DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


echterion
(nagyúr)
Blog

Akkor "csak" a zte gigabites lan portjába kell kötnöm a router wan portját és a fizikai bekötés csak ennyi, ugye? Aztán a zte-n törlöm a belépési adatokat és ezt a routeremen beírom, hogy tudja fogadni a netet és kész. Persze a wifi nevét / jelszavát be kell állítani, meg gondolom, kell még valami az 5GHz-hez, de azt nem tudom, hogy mi kell ahhoz, még sose használtam 5GHz-es wifi-t.


sfdrakex
(nagyúr)

Igen ZTE gigabites portjára kötöd a saját routered wan portját, majd a sajátodba beírod a Digis adataidat, a ZTE-ben nem kell törölnöd semmit, fel kell hívnod a digit és kérni tegyék át bridge módba. Ahol a wifit állítod be ott tudod állítani a 2,4 es és az 5 Ghz-es wifik nevét és jelszavát.


echterion
(nagyúr)
Blog

Köszönöm, így már minden tiszta. :R


bitpork
(veterán)
Blog

Háj!
Diginél mennyi a tapasztalt reakcióidő a saját felületükön feladott panasz e-mail-re?


rothfb
(veterán)

30 nap vagy több...


pinnacle
(nagyúr)

Nekem telefon is van. Ilyenkor újra behúzzák a LAN kábelt vagy csak egy routert tesznek a meglévőre és abból "jön" majd a telefon/internet. Gigabites routerem van, ASUS 65p.

[ Szerkesztve ]


mpo
(veterán)

Itt még FTTB van, a 100-as csomagról váltottam pár éve 500-ra, de kellett egy Gigabites routert vennem.
Új UTP kábelt és telefonkábelt húznak be odáig, hogy elérje a routert és a telefont.
Utána semmit nem kell csinálnod, legfeljebb megméred a sebességet kábelen itt:
[link]


pw12345
(aktív tag)

Ne hidd! Havernál kb. aug. óta FTTH-t ír, sem szerelési munkálatoknak, sem plakátolásnak, sem üzletkötőnek nyoma nincs, csak a szokásos mobil szórólap (III.k.)
Rokonnál minden is van, Flippel, csak a bekötött UPC macerálja, az is csak, akkor, amikor hűség lejárta miatti emeléskor, rájuk fenyít, hogy lemondja (XIII.k.).
Tré sem csinálja komolyabban, nyáron húzták, hazudoztak, hogy honnan jöttek, azóta sincs infó, a honlapjukról lehetett megtudni, cím alapján, hogy, amúgy ők voltak és mit barmoltak.
Majd onnan tudja meg a paraszt, hogy, amúgy létezik FTTH átállás, amikor lehúzzák a B-s kábelét. :C

Úgy voltam, délig alszok, ez nem jött össze, olyan lidércnyomásom volt, hogy nincs net. :O
Erre kelek: tényleg, folytatódik a rémálom! :Y
Nézem, dög az állapotjelző, LEDek villognak, mintha minden rendben lenne, oldalak nem töltenek be, egyáltalán, ping 10ms.
:(((
Újrarúgtam mindent, a ping még mindig 8-10, net fél sebességen indult, legutóbb már felkúszott maxra, de nem az igazi. Látom, hogy baxkódtak valamit, mert éjjel lerúgott és új IP-t is dobott, pedig a hétvégén szokott és akkor kaptam is. A rendszer meg nem, vagy nem rendesen csatlakozott vissza, de most sem jó, úgyhogy náluk is van valami.
Gondolom most pusztítják le az AMC csatikat.De most is érezhetően döglődik az oldal. :((
Pesten másnál is volt hasonló?

Közben megjavult a ping, már 1ms. :R
Lóf-t, megint 10 ms. :W

[ Szerkesztve ]


MrCsiT
(addikt)

A helyedben semmiképp sem a csak 2,4 Ghz-et tudó RT-N18U-t, hanem egy Asus RT-AC65P
típust vennék Digi nethez, ami jóval modernebb, tovább kiszolgál, és ma már a kínai telók is tudnak 5 Ghz-en kommunikálni, ami
- igaz, hogy (jelentősen) gyengébb hatótávolságú, mint a 2,4 Ghz-es, de sebességben sokkal gyorsabb;
- bár nem tudom, hogy családi házba vagy panelbe kell, de ha panelbe, akkor jóval kevesebb olyan eszköz lesz a közelben 5 Ghz-en ami bezavar, mint 2,4-en.

Ha bizonytalan lennél esetleg, kérdezz rá erre a Milyen routert vegyek? topicban.

szerk: tudom, hogy 3 milliárd légy nem tévedhet, de a helyedben nem vennék Tp-Link routert.

más: hűség újrakötés témához: akinek DIGINet 1000 (FTTB) van, az zsákutcába jutott, mert erre a csomagra már nem lehet újra hűséget kötni. :(

[ Szerkesztve ]


echterion
(nagyúr)
Blog

Köszi a választ. Nem családi ház, nem is panel, de lakás. Ennyit biztosan nem ér számomra a még gyorsabb wifi, így ez a típus nem az én típusom, már a tplink is határeset, mert a mostanival is el lehet lenni, csak ugye ha már több van, miért ne próbálnám kihasználni, ha már a szolgáltató csak azt a fostartályt adta.


sfdrakex
(nagyúr)

Ha olcsóbbat keresel, nekem ilyen van, kábelen kitolja a 900/30at, wifin a routerhez közel 600/300, távolabb nyilván csökken a sebesség, de én panelban használom.


Jorus
(nagyúr)
Blog

Korábban írtad, hogy azt olvastad az RT-N18U-ról, hogy 500 Mbps körül tud forgalmazni wifin, de ez nem igaz, kb. a tizedét tudja, olyan 50-70 Mbps-t.

A sfdrakex által javasolt Archer C6 5GHz-en jelentősen gyorsabb.

[ Szerkesztve ]


rothfb
(veterán)

Isten ments, hogy beledumáljak, de mégis meg kell jegyeznem pár dolgot.
1. A Diginek ebbe az árba, amiért adja a gigabites netet egyáltalán nem lenne kötelessége bármilyen routert adni.

2. Ahhoz, hogy wifin használj minél nagyobb sebességet, kell az 5Ghz-es AC-s router. Amit fentebb ajánlottak, kiváló ár-érték arányt képvisel. A tudásához képest bagó az ára. Egyszeri beruházás, évekig kihúzhatod vele.

3. Ezek fényében nem értem ezt a "nem éri meg nekem" hozzáállást. Ha nem ruházol be ennyit se, mit szeretnél? Minek a gigabites net és miért szeretnél minél nagyobb wifisebességet?

Olyan routerrel, ami csak 2,4Ghz-et tud, nem AC-s, azzal sosem fogsz normális sebességet elérni wifin. Ráköltesz mondjuk egy 10-est, mert az már mondjuk megéri neked, de kidobod az ablakon a pénzt, mert a mostaninál jobb nem lesz.
Egy esetben értem ezt a hozzáállást, akkor ha pl kisnyugdíjjas vagy max 80-as nyugdíjjal. Vagy ha épp 100 felett keresel és kell a pénz 3 gyerekre.

Kérlek ne vedd támadásnak a hozzászólásom, nem annak szántam, csak szeretném megérteni az olyan emberek gondolkodásmódját, mint amilyen Te vagy. Kell valami, de legyen ingyen?

No offense! :R


qnadam
(veterán)

Gondolom most pusztítják le az AMC csatikat.
hogyne :D

szentendrén flip szerelő simán behazudta, hogy jaa, hát a digi körbeépítette az egész falut, de engedély híján nem szolgáltat sehol.

[ Szerkesztve ]


adika4444
(addikt)
Blog

Ha hibabejelentés (akár bridged mód vagy NAT kikapcsoltatás), azt a hibabejelento@digikabel.hu-ra érdemes írni, nekem két órán belül válaszoltak.


sfdrakex
(nagyúr)

Nem hiszem hogy 80 ezerből egyedül élő nyugdíjas lenne, ezt írta korábban:

" Pár telefon, két laptop, egy 300-as vevővel bíró PC, egy TV, egy xbox, meg később majd egy nas-t kell kiszolgálnia egy társasházi lakásban."


pinnacle
(nagyúr)

Köszi! Nálunk is FTTB van még, de már FTTH is van az utcánkban. Lehet akkor inkább megvárom, hogy hozzánk is elérjen. Nagyon macerás lenne újabb kábeleket behúzni.


bitpork
(veterán)
Blog

Sajnos ennél bonyolultabb az ügy. 1, 2 , 3


rothfb
(veterán)

Irónia volt. Láttam az aláírását...


echterion
(nagyúr)
Blog

Köszi a tippet, neked is Jorus. :R

(#77613) rothfb:...

Más: Járt már úgy itt valaki, hogy a zte router-en megy a wifi, de a lan eltűnt (mind a gigabites, mind a sima 100-as)? Restart volt, tegnap még jó volt, mert a box nem hisztizett, bár volt egy kis idő, mikor lakat volt a SoW-ban az egyik opciónál, amihez állandó net kell, de utána már rendben volt. Lehet, hoyg már akkor elment a lan, csak mivel a wifi jelszó is meg van adva a box-nak, így nem vettem észre játék közben. Felhívom az üfsz-t, hátha tudnak valamit mondani, bár kétlem, hogy az év utolsó napján lennének.

üzenetek