E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Oldman2
(veterán)
Blog

Az automatikus forgáshoz kapcsolódóan, nekem anno (amikor még Oasis 3-asom volt) az kimondottan tetszett, hogy (KOReader alatt) a képek automatikus illesztését beállítva (álló/fekvő tájolás esetén), a képek jobban jelentek meg egy sima elfordítás eredményeként. A jelenlegi PW5 ezt sajnos nem tudja.


Lien
(tag)

Mióta átállítottam és a kikapcsoltról bekapcsolom a készüléket van, hogy 1, van amikor 3 akár 4 perc mire bekapcsol a készülék, nálad szokott ilyen lenni, ez nem para, hogy ennyit bootol?

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Most lemértem, fél perc mire bekapcsol.
Nálad egy vagy több rosszul formázott könyv lehet, ez okoz általában ilyen lassú betöltést amit leírsz.
Ha van PDF, vagy valamilyen többihez képest nagy méretű könyv felrakva, az is lehet a hibás.

(#25940) rednifegnar

Ezt az elforgatás dolgot kicsit túlgondoltnak érzem. Fejjel lefele olvasni (vagyis inkább feküdni) nem egészséges, illetve ha úgy tartod, hogy már átfordul, akkor a nyakad sem lesz olyan pozícióban ami hosszú távon jó hatással lenne a testtartásodra, szerintem. Kipróbáltam. :D

[ Szerkesztve ]


kalmani
(tag)

Nemrég ajándékba kaptam egy Pocketbook Verse könyvolvasót. Nagyon megszerettem. 6"-os ami könyvekhez elég, ám a színes magazinok nem szépek rajta.
Arra gondoltam, hogy beruházok egy PocketBook InkPad Color 3 könyvolvasóra. Ez 7,8"-os színes kijelzős.
Vélemény, esetleg tapasztalata erről a készülékről?
[link]


Cs1csó
(félisten)

Papíron, marketing miatt sok olvasó van de a lényeg az E-INK KIJELZŐ jóval kevesebb típus, nagy eltérések nincsenek, ami leszűrhető a fekete-fehér vs. színes olvasókkal kapcsolatban:
1. mindegyik színes kicsit fakó egy LCD-hez képest olyan "pasztelesek" a színek.
2. ha színes olvasón olvasol fekete-fehér szöveget akkor a fehér felület egy kicsit "szürkébb" mint egy nem színes fekete-fehér olvasó esetén.

Ha nem tetszik az a kicsit szürkébb fehér akkor tartsd meg a PB-t sima könyv olvasására színes tartalmakra pedig ott a színes olvasó.

Még a Onyx Note Air 3 C
Közel 70k-val drágábban a mérete miatt lehwt jobb: 10,3" (a PB 7,8")
mindkettőben Carta kijelző van. Színes magazinok miatt lehet a nagyobb jobb beruházás lenne kvázi natív lapméretben tudnál akár pdf magazinokat vagy akár szkennelteket is olvasni.

A kicsi színes olvasók inkább csak a normál könyvek színes borítóinak a megjelenítésére, vagy ha van a könyvben pár színes ábra, kép, térkép stb. azok eaztétikusabb megjelenítésére való.
Magazinoknál akár egy nagyobb tablet is jó opció ha nem napi több órát akarod azokat nézegetni.

[ Szerkesztve ]


Lien
(tag)

99%-ban mangák vannak a gépen és egy manga kötetben kb. 300-400 MB. Most pl. 26 darab kötetet töröltem le és teszek fel újra 17 darabot.
Akkor leginkább ez okozhatja, kár...


Apollyon
(Korrektor)

Uhh... akkor így már érthető. Nekem 3-4 MB-os könyvek vannak max, de gyakoribb az 1 MB alatti.


Meglivorn
(aktív tag)

Mi a fene? Egy manga kötet _nyomdai_ pdfje is csak ~150 mega...
Bár lehet ha nem bitmap, hanem szürkeárnylatos nagyfelbontású jpg-ek, de úgy is kemény...


Komplikato
(veterán)

"Sajna ha kilépsz a 6" méretből, akkor rohamosan nőnek az árak, még mindig "

Mondjuk ha anno az Amazon Kindley nem csinál versenyt, akkor még az is 120 ezere lenne. Ahhoz képest, hogy amikor az ePapir ki lett találva, azt nyilatkozták, hogy nem kerül többe a gyártása, mint egy nyomtatott újságnak ...
Minap néztem kínai 13.3 colos színes olvasót, röpke 1100 USD áron :Y és tök jó, hogy van hozzá toll (azon is mi kerül annyiba, amiért komplett rajztáblát kapsz, akár kettőt?) , de például világítás nincs benne. Ráadásul nem csak kinézetre törékeny.

[ Szerkesztve ]


Lien
(tag)

Ezek angol nyelvűek és lehet van a borító kivételével még 1-2 színes oldal. A formátumok .cbz-ben vagy azt hiszem .epubban illetve egy 3. formátumban vannak aminek nem jut eszembe a neve. Egy kötet ~200 oldal Ha pedig még nem jelent meg a kötet akkor egy rész ~20-40 oldal.


Meglivorn
(aktív tag)

a harmadik esélyesen a CBR lesz :D
azok csak zip-pel vagy rar-ral tömörített képek, az epub szintén zip de azért ott vannak egyéb metadatok is.
Egy manga kötet általában elég standard, 180-200 oldal, szines borító (esetleg szines védő + FF belső, 1-4 szines oldal az elején a többi belív FF.


Apollyon
(Korrektor)

Jelen pillanatban az E-Ink monopóliuma miatt megteheti, hogy magasan tartja a kijelzők árát, így ez megnyomja a végtermék ellenértékét is.

Ha megmurdel a kijelző az eszközben, az kb. gazdasági totálkár. Talán ezen enyhít valamennyit a Kobo DIY javítós akciója, de a legújabb Clara BW kijelzője is nálam 85 angol fontért van listázva, míg egy zsírúj készülék 120 font.

És akkor lehet vele küszködni, mert a vízálló bevonatot is le kell róla szedni a cseréhez, ez meg nem épp kényelmes. A vízállóság meg megszűnik, hacsak nem oldod meg magadnak. Persze ez is jobb a semminél...

Most már lassan két évtizede megy egyébként az E-Inkes könyvolvasó gyártás, de még mindig elég drága egy kijelző. Ennyi idő után már igazán zuhanhatott volna valamennyit legalább a nem színes kijelzők ára. Holott meg egyre több boltban látom, hogy E-Ink kijelzőket tesznek a termékpolcokra árazás gyanánt, ráadásul színeseket... Szóval lehet az ereader gyártók részéről is van némi turpisság, de persze ez csak konteo.


fattyu
(veterán)

ha jószándékú laikusként nézem: lehet hogy a kihozatali arány nyomasztóan eltér a méret növekedésével. azt is el tudom képzelni hogy exponenciálisan romlik.

nyilván egy 5x3 centis darab emiatt tud centekbe kerülni egy 6 colos 20 dollárba (gyártói oldalon) egy 6.8as 40 be stb.

talán. remélem :D


Apollyon
(Korrektor)

Igen, ez a nagyobb és jóval drágább jelenség anno az OLED-eknél is megvolt, most már nem annyira.
Lehet itt is ugyanez van, de OLED tévéket nem közel 20 éve gyártanak... Azóta meg fejlődhetett volna annyit a gyártástech. hogy legalább a BW kijelző ne legyen horror áron.
Bár általában nagyobb kijelzős olvasó esetén a funkciók is bővebbek, valszeg ez is megnyomja a bekerülő költségeket.


Cs1csó
(félisten)

Az E-ink panelt kevés gyártó gyártja. Ez van. LED panelt sok gyártó tud készíteni, olcsóbb is. Nem is igen lesz változás, hiszen nem is veszik annyira őket (szerintem népszerűbbek lennének ha jóval olcsóbbak lennének 50-60 ezer forint minimum egy CÉL hardverét sok.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Plazma TV-kre gondolsz, ha jól sejtem :)


Dr.NX
(addikt)

OLEDekre gondol, olvasd el alaposan a mondatot.


Cs1csó
(félisten)

OLED panelt most is csak az LG gyárt. (Pár éve még így volt) ezért kvázi monopólium.
Ha hirtelen mindenki gyártaná lehet a sima LED kikopna.


Ébri
(senior tag)

+Samsung


Mr K
(senior tag)

+ sokan mások? [link]

üzenetek