DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


qnadam
(veterán)

böngészőfüggő a dolog, chrome-ban hajlamos lassú lenni. mondjuk annyira nem meglepő, egy browser nem arra van kitalálva, hogy gigabiteket forgalmazzanak.


bitpork
(veterán)
Blog

Szasztok!
nov. 28.-n vállaltam egy év hűséget. Aszonták 30 nap h átálljanak 100/100-ról 500/300-ra. Ez mellbe vágott mert egy kábelt átdugni kicsit soknak tűnik az egy hónap. De ha ennyi akkor ennyi.
Ami viszont nem fér a fejembe, hogy nov 29 óta ketyeg a hűségidőm, csak éppen az annak az alapját képező szolgáltatást nem kapom meg! Hogy legyek így hűséges? :U

Van valakinek tapasztalata h Szegedében mennyi átfutással módosítanak csomagot?


bendegruz
(őstag)

[ Szerkesztve ]


Laccoss
(addikt)

Nem e miatt? Mondjuk nekem is 2900 ft-ot ír a számlán.
http://digi.hu/diginet-1000-akcio

[ Szerkesztve ]


bendegruz
(őstag)

Nem tudom, nekem nincs se huseg, se semmi.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Ez a váltás pont olyan, hogy nem 1 kattintás a switchen hanem másik hálózati eszköz kell hozzá (100 Mbit <> 1 Gbit). Ezért mondják a 30 napot, mert ennyi idő alatt azért csak összejön nekik.

Szerintem az nem gáz, hogy 29-e óta ketyeg a hűség ha még nem emelt árat fizetsz. Vagy nem értem miért baj hogy ketyeg a hűség ha amúgy is használod az előfizetést?


bitpork
(veterán)
Blog

A ház doboza már képes a nagyobb sebességre, ahogy barátomtól (Digi szerelő) hallottam.
A probléma igazán ott van, hogy 30 napig még az előző befizetésemmel a régi sebességem van, miközben már 29-óta ketyeg a hűség amelyre a három hónap első számláját már januárra kiállították és a neten 29-től szerepel mint már beállított szolgáltatás.
ÁSZF 7.1.1 "A díj-illetve szolgáltatáscsomag módosítására vonatkozó előfizetői igényt Szolgáltató az igény bejelentését követő hónap első napjával teljesíti. Amennyiben az előfizetői igény az adott hónap 25. napját követően írásban érkezik be Szolgáltatóhoz, úgy Szolgáltató ezen díj-, illetve szolgáltatáscsomag módosítására vonatkozó előfizetői igényt a bejelentést követő második hónap első napján köteles teljesíteni. A választott díj-illetve szolgáltatáscsomag szerinti számlázást a Szolgáltató az új díj-illetve szolgáltatáscsomag aktiválásának napjától teljesíti. A díjtartozással rendelkező Előfizetők díj-illetve szolgáltatáscsomag módosítási igényét a Szolgáltató a díjtartozás rendezéséig kizárja, illetve a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételekhez kötheti."

Személyesen voltunk benn, ahol 30 napot jelöltek meg, ennek ellenére online már az új csomag van aktiválva.

Tudom értetlen vagyok :B

MOD

Hogy a kérdésedre válaszoljak: az üfsz aszonta 30 nap max, de jellemzően 2 hét. Viszont ászf szerint 1 időben kell lennie az aktiválásnak. Namost vagy én bukok a kedvezményes 3 hónapból egyet v ők rohantak a beállítással és ígértek nem létezőt a két héttel.

[ Szerkesztve ]


Cr00py
(senior tag)

Nekem is 2900 a net.
FTTB-FTTH váltás után, viszont üfsz szerint kaptunk kedvezményt, mivel mióta létezik itt Digi, az ő ügyfelük vagyunk ( gondolom én, mert ez így nem hangzott el ) a Tv is kevesebb - 2850 -
Telefon nem kellett, korlátlan flottás mobil csomagunk van, ergo felesleges lenne. Sokat utazunk főleg üzleti dolgok miatt, ezért ritkán vagyunk otthon. A mobil kézenfekvőbb.

A másik szomszéd most váltott a 3 betűs alternatíváról a Digire, ő 3100-at fizet.

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(nagyúr)

Itt most valami nem kerek. Nagyobb csomagba váltottál, de ugye kell plusz kábel, eszköz, stb, tehát nem csak a végpont hozzáféréseden kell módosítani. Akkor viszont szerződéskötéskor kellett volna adjanak egy napra pontos dátumot egyeztetve, hogy neked is jó legyen, amikor jön a szerelő. Addig el sem jöttem volna. Ez így volt sok éve nálam is, meg nemrég anyáméknál is. Ezt így szokták csinálni, nem úgy, hogy "majd". Szerelő végzett egyből ment a gyorsabb net, mert a végpont hozzáférésünkön mér aktiválva volt.

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

ha fttb bővítés, akkor a züffélhez nem kell bemenni, viszont ki kell mennie valakinek, és átdugni az utp másik végét egy gigabites portba, ez pedig idő (kivéve ha az ember lefizeti a szerelőt, mert akkor egészen gyors).


bendegruz
(őstag)

3 hónapig nekem is 3100 volt.
Most csokkent 2900-ra :)
Nem baj, inkább mint hogy emeljék :-)


Lackooo84
(nagyúr)

De a szerződéskötéskor adniuk kell egyeztetett időpontot, anyum nemrég olyan 2 héttel későbbi időpontot kapott, de egy konkrét dátumot, nem azt, hogy "majd két hét múlva mennek". Megnézte a csaj a rendszerben mikor van szabad időpont, megkérdezte, hogy nekik is jó e, és ennyi. Jött is akkor.


iMaverick
(addikt)
Blog

Hmmm...

Nem igazán értem a Digi-nek az árképzését... Korábban nyavalyogtam itt a áremelés miatt, most meg ez... :(
(#77351) bendegruz: :DD

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

ha nem mennek be a lakásba, minek kellene egyeztetni?


Lackooo84
(nagyúr)

Azért ha nem is jön be a lakásba, csak adniuk kell egy bekötési időpontot, egy konkrét időpontot, amikortól él az új szolgáltatás. Én ilyennel, hogy "majd ekkor, meg kb 30 nap" biztos nem jöttem volna el, pláne hűség esetén. Eleve a szerződésen szerepel a sávszélesség emelés pontos dátuma, onnantól már annak a szolgáltatásnak kell mennie.


Dragon3000
(veterán)

Régen volt már, amikor 100-ról 1000-re váltottam, de nálam is valami 30 napról beszéltek, aztán 8 nap elteltével átraktak a gigabites portra és az átkötéstől kellett csak a drágább csomagot fizetnem.


bitpork
(veterán)
Blog

Nah beszéltem a digi telefonos üfsz-vel. Január 1-től van a hűségidő indulása, fogalmuk nincs miért november 29-cel került a szolgáltatás fel az online felületre mert az csak a szerződés megújításának a másnapja. Nem tudják megmondani mikor élesedik, de lehet még a héten ahogyan az is hogy csak a két ünnep között v január elsején. Nem mondhatnám h elcsitultak a kétségeim.

MOD

elfelejtettem írni h a papíron amit a hosszabbításról és csomagváltásról kaptam 2020.november 27 szerepel mint az éves hűség vége :D

[ Szerkesztve ]


slug
(senior tag)
Blog

Ha csak 1 szolgaltatasod van, akkor listaarat fizetsz (TV=3100, Net=3100, Tel=250)
Ha egymas mellett van ketto szolgaltatas, akkor van kedvezmeny, peldaul igy jon ki a tv+internet 5750-re, amibol 2900 az internet es 2850 a tv.


Cr00py
(senior tag)

FTTB-n nálunk is volt tv+net, de akkor nem kaptam kedvezményt. Ki érti ezt. FTTH-nál viszont már kaptam, pedig mióta elérhető nálunk a Digi, náluk vagyok előfizető. Sajnos már nem tudom pontosan mióta, mert ügyfélkapun már csak az FTTH-s csomagokat mutatja, a régit nem. De a szerződés még meg van, előkeresem kíváncsiságból.
Persze nem mintha földhöz vágna az a pár száz ft. :D


@tco@
(aktív tag)

Sebesség upgrade igényem elutasítva porthiány miatt, sőt, a weboldaluk szerint a címen egyáltalán nincs net, ezek szerint már 100 megás port sincs szabadon az épületben (FTTB, és réz jön a lakásba). Járt már így valaki? Szoktak fejleszteni ilyen mélyen banális dolgok esetén? Flip 300 megára tudnék váltani kicsit olcsóbban, de ott a garantált sebesség még a Digi 100-asát se éri el, és nem vágyom új eszközökre (meg a Telekomra se nagyon)...

[ Szerkesztve ]

üzenetek