DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


beach head
(senior tag)

akarhogyis, az y egyik szála elszallt. mi lenne a legjobb megoldas? levagni es egy muanyag y eloszto ntom mennyire jo otlet? vagy levagni, csati a vegere es mehet egy kabel a pcbe, majd behuzni egy kulon kabelt a ps4nek?


Borisz76
(veterán)
Blog

1 kábel = 8 eres vezeték = 10/100/1000 azaz Gigabit ( minimum Cat5e , Cat6 kábelezés esetén. )

vagy

1 kábel = 2*4 eres vezeték = 2* 10/100 azaz 2* Fast ethernet

Ha lehet ,akkor maradjon rendes Gigabites a kábel és húzz be egy másikat is.

Ha nem lehet , akkor 1 db Gigabites switch ( 5 vagy 8 portos ), amibe csatlakoztatod a most bejövő kábelt....majd a maradék ( 4 vagy 7 port ) csatlakozókból mész tovább kábellel a PS4-be és a PC-be.

[ Szerkesztve ]


beach head
(senior tag)

kosz a gyors reagalast. a legolcsobb verzio akkor a ket kulon kabel...


mpo
(veterán)

Ma az Euronicsban hűtő vásárlás miatt sorba álltam a pénztárnál, egy unokám lehetne srác egy Asus dobozzal a kezében állt előttem.
Milyen típus?
Nem tudom.
Mennyibe kerül?
50000.
Milyen internetje van?
120 megabites.
Mire kell?
Játékra, kábelen.
Akkor ez kidobott pénz, elég lenne az AC65P 25 ezerért.

Elment keresgélni, nekem is lett dolgom, előbb végzett mint én.
Megkérdeztem a pénztárost mennyiét vett routert a srác?
15000-ért.


77krisztian
(újonc)

Köszönöm szépen a válaszod! :R
Egy nagyon fiatal srác jött ki, el volt késve, kapkodott. Szerencsére a lakáson belül minden ki volt építve, ott nem sok dolga akadt, valamiért a lépcsőházban lassan szöszmötölt az optikával.
A NAT-ból kivétel megtörtént, telefonált.
Viszont a Bridge módon elhasalt, nem tudta megcsinálni valamiért. :Y
Sajnos szintén elfelejtette a TV-n elindítani az automata állomáskeresést, az nekem kb egy órába telt mire távelmagyaráztam külföldről a nyugdíjas Édesanyámnak a menürendszerben való lépkedést és meglett az "összes" csatorna.

Mi lehetett a probléma egy Asus RT-AC1200GU, (bontatlan, friss, magyarországi) esetén, hogy nem tudta a Bridge módra tenni az ONT-t? :F

[ Szerkesztve ]


CirrMee
(addikt)

Mi lehetett a probléma egy Asus RT-AC1200GU, (bontatlan, friss, magyarországi) esetén, hogy nem tudta a Bridge módra tenni az ONT-t?

Talán mert nincs hozzá admin jelszava. Az ügyfélszolgálat tud ebben segíteni.


TeeJay
(félisten)

Nem is a szerelő teszi Bridge módra hanem bentről. Egy telefonba került volna neki és máris úgy indul mint nálam is. Mondtam hogy bridge kell, mikor becsattintotta az optikai szálat már hívta is a központot hogy xyz címre bridge módra tegyék az ONT-t és ment is egyből.
Illetve az hogy bridge módra van téve még az AC1200GU-n PPPoE-re kell tenni a WAN-t és be kell állítani a DIGI pppoe csatlakozás adatait hiszen csak akkor lesz internet


Jonatán
(tag)

Hali!
Kecskemet kedden jonnek uvegszalas internetet bekotni, a szereloktol hivtak idopontot egyeztetni, mondtam hogy Wifis eszkoz kellene a ficko 1bol mondta hogy tudnak olyan eszkozt adni de nem tudjak se a letoltesi sem a feltoltesi sebesseget garantalni es mondta ha ra hallgatok jobban jarok ha beszerzek 1 routert. Mire szamitsak ennyire gyenge eszkozt tudnak adni?
Ha vennem kell Router ezek kozol melyiket? [link] gondolom ezek is tamogatjak az IPV6 protokolt, azert ezeket valasztottam mert 60 honap gari van rajuk...

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

Asus AC1200GU vagy AC65P-t vegyél azok garantáltan gond nélkül kitekerik az 1000-es netet. A szolgáltatói eszköz is elég erős de csak 2 antennás 2,4GHz N WiFi van benne ami 2 antennás kliens esetén 80-120 megabit körül tud. Ha több kell ettől wifiben akkor saját routert kell venni


77krisztian
(újonc)

Alaposabb kikérdezés után: Telefonált többször a srác, próbálkozott, izzadt és mégsem működött.
Aztán a próbálkozásokat megunva azt mondta, hogy nem ilyen routert kellett volna venni, biztos az a baj.
Jelenleg telefonon 50 Mbitet mutat, amíg nem megyek haza, nyilván jó lesz. Gondolom akkor majd nekem kell hívnom a Digit, de hogy utána mi következik majd, abban tanácstalan vagyok.


Dragon3000
(veterán)

Akkor jó béna egy szerelő lehetett. Ugyanazt kell mint minden más router esetében beállítod a pppoe kapcsolatot, amihez kell a szerződésben lévő felhasználónév és jelszó, aztán megy is az egész, ha már bridge módban van a digis eszköz. Ezen kívül csak be kell állítani a wifit és minden mást, amire szükséged van.


zsolt_64
(senior tag)

Megírom mindekinek a frissen szerzett infót.
Inviteles full optikás előfizető vagyok, kaptam 1 papírt hogy 10.26 tól átmegyek DIGI előfizetőbe. De mivel a papír csak az aszf-ről szólt, meg blbla hát felhívtam a 1272 őt:

1. Marad az eszköz: Hüwej modem , ki sem jönnek. (saját router)
2. 1000/300 előfizetés 3100 huf
3. ha NAT mögé kerülök, akkor kérni kell és kivesznek mögüle.(és már nem kerülök vissza)

Végülis örülök, mert olcsóbb lesz az 1000/300 mint a 100/30 :D (ami azért 200/50) és marad a jól működő eszköz.

[ Szerkesztve ]


kengyelfutó
(friss újonc)

Sajnos Digi mostanában nem fényeskedik net sebesség terén.


Dragon3000
(veterán)

Inkább vannak helyek, ahol nem, mert sokaknak folyamat megy max sávszéllel. de ez minden szolgáltatóról elmondható, csak most a diginél a sok átépítés és karbantartás miatt sokkal szembetűnőbb.


kengyelfutó
(friss újonc)

Nekem másfél éve rendszeresen nem éri el a minimum 300 mbit sebességet. Nem új dolog sajnos. Cseréltek eszközt is, kábelt mértek, stb. Amikor a csere után mérnek, valahogy megvan a 850 mbit is, de ahogy a szerelő elmegy, ugyanarról a laptopról soha nem sikerül 250-320 fölött mérnem. Valamit sumákolnak. A vezetékes telefon is rendre elérhetetlenné válik, újra kell indítani az optikai eszközt. Napi szinten! Valami nagyon nem stimmel, de nem mondják meg mi a valódi gond. Négy éve még én voltam a legnagyobb Digi hívő, meg is voltam elégedve, de ami már több mint egy éve megy, az katasztrófa. Most kezdem érteni, miért van a sok panaszos Digis. Ameddig a rendszerrel műszakilag nincs gond üzembehelyezés után, minden szép. Eltelik pár év, hozzá kéne nyúlni, és jönnek az ilyen szobafestőből lett technikusok. Foggalmuk nincs a rendszer működéséről, nemhogy hibaelhárításról. Onnantól, hogy supportálni kellene a rendszerüket, összezuhan a kártyavár. Én hülye meg toltam a zsebekbe a jattot, amikor végre kijöttek. Egy fabatkát sem érnek. Ostoba okj-s szagemberek 0 szakértelemmel.

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(veterán)

10 éve vagyok a diginél, 50 majd 100-as csomag, amikor változtattak, több éve már gigabites netem volt tőlük, mindig ment 800/320-szal, idén átkötöttek ftth-ra és azóta is megy 930/330-cal, ezért írtam, hogy vannak helyek, ahol van gond, de nem általánosan mindenhol szar.

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

Itt szintén, július vége óta mértem már nem keveset de 930/320 alatt még sosem volt a sebesség. Mondjuk nem is használják ki sokan a sebességet


cof
(veterán)

Nekem másfél éve rendszeresen nem éri el a minimum 300 mbit sebességet.

Akkor gondolom ketyeg szépen a kötbér. Azt eléggé életszerűtlen, hogy a szerelő gépén megvan a maximum, és amikor elmegy, rá 2 percre a tieden meg már nincs meg.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Hogyan, mivel mérsz? Parancssorból Speedtest CLI-vel próbáltad?


gabro0
(őstag)

A napokban volt nagyobb területű probléma? Pár napja valami eszi a letöltésem, csak 80-at mérek lefelé :/ Felfelé bezzeg megy ahogy a csövön kifér. Router, ONT restart megvolt.

üzenetek