfdrakex
(nagyúr)

Tvknél van box? Diginél? IP tv? Tuti jó topicban vagy? Esetleg Invitelesből lettél Digis?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szerintem nálad továbbra is az Invitel a szolgáltató, mert a DIGI-nél nincs se IPTV, sem pedig 500/100-as internet csomag.


sentry0
(tag)

Inviteles volt a terület valóban. De mind az ip-cím mind a szerelők is digi-sek voltak, a szerződés is digis. Megszűnt az invitel üzlet is, digis üzletbe kell menni, digis csekk jön stb. Szóval hogy most ez hogy digi, hogy invitel, nem tudom. Mindenesetre leírni nem tudom hogy ez a ******* Invitelt felvásárolta a Digi. Az invitelnél szennyebb szolgáltatót szerintem nagyon nehéz lenne mondani.

Amúgy nincs korlátozva 500/100-ra. 550-700-at mértem lefelé, és 130at (az elég stabil) felfelé.


sentry0
(tag)

Igen, van box a tévéknél. Igen IP tv. Igen, Invitelesből lettem Digis. De ha nem ez az topikom. akkor bocs. :DDD (Onnan meg ide küldtek. Hontalan vagyok :O )

[ Szerkesztve ]


Lajosnagy17
(senior tag)

Település?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Voltam Invitel-es, 8Mbps ADSL-el.

A TV-hez milyen box van pontosan? És akkor koax kábelek nincsenek is húzva a TV-hez, csak UTP? Valahol kellene lennie egy optikai-koax átalakítónak (node), mert ugye a DIGI a TV-t DVB-C formátumban szolgáltatja, ahogy FTTH-n az elérhető egyetlen csomag az 1000/300-as.


sentry0
(tag)

Városlőd.

Itt van amúgy a hivatalos kiírás az egész projektről.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Mert nem volt egyértelmű az alap kérdésed, illetve azt is úgy lehetett értelmezni, hogy DIGI-s szolgáltatásod lesz, de ez nem az. Legalábbis a klasszikus értelemben véve nem, hiába vannak DIGI-s papírjaid róla. Egész nyugodtan menj vissza abba a topikba, bár ha csak az internet megosztása a kérdés, akkor ide is írhatsz: Otthoni hálózat és internet megosztás


sentry0
(tag)

Invitel van a boxra ráírva amúgy. Az aljára pedig albis SceneGate 8073.
(Van MAC címe is. ;) )

A tetőn vitték be az optikát, majd ott áthúzták a padlástérben, és ahol kellett, lehozták kívül, majd ott az ablaktokot átfúrva behozták a szobába az optikát, ami befut az ONT aljába. Szóval elvileg mindent az Ont végez.

Amúgy nagyon lelkesek és kedvesek, jó fejek voltak a szerelők. (Digis kocsival is jöttek. Digis a szerződés is. Szóval én nem tudom hogy ez most hogy van a Diginél. De bevallom, nem is érdekel, örülök ennek a kurva gyors netnek.)


sentry0
(tag)

Ok rendben. Elnézést, akkor. Eltévedtem. (Onnan küldtek ide. Ha ez lehet "mentség". :) )


R3laX
(addikt)

Itt a teszt volt a lényeg, nem hogy milyen netem van. :) Mind1.
Ilyen:

Már 10 évre aláírtam volna velük a szerződést, ha nem 2 év lenne, mire eljutnak a házhoz.

Meg ilyen (Invitel fiókom):

[ Szerkesztve ]


SoundBox
(tag)

Sziasztok diginet 1000hez milyen jobb minőségű kábelt ajánlatok hogy az asztali PC-t illetve a PlayStation 4et összekössem a router el?


Laccoss
(addikt)

CAT5E vagy CAT6 azoktól jobb nem kell.


W.Wilson
(aktív tag)

Üdv
Tapasztalt valaki ma olyat, hogy pár percenként pár másodpercre megszakad a kapcsolat? Őrbottyán, FTTH.
Lehet esetleg ONT hiba?


BullKoxa
(őstag)

Szia! Most nekem is szórakozott , az imént !! Azt hittem router, vagy a gépem Lan portja van oda. De nem a Digi szórakozik megint !!! Azóta vannak ilyen próblémák mióta csinálja a Mobilnetet is, szerencsére még nem teljesen, de már félek mi lesz ha januártól rendesen adja a mobilnetet ! Veszprém megye , Ajka .

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Értsétek már meg, hogy egy mobil torony által használt sávszélesség fasorban sincs egyetlen egy vezetékes előfizető által elérhető sávszélességhez képest! Ellenben a mobil által igényelt sávszélességtől minimum két nagyságrenddel több sávszélességet igényelnek azok az új területek, ahol az év eleje óta a Digi optikával megjelent...

üzenetek