DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


csiki52
(tag)

a nomadikus telefonra gondolsz? az nekem nem járható mert az egy teljesen uj szám 21 es körzetszámmal, sajnos ezt is körbejártam...


MasterMark
(titán)

Igen, arra. Lehet rá hordozni számot ami a régi marad.


zsolt501
(nagyúr)

Nagy a tévedés, nomadikus szám esetén 21-es lesz a körzetszám és oda nem hozható be más körzet száma.


MasterMark
(titán)

2018 eleji szerződésen még ott van, hogy lehet hordozni számot.


zsolt501
(nagyúr)

Számot lehet hordozni, DE NEM NOMADIKUS szolgáltatás esetén, sima vezetékes telefonszám esetén igen, és a nomadikus szám nem számít vezetékes számnak, ne keverd össze a szolgáltatásokat.
Nincs egy szolgáltató sem aki NOMADIKUS esetén számhordozást intéz.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

Nem kevertem össze, a nomadikus telefon szerződésen van rajta, hogy új számot kérsz, vagy hordozott számot.


zsolt501
(nagyúr)

Még egyszer mondom ilyen nincs, a szerződésen tévesen szerepelhet, de szeretném azt a szerződést látni amit így végig is visznek számhordozással 21-es körzetre.


MasterMark
(titán)

Nincs ilyen az ÁSZF-ben, hogy ne lehetne hordozni, sőt az explicit bele van írva, hogy magát a 21-es számot is hordozhatod máshova.

Most is minden telefon VoIP-en keresztül megy a Diginél, FTTB-nél a lépcsőházban van a gateway, vagy ezért adnak modemet. FTTH-nál meg az ONT-ban.

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

Még mindig összekevered a szolgáltatásokat, ami a lépcsőházban van és az ONT-be van építve az a sima vonalas telefon szolgáltatás semmi köze a NOMADIKUS szolgáltatáshoz.
21 es szám hordozható persze, oda ahol van net, de más szolgáltató telefonszáma nem hozható át a 21-es körzetre, te kevered a szezont a fazonnal, és technológiákat is, az hogy mind a kettővel lehet telefonálni még nem ugyan az.
Szóval a 21-es körzet számait mindenhol használhatod ahol van NET mert ez NET alapú szolgáltatás ez mobil NET is lehet, vagy mármi más csak 64/64 kilobit sebesség meg legyen.
Helyhez nem kötött telefonszámok (21-es előhívó), melyek nem köthetők semmilyen konkrét településhez, de elérhetők Magyarország bármely pontján, de külföldön is


MasterMark
(titán)

Nem keverek semmit. Nomadikus azt jelenti, hogy te kapod meg a szolgáltatáshoz a csatlakozási adatokat, és te csatlakozhatsz.

A rendes telefon is ugyanazon a technológián működik, csak nem te terminálod a VoIP-ot, hanem még előtted a szolgáltató a lépcsőházban, vagy az ONT/modem. Abban vannak beépítve a csatlakozási paraméterek amiket neked nem adnak ki.

Semmilyen akadálya nincs annak, hogy nomadikus szolgáltatásnál rendes telefonszámod legyen. (Technológiailag.)

Elég régóta nincs már analóg vonal.

Nálunk rendes sima telefon van, FTTB, külön kábelt húztak be hozzá. Ha nincs net, nincs telefon se.

21 es szám hordozható persze, oda ahol van net
Nem erről beszélek, hanem a számhordozásról amikor másik szolgáltatóhoz mész.

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

Mutass már nekem olyan szerződést ahol 21-es nomadikus szolgáltatásba vittél be mondjuk példaként egy 62-es körzetszámot, mert ha ilyet nekem mutatsz akkor le a kalappal előtted, minden más esetben ez csak magyarázkodás olyanokkal ami nem létezik.
Szóval mutass és akkor elhiszem.
Nem létezik, hogy neked a Digi szám hordozást csinált nomadikus szolgáltatásra.

Én itt abba hagytam, várom a bizonyítékot, ha meg nincs akkor kár is volt a szócséplés.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

olyanokkal ami nem létezik.

Esetleg te nem tudsz róla, vagy nem érted.

Nem létezik, hogy neked a Digi szám hordozást csinált nomadikus szolgáltatásra.

Nem is mondtam ilyet. Csak annyit, hogy a szerződésen rajta van, hogy azt is lehetett volna.

Ez után csak a technológiát fejtegettük, amit láthatólag nem értesz hogy működik. Ami nem gond, csak ne ezzel próbálj megmagyarázni mást, ha azt se tudod hogy működik.

Az simán lehet, hogy tényleg nem hordoznak számot nomadikusra, de nem azért amit tudni vélsz. (Nem is ezt próbáltam cáfolni, hanem a technológia hátteret amire azt hitted azért nem lehet.)

De itt van az említett szerződés: [kép] Ott van az alján a számhordozási lehetőség, apróbetűben kifejtve.

Illetve ahogy már mondtam, az ÁSZF-ben sincs erre vonatkozó rész, hogy nem lehetne.

[ Szerkesztve ]


mpo
(veterán)

Nem a vitába szeretnék bekapcsolódni, de ezt találtam az NMHH oldalán:
Számhordozás
Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 150. §-a előírja, hogy az előfizetőnek joga van megtartani a telefonszámát, ha szolgáltatót vált. A földrajzi (vezetékes) számok 2004. január 1-jétől, a mobil számok, a belföldi kék és zöld számok, valamint az emelt díjas számok 2004. május 1-jétől, a 21 kezdetű nomadikus számok pedig 2008. január 1-jétől hordozhatók.


zsolt501
(nagyúr)

Ez a szerződés még nem magyarázat, mert ugyan azon a szerződés lapon köthetsz NOMADIKUS és normál vonalast is, ha nomadikust kérsz akkor nem, neked csak az új telefon számot fogja bejelölni ha meg normál vonalast akkor meg ugyan ezen a lapon le tudja vezetni a számhordozást is, de az ügyfeleseknek el van magyarázva, hogy csak vezetékes szolgáltatás esetén van számhordozás ha te nomadikust kérsz akkor automatikusan az új számot jelöli be.
Maga az egész szerződés lap nem teljesen egyértelműen fogalmaz, de ezen kár is kötözködni, mert nem ez a lényeg, a lényeg az hogy nomadikus szolgáltatáshoz nem vehetsz igénybe számhordozást.
Mutass olyan szerződést ahol nomadikus van bejelölve és normál vonalasból csinál nomadikusat, na olyat nem fogsz nekem mutatni erre mérget veszek, ha csak nem photoshop, de erre nem hinném hogy szükség lenne...
Menj be az ügyfélszolgálatra és meg fogsz lepődni ha te nomadikushoz akarsz nem 21-es körzetszámba tartozó számot hordozni.

De szerinted én nem vagyok tisztában a technológiával és a szolgáltatásokkal :C


MasterMark
(titán)

Csak a technológiával nem vagy tisztában, olvass vissza más is leírta már, hogy így működik a rendes vonalas telefon ahogy írtam. Illetve pont előtted írták, hogy a földrajzi számok is hordozhatóak.

ugyan azon a szerződés lapon köthetsz NOMADIKUS és normál vonalast is

Nézd már meg a tetejét, ez a lap csak a nomadikus szerződésre van. Külön.

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

Rossz a fogalmazás nézz utána alaposabban, a 21-es átvihető más szolgáltatóhoz is de csak ugyan erre a szolgáltatásra vagyis 21-es körzetű nomadikusra pl. a digis nomadikus szolgáltatásból csinálhatsz MNC telekom szolgáltatást


h1mpi
(nagyúr)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Xbox One X a hálózati menüben azt írja, hogy Double NAT Detected. Ez a Microsoft leírása szerint nem jó dolog. FTTH 1000-es DIGI netem van, amit adtak hozzá routert azt átetettem bridge módba (előtte van egy kis kütyü abba megy az optika) és kivetettem magam NAT alól. Miért írhatja ki ezt? A Microsoft szerint azért, mert több útválasztó van. Lehet a bridge módban lévő DIGI routert is beleszámolja? A netet amúgy egy TP-Link Archer C5v4 adja.


MasterMark
(titán)

Biztosan ki vagy véve, és bridge módban van az ONT? Mit ír a saját routered WAN IP-nek? (Mivel kezdődik?)

Van még valami más a hálóban a routered és az xbox között?

[ Szerkesztve ]


h1mpi
(nagyúr)

Szia!

A bridge mód biztos, mert ha nem lennék abban, akkor nem működne a saját TP Link Routerem gondolom. A NAT kivételt kértem 1 éve, este ránézek vissza tették-e?! :F
Leírom, hogy van: Optikai kábel-----> DIGI FTTH Receiver (Luster) ----->DIGI ONT Fiber (Bridge módban)------> Archer C5 5 Ghz-en sugároz az XBOX-nak

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

Egyáltalán nem biztos ez alapján. Ugyanúgy működne a te routered, és pont ez okozhat dupla-NAT-olást.

A wifi közvetlenül rácsatlakozik? Semmi erősítő meg repeater meg ilyen hülyeségek?

[ Szerkesztve ]

üzenetek