DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Flashget
(félisten)

gondolom azzal, hogy kizartak oket az 5G frekibol a penzt atcsoportositottak, hogy az evekkel ezelott elkezdett es felbehagyott munkat befejezzek.


herdsman12
(őstag)

Nem kötelező az előszobába pakolni, nálunk is kb a régi helyére került a Digis router.
[link]


Flashget
(félisten)

Gondolom onnan ez a velemeny, hogy a Digi 2008 ota az ASZF-ben megvaltoztatta azt a reszt, hogy a bejarattol szamitva 1 meterig viszi be a kulonbozo kanocokat. De azt elfelejtik sokan, hogy lehet kerni barhova lakason belul, csak kikell fizetni a tobblet anyag arat. 2008-ig nem igy volt mindenki kerte a legtavolabbi pontig +10 metert meg le is tekertek.

[ Szerkesztve ]


herdsman12
(őstag)

Két éve nálunk nem kértek pénzt a +10 m optikáért, de simán kifizettem volna, hogy ne kelljen konnektort és polcot szerelnem az ajtó fölé.


szaboi6512
(őstag)
Blog

Ez jó hír.
Köszi.


TeeJay
(félisten)

Alapból ilyen előre legyártott 10-15 méteres optikai kábellel mennek a lakástól ki a kötődobozig szóval simán vagy 10 métert mehetsz lakáson belül ahova akarsz az meg panel mértékkel kb. bárhova elér


kidnou
(senior tag)

Oda viszik ahova kéred. Nálam 15m kábelt használták el


Mauzes
(őstag)

Ez ügyes beírás volt, de akkor leírom, nálam mi segített.

Először is: ha gyorsan kell bárkinek, akkor csak személyesen igényeljen szolgáltatást. Én pont ellenkezőleg várnám, de rosszul gondoltam.

Én telefonon igényeltem, és 1 hét alatt sehová nem jutott az ügyem. Ügyfélszolgálatra bementem, ahol mondták, hogy függő státuszban van, semmit nem tudnak az időzítésről. A csillagok együtt állása kellett ahhoz, hogy megoldódjon:
- kicsit sírtam, hogy sürgős lenne, próbáljuk már meg megoldani
- segítőkész ügyintézőhöz kerültem
- engedélyt kért és kapott a feljebbvalójától, hogy belenyúljon a központi igénylésbe, amit amúgy nem szabad csinálniuk
- nem volt más ügyfél, ezért voltak hajlandók nekem plusz köröket végezni, amit amúgy nem csináltak volna meg
- a bekötést végző embereknél pont volt közeli időpont


Because
(őstag)

nálunk helyben gyártotta le az optikai kábelt, szerelte rá a csatit és kérésre bőven hagytak rá, hogyha máshova vinném. normális szerelők voltak szerencsére!

viszont be kellett telefonálnom, mert a net megállt 100-on, de ott is készséges volt az ügyfeles srác, csak pozitívat tudok mondani. választási lehetőség amúgy nem volt vagy az optika vagy búcsút intünk a 10 éves kapcsolatunknak :D

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(nagyúr)

Hát nálunk necces lesz, előszobában nuku konnektor, és most a koax az ajtókeretbe van körbe befűzve majd bevezetve a szobába... Máshogy nem lehet megoldani, hogy ne legyen a szobaajtó előtt/mögőtt, a küszöbön kábel.


qnadam
(veterán)

ahol a koax elmegy, ott elég jó eséllyel az üvegmadzag is.


updog
(senior tag)
Blog

Mai nap kb. óránként szakadt a net (100-as van egyelőre), és délben láttam két Digis csókát a lépcsőházban, valamint a földszinti központi elosztószoba nyitva volt.

Így olvasgatva a topicot kezd tisztulni a kép - remélem :D Csak az zavar rohadtul hogy így a homeofficeban kb. semmit nem tudtam ma rendesen megcsinálni, és azért néztem be most ide egyáltalán mert még mindig sz*r valami, megint elment ~5 percre a net :o


Lackooo84
(nagyúr)

Háááát, vannak 90 fokos kanyarok benne azért.


kidnou
(senior tag)

Nálam 4 kanyar van, behozták. Nem kell túlbonyolitani, kimegy a szerelő, beköti


Lackooo84
(nagyúr)

Akkójóvanakkó.... És hasít is 940-nel? Mert ha vhol úgy megtörik akkor kindig szarakodni fog a net...


4Grider
(nagyúr)

Ha valahol úgy megtörik, akkor biztos, hogy nem lesztökéletes. Ha viszont nem törik és sikeres volt a bekötéskor a ragasztás, akkor menni fog jó routerrel a 940.


kidnou
(senior tag)

Én is tartottam tőle, de rendesen megy.


qnadam
(veterán)

viszont a koaxot is nehéz teljesen szögletesen hajtani, az üveg meg vékonyabb is, szóval szerintem működhet. de a szakember majd megmondja.


Ákinard
(aktív tag)

Na reggel kijött két Digis szerelő, és az első percben tisztáztuk, hogy az 500-as net nem fog menni csak a 100-as. Természetesen (gyk.: természetesen) az volt az első, hogy mondtam, a telefonról lemondok, (gondoltam ez a probléma) de a net legyen 500-as. Ekkor elmondták, hogy nem a telefon a probléma, hanem konkrétan az egész házban nem tudnak 500-as netet kötni mert a switch a lépcsőházban 100-as, gigabites pedig nincsen. (valami 1-2 portot mondtak, amin van 100 feletti bekötési lehetőségük, de azok meg foglaltak.) Annyit tudnának, hogy bekötik a 100-asat, és várok ítéletnapig, amikor valahol megjelenik egy ezres eszköz, és le tudják cserélni a lépcsőházi eszközt. És nem is értik, hogy milrt vették fel az igényt + miért várakoztattak 1,5 hónapig az egésszel...

Amúgy a szerelők (különösen az idősebb szaki) nagyon készségesek voltak, és megértették a helyzetet, de abból főznek ők is ami van... Még egy vezetőt is felhívtak, elmondták, hogy sokadik bekötésünk lenne már a Digire a családban, elő is van készítve a lakás a Digihez, csak össze kellene dugni, oldjuk már meg valahogyan az 500-as netet neki (nyilván telefon nélkül azt ejtettük) de nem, csak a "le van írva, 100-a netet kötünk és kész, többit meg megvizsgáljuk" szinten mozogtunk...
Azért meg 6000 forintért nem köttettem be, hogy *talán* *egyszer valamikor* lesz gigabites SW, vagy esetleg megjelenik az optika. Mert pár házzal arrébb anyunél 3 éve értesítették, hogy jön az optika, legyen otthon... De azóta sem találtak oda a szerelők...
Uh sajnos ez ennyi volt...


Ákinard
(aktív tag)

Én megoldottam egyszerűen, lesz*rtam a telefont, és mindjárt nem volt telefon vezeték probléma.
Elmondásuk szerint a switch 100-as uh nem vezeték probléma van...

Mittudomén, talán most jól megijedtek...?
Nem tudom itt alapértelmezés-e ez a bunkózás, mert ez az. De ettől függetlenül sem ijesztgetni akartam őket, s valószínűleg meg sem ijedtek. Nekem szimplán gyors internet kellettt volna, a többi sallang :)

üzenetek