DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


adika4444
(addikt)
Blog

Ez nálam azonnal megvan, ha már van IPv6 prefix :D
#91179Vakegérke
Nyisd meg az ipv6.google.com-ot, az ICMP echo tiltva van a Windows-ban. Ha az ipv6.google.com megy, akkor rendben van.


Vakegérke
(veterán)
Blog

Köszönöm, azonnal betöltött. :)


cof
(veterán)

Ez magyarázat is lehet arra, hogy miért laggolnak a Google szolgáltatásai egyes készülékeken.

Szóval kap IPv6 címet aztán reszel a bokorban, mert nem jön rajta semmi.

[ Szerkesztve ]


MasterMark
(titán)

Itt van, hogy miket kell átengedni a tűzfalon. IPv6 máshogy működik mint az IPv4, ezért ezeket át kell engedni a helyes működéshez.

Enélkül is működik, de nem biztos hogy jól is fog működni minden esetben.

adika4444: De nem az echo a gond itt, hanem a fenti linken lévő icmp vezérlő üzenetek. Amik kellenek azok nincsenek tiltva a windows tűzfalban sem.

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(nagyúr)

Nekem nem jó. Lövésem sincs mi lehet a baj.


Vakegérke
(veterán)
Blog

Köszönöm. :)


gahor72
(aktív tag)

Az szép kis project. A ragasztópisztoly jobb mint a pillragasztó, mert hajszárítóval leszedhető. A salag kábelcsatornás szegélylécei horror mennyiségű kábelt elnyelnek.


Dragon3000
(veterán)

Amikor jönnek, hogy csak torrenttel lehet kihasználni a gigabites netet, azért nekem ilyenkor is jól jön, nem mindennap kell, de mivel új ssd, mindent újra telepítek :D

[ Szerkesztve ]


ricsik
(őstag)

30 napon belül jönnek szerelni a mi panelunkba. Az ajtó előtt van egy zárható villanyóra szekrény, ahol most van a digi utp és coax kábele és itt lesz az optikai is. Az egész lakásom be van kábelezve, falakba építve, és az én utp és coax kábelem egyik vége is ott végződik, ott van egymásra csatlakoztatva, a másik vége a nappaliban. Itt a coax egy 5-ös elosztóba megy be, az UTP meg a mostani routerbe. Így vannak elosztva a többi szoba részére.
A legegyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás az lenne, hogy az ONT-t oda kérem a szekrénybe és egyszerűen rákötöm a két kábelemet és kész vagyok. Telefon nem kell.
A másik megoldás hogy elfelejtem a két kábelemet és behozatom az optikai kábelt a lakásba. Sajnos sok helyen nem tudnak bejönni, ahol tudnak ott, full kopasz előszoba fal, majd 6 méterrel és egy ajtóval odébb van a nappali, ahova tenni kéne, esztétikusan szépen szinte lehetetlen megoldani.
A harmadik megoldás, hogy sokaknak csak az előszobáig megy be egy kis optikai és ott kötik rá a coaxot és az utp-t. Ez sem megoldás, mert a meglévő két kábelemet nem tudom használni. Így viszont egyszerűbb ha minden kötél szakad a nappali felé menni 1 optikaival, mint a nappaliból az előszobába a másik kettővel.

Az 1. megoldás lehetséges? Csinált már valaki ilyet? Engedik? Mi a hátránya? Ki mit gondol?
Köszi.


DS39
(nagyúr)

Ha csak internet előfizetés van, és optikai hálózatra kötnek át, akkor azt hogy oldják meg?
Jelenleg egy lan kábel jön be, helyette lesz egy optikai + 1 digi eszköz?
Odáig hozzák be az új kábelt, mint most a lan kábel van? A digi eszköz wifi-je mennyire használható?


Met
(nagyúr)
Blog

Ha jól tudom nem rakhatsz a villanyóra szekrénybe semmit.
Az lenne a célszerű hogy ott ahol beérkezik a lakásba a két kábel, oda kéred az ONT-ot, odáig viszik az optikát és onnan használod a falban meglévő kábeleket. Csak 220-at kell odavinned.


Croft-21
(őstag)

Köszi, az újraindítást megcsináltam úgy ahogy írtad. Viszont arról hogyan tudnék meggyőződni, hogy a routerben megnyitott portok valóban nyitva vannak-e?


ricsik
(őstag)

Na ez a baj, hogy az a két beérkező kábelem a falba megy, befalazva, sajnos nem csőbe rakta a villanyszerelő. Csak a két vége lóg ki, az egyik a villanyóra szekrénybe, a másik a nappaliba. Visszahúzni nem lehet.


Bubaaa
(aktív tag)

[link] Itt beírod melyik portot akarod megnézni.


Laccoss
(addikt)

Portscanner oldalon teszteld őket, közben legyen nyitva az adott alkalmazás aminek a portot nyitottad.


DS39
(nagyúr)

Illetve még az sem egyértelmű számomra, hogy milyen esetben van 2 szolgáltatói eszköz? Láttam képeken, hogy van egy ftth reciever és van egy pl. ZTE ONT is.
Eddig meg tudták oldani egy szál kábellel (fttb), most meg 2 eszköz kell + a saját router, ha inkább azt használnám, hogy ugyanúgy netezhessek, mint eddig?

[ Szerkesztve ]


Land
(veterán)

Szerinted mitől van a packet loss?


gemini
(aktív tag)

Ma átkötöttek optikára. Általában menyi idő után tesznek át gigabitre? Délelőtt 10-kor végzett a szerelő, de még mindig 100/100-on vagyok.

Itt többen panaszkodtak, hogy a szerelő nem hajlandő az ONT-t bridgebe tenni, szerencsére nálam ezt teljesen természetesnek tartotta, sőt amikor a routert meglátta, maga ajánlotta fel, mert neki egy percet vesz igénybe.


MasterMark
(titán)

Rögtön azon kéne lenned szerintem. Nem jó helyre dugtad a kábeled az ONT-n?

szerk.: Mármint ha előtte is gigabited volt.

[ Szerkesztve ]


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

Éjfél után áll át ha elötte nem 1000es volt, Digi ugyfélkapun mar lathatod hgoy be van utemezve a szolgaltatasoknal az atallas. Ha újracsatlakoznál akkor van egy 1-2 órás időablak amikor nem fog visszaengedni igy ne akard egybol tesztelni mert ott fogsz ulni net nelkul. :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek