DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


djelf
(tag)

Sziasztok!

Várom, hogy végre aktiválja magát nálunk a digi és jelentkezzen, hogy a kiépített optikán nagyon szeretne nekem szolgáltatni. :))

Kérdésem a következő lenne:
Arról a helyről ahova a modemjüket szándékozom telepíttetni, 3 db tavaly telepített koax kábel vezet 3 külön helyiségbe. Azokat fogom tudni hasznosítani TV jelátvitelre mondjuk egy 3-as osztóval? Vagy pontosan hogyan is működik ez a diginél?

Fentebb olvastam, hogy sima koaxon adják a tv-t és nincs készülék korlátozás sem.

Köszönöm előre is!


qnadam
(veterán)

kapsz egy eszközt (akár a modemmel egyben, akár külön), ami az üvegből koaxot csinál, és egy sima osztóval tudod elosztani.


CirrMee
(addikt)

Kb mint egy régi analóg hálózatot, úgy használhatod a szerkezet csatlakozójától számítva. Viszont nem koax kábelen szolgáltat új hálózatnál netet, ez a topic meg Digi internet...


Laccoss
(addikt)

Egy 3as elosztón a 3 OUT-ra kötöd azokat a koax kábeleket, az 1 IN bemenetre meg az ONTből vagy a media receiver-ből jövő koasz kábelt kötöd.


mpo
(veterán)

Annyi felé oszthatod, mint eddig, de 1000 MHz-es osztó ajánlott.
Az egyik helyiségből is oszthatod tovább egy kettes vagy hármas elosztóval, nem kötelező a bejövő ponttól végigvinni mind a hármat.
Az ONT-től fog menni az UTP és a telefon is.


djelf
(tag)

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ!
Elnézést kérek, hogy rossz helyre tettem fel a kérdést.
Automatikusan egy kalap alá vettem a teljes szolgáltatást. :R


sziszi-fuszi
(senior tag)

Nem kell egytől. Lehet minden szolgáltatást mástól. S még csak az sem biztos, hogy sokkal drágább!
Net (TELEKOM) TV (DIGI) Vodát meg felejtősbe raknám. :D


Lasersailing
(senior tag)

Mondjuk nálunk Digi 6 eFt-ért mindent ad.
Telekomnál ennyiből réz érpáron telefon+internet (16/1) volt. + mindig tv 4eFtért 3 csoda STB-vel. Most meg 5 tv-n tudunk tvzni...
Nálunk min 50%-al olcsóbb lett a digivel minden...
Igaz telekom optikán nem is gondolkoztam, mert rossz helyen volt az oszlopuk a földkábelhez.


sziszi-fuszi
(senior tag)

Én nem azt mondtam, hogy nem olcsóbb. De a T 1000/1000 szemben a D 1000/300-a áll. Nekem a feltöltés sokszor fontosabb, mint a le. S lehet jönni azzal, hogy minek a gigabit!? Azért mert nem mindegy, hogy egy adott feladatot elvégzek néhány perc, vagy néhány óra alatt. S ehhez nem szükséges torrenthuszárnak lenni!
Nem árulok el titkot, én 4.200-ért kapom a T-től ezt. S valóban, a tévét nem tőlük kértem, mert nekem az nem felel meg. Az jön máshonnan, ahonnan jöhetne net is, de még rosszabb mint a D-é. Sajnos felénk csak 4 éve ígérgeti a D, hogy készen lesz. Az utcán a vezetékek 4 éve ott vannak, de rákötni nem lehet. (Budapest, XXII. külső része).


Ákinard
(aktív tag)

Sziasztok!
1 hónapja rendeltem meg a Digitől 500-as netet, tvt, és ha már kell a csomaghoz, telefont is, online. Az online rendelést az ügyfélszolgálat ajánlotta, mondván ők csak 100-as netre tudnak igényt felvenni. Eltelt a 2 hét, nem jelentkezett senki. Bementem, felvettek egy panaszt, kaptam valami hibajegy számot is, majd keresnek. Egy hét után telefonon érdeklődtem, ott ismét felvették panasznak, és megjegyzésbe odaírták, hogy szeretném, ha keresnének... Végül most pénteken hívott egy hölgy, és mondta, hétfőn bekötik. Kérdeztem, hogy akkor az 500-as netet kötik ugye? Hát azt nem tudja, megkérdezi.... Nem, a 100-asat, majd utána online adjak le egy igényt, az 500-asra és majd kijönnek megnézni, hogy beköthető-e az 500-as... Mondtam, hogy én eredetileg is 500-ast kértem, nem akarok külön köröket futni, esetleg ezt 2in1 nem lehetne elintézni? Kijön a szaki, megnézi a szekrényt, és ha köthető az 500-as, akkor kábelezünk, ha nem, akkor a 100-ast sem kérem... Aztán végül ebben maradtunk...
El kell mondjam, hogy az utolsó ügyintéző hölgy rendkívül készséges volt, látszott, hogy próbálja megoldani a helyzetet, de kötve van a keze. Nekem teljesen úgy tűnik, hogy műszaki akadályok vannak Digi szinten, és etetik az embereket ezzel az utólagos 500-ra növeléssel, addig is szerződj le ügyesen a 100-asra, jó lesz az, kössél ügyesen hűséget is...
Most már ott tartok, hogy lassan megrendelem az egészet a Telekomtól, optikán 1000-es nettel kb ugyanennyiért, b..kodás nélkül. Mit lehetne csinálni a digivel, hogy bekösse az 500-as netet szépen? Tizenéve digisek vagyunk, nekem albérletben is Digi 500-as volt, pár nap alatt bekötötték Tatabányán, és hasított... Eddig semmi bajunk nem volt velük, de ez lassak egy kabaré ami itt megy most... Bp 14. ker.


GoodSpeed
(addikt)
Blog

Mondd vissza...


viktorhu
(veterán)

Ha van optika a telekomnál, azt kell rendelni.


Beniii06
(őstag)

És egy vezetékes telefont mellé legalább.


Borisz76
(veterán)
Blog

Maga az optika jó dolog a Diginél és a T-nél is.
1000 le mindkét oldalon.
Digi 300 fel és T 1000 fel már jelentős eltérés.

TV nézés esetén
Digi koax jelet küld ki magából, osztható több TV-n nézhető.
T set top box-ot ad 1 db-t. Felárért lehet 2 , 3 db is, IPTV

Telefon .....van mindkettőnél.
Különbséget nem tudom mert szinte sosem használom.


viktorhu
(veterán)

Így van, ezért mondom, hogy azt kell választani, amelyik optikát ad - az pedig ebben az esetben a telekom.


CirrMee
(addikt)

Érdekes, én akárhányszor bementem a helyi ügyfélszolgálatra, annyiszor azt kaptam, amit megrendeltem. Ha 500 -as netet akartam, azt kötötték be.

Remélem azzal is tisztába vagy, hogy a legtöbb helyen (alighanem lustaságból) nem hajlandóak már pluszkábelt kihúzni FTTB net mellé, ezért ha vezetékes telefont is akarsz, ezeken a helyeken megy az utp kábelre fűzve, és onnantól a max tempó 100 -as lesz csak...


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Lehet jelentos elteres csak eppen atlag user szempontjabol semmi kulonbseg nincs hogy a 4k lópornót 5 perc vagy 2 perc alatt seedeli vissza. :D TV szempontjabol pedig a Digi DVB-C verhetetlen.


Dragon3000
(veterán)

Ha lenne Telekom optika lehetőség, lehet átmennék hozzájuk, mert torrenten kívül sokszor kellene a gyorsabb feltöltés.


szaboi6512
(őstag)
Blog

Hamarosan jön hozzánk az optika.
Azt lehet tudni milyen eszköz (ök), lesz(nek) telepítve?
Köszi
Jelenleg egy ZTEH298N eszköz van nálam, FTTB .

[ Szerkesztve ]


CirrMee
(addikt)

Azt lehet tudni milyen eszköz (ök), lesz(nek) telepítve?

Amilyet kapnak éppen.

üzenetek