DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


turulbird
(tag)

Tegnap volt és kicserélte az egyik szart egy még szarabbra.
Nézte a méréseket a gépemen. Szerinte a FiberHome volt a rossz....
#91428 #91458
Többször telefonáltam, szerelő és emil is volt. Hát délben biztos máshogy állnak a csillagok mint este, csak ez nem magyarázat arra, hogy estére miért jobbak a sebességek.

Biztos addigra lesz csak üzemmeleg a gépem...
:)


cherubion08
(aktív tag)

Szerintem szállj tovább.Itt már nem tud senki se segítteni. Nálad ennyit tud a digi,szakértelmed, géped ,fogalmam sincs,h mi a baj(od).Megköszöném ha továbbiakban nem szemetelnéd tele a topikot. Nem bántásból,és ne vedd magadra,meguntam. Persze ha a Digi fórumózók igénylik maradj és én csendben szenvedek tovább


turulbird
(tag)

Picsogni csak te szoktál és régebb óta:

#87525 [link]

Neked is volt már gondod többször is; másnak nem lehet?
Azért van a fórum, nem?

:((


turulbird
(tag)

Nem muszáj elolvasnod és szenvedned:
Tag hozzászólásainak rejtése: én is így teszem.

:((


MasterMark
(titán)

Nem, ezt hívják annak, amit csinálsz. Te nem megoldani szeretnéd a problémát úgy tűnik. Többen is írták már, hogy kérd át bridge módba az ONT-t, saját használj routert, próbáld jobb konfiggal. De nem, nem próbáltál ki semmit, nem próbáltál semmit tenni a probléma megoldása érdekében.

Így valóban teljesen felesleges naponta beírogatnod, hogy szar, ha azt amit mondunk nem fogadod meg. Akkor ennek mi értelme?


rothfb
(veterán)

A gond egy dolog, de amit te itt a fórumon szenvedés gyanánt levágsz haver, az nem semmi. Játszd le a digivel, ha meg nem megy, menj át másik szolgáltatóhoz. Ennyire egyszerű. A továbbiakban senkit nem érdekel a világfájdalmad itt a fórumon. Nem tud senki sem segíteni. :(((


Sumi
(aktív tag)

Egyszer volt gondom, amikor szarul kötötték be és emiatt egyáltalán nem ment, és vissza kellett jönni a szerelőnek. De szerintem akkor sem picsogtam, csak leírtam hogy ez van (miután már felhívtam az ügyfélszolgálatot), és másnap jöttek és kicserélték az ontot (mint kiderült nem az volt a gond, hanem valami az ő oldalukon - továbbra is fiberhome ontom van), s azóta - leszámítva azt az egy országos lassulást - jól működik 940/320-szal (a digis tesztszerveren mérve). Mármint ahhoz képest működik jól amit a digitől/ezért a pénzért el lehet várni. Nyilván a másik előfizetésemnek, a Telekomnak jobb a peeringje, és az uplinkje is, de a tévé/telefon/internet kombó ott nem 6000, hanem 11-12 ezer körül van. Mondjuk nekem mind a két helyen saját routerem, gigabites switcheim és accesspointjaim vannak (a telekommal dupla natolok, a diginél bridgeben van az ont) és nem a WAN szolgáltatótól várom el, hogy a belső hálózatom jó legyen.


belinho
(senior tag)

Szia!
Tényleg kevés a géped, ezt el kell fogadni. Kimegy a digis szerelő, rádugja az i7-es notiját, és mér 900/300-at, aztán ki kell csengetni az 5ezret.
Feleslegesen idegesíted magadat, nézd meg milyen gépet ajánl a digi a sávszélesség teljes kihasználásához. Nem a digi, hanem a gép a szűk keresztmetszet.
Átmennél Telekomhoz, az se lenne jobb a jelenlegi gép mellett.


snyper990
(őstag)

Ha kifejezetten a csak ahhoz kapcsolódó eszközökön (gyanítom telefon, tablet, hasonlók) eddig nem volt semmi egyéb gond, akkor eztán sem kellene, hogy legyen. Szerintem nem az Asus router hibája lesz ez.
Itt tudnak segíteni megfelelő router kiválasztásában. Ha lesz egy rendes routered, akkor érdemes lesz az ONT-t bridge módba kérni az ügyfélszolgálatnál, és a PPPoE kapcsolatot a saját routeren beállítani. (Mondjuk utána az asztali gépet a saját routeredre kell majd kötni, hogy legyen rajta net.)
De azért elvileg ennyit tudnia kéne kezelni a szolgáltatói eszköznek is, szóval mindenképp kérdezz rá az ügyfélszolgálaton, hogy ők látnak-e valami problémát.

#91536 turulbird A GPON nem azt jelenti, amit szerinted jelent...


turulbird
(tag)

Nem veszek még egy routert, a digi nem tudja megoldani a hibát, többszöri kérésem ellenére sem.
Arról sem tehetek, hogy tegnap egy beállítatlan gpont hoztak, amit illett volna előbb kipróbálni és beállítani és akkor nem picsognék itt.
Másnak is volt gondja a Huawei belépési kóddal.
Hol kérdezzek rá, ha nem a diginet fórumon?

A konfig nem lehet magyarázat erre, jól látszik a délutáni jóval kevesebb sebesség; magyar szervereken, még FiberHome:


Dragon3000
(veterán)

Itt hiába kérdezed, ha az alap jelszó el van állítva, a további picsogással meg sokra nem mész. Amúgy ha régen elég volt a kábel, amit kaptál, akkor most mit akarsz állítani az ontban? Kérd bridge módba és mehet minden úgy, mint átépítés előtt.
Amúgy meg ha gondod van a szolgáltatással kérj szerelőt kimegy megnézi és kész, de az, hogy minden nap ide írsz, hogy szar, sokra nem mész vele, megkapod válasznak, hogy a géped is szar a nethez. Ha a szolgáltatás nem tetszik, akkor le kell mondani és átmenni máshoz.

[ Szerkesztve ]


nrg_52
(addikt)

Azert van elvarasok ugy latom, anelkul, hogy te akar csak fuled botjat mozgatnad a megoldas erdekeben, inkabb telesirod itt a topikot, es mindenki mas hulye, csak te vagy helikopter... Legalabb kerj kolcson egy normalisabb gepet, azon tesztelj, ne az ezereves csodan. Ha ugy se jo akkor hivd az ugyfelszolgalatot kimennek megnezik. Vagy mivel ugyis biztos vagy magadban, hivhatod nyugodtan az ugyfelszolgalatot, kimennek megnezik, ha megsincs igazad fizetsz, teszem hozza jogosan. Nem a szolgaltatot kell egybol ekezni, johogy el nem varod toluk rogton, hogy vegyenek neked gigabites ac-s routert, meg egy i7-es masinat, hogy ki tudd hasznalni a gigabites netet...


D0zeR
(tag)

Sziasztok, a minap írtam hoyg adott egy fiberhome ont és gyakran megszakad rajta a wifi jel, javasoltáttok hogy rakjak utána egy routert amit be is szereztem.
Össze is raktam de nincs rajta internet, a telefon látja a wifit de nem működik.
Mit ekllene rajta állítani?


Sumi
(aktív tag)

Az ont LAN1 portjára van dugva a router? DHCP-re van állítva a router?

(vagy átkérted bridge-be az ont-ot?)


D0zeR
(tag)

A lan1 portjára van dugva, hol kellene állítani?
Itt 192.168.1.1?


Sumi
(aktív tag)

Az ONT LAN1 portjára kell dugni a router WAN portját. Elméletileg úgy egyből mennie kéne mindennek, hiszen a routerek általában DHCP WAN-ra vannak állítva alapból.

Ja mondjuk a router belsőhálós (LAN) felét lehet át kéne állítani valami más ip tartományra, pl 192.168.2.1 / 255.255.255.0 -ra

De valszeg a leggyorsabb/egyszerűbb, ha felhívod a digit hogy rakják át bridgebe az ontot (az kb 3 perces mutatvány), és beállítani a pppoe-t az új routeren (s akkor maradhat a lan ip tartomány a "gyárin").

[ Szerkesztve ]


D0zeR
(tag)

Az első fele az megvan, mégsincs rajta net.
Hol lehet át állítani más ip tartományra ?


Geth
(addikt)

Végülis, neki 1 problémával kevesebb, Neked meg maradt minden ugyanúgy. Pro move :DDD


dchard
(veterán)
Blog

Ráadásul kamu, mert csak prémium tagsággal működik, ami neki nincs. Én is szívesen tiltanék le nem is egy visszatérő idiótát, de hogy fizessek a moderáció hiányáért...

üzenetek