E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


LittleBiG007
(aktív tag)

Na megvan. Jobb később, mint soha. 6-7-8.col. Valóban ugyanazzal a betűmérettel.


Cs1csó
(félisten)

A méretkülönbség egyértelműen átjön, de sokat számít a káva, a legkisebbnek van a legnagyobb, és a legnagyobbnak a legkisebb.

A legnagyobb az egy PB? Nekem az ilyen káva jön be: minden oldalon minél kisebb.


Meglivorn
(aktív tag)

Szerintem az ideális az lenne, ha a káva margóként funkcionálna, azaz nem fekete lenne (mert úgy nem igazán felel meg ennek a funkciónak) hanem ideális esetben pontosan olyan mint az e-ink maga. Ezt a sík, nem süllyesztett képernyőkkel könyebb lenne. A margónak ugyanis van funciója, nem felesleges papírpazarlás. A valódi, nyomtatott könyveken is.


Cs1csó
(félisten)

Ezt hogy érted pontosan, azt értem, hogy egy síkban lenne a kijelzővel (ezt én támogatnám mivel érintőképernyős ezért szoktam takarítani, enyhén nedves viledával, és utána mikroszálassal szárazra szoktam törölni de szöszök maradnak a sarokban alig tudom kitakarítani, ha síkban lenne ilyen gond alig lenne, amúgy is szigorúan tokkal használom.)
De akkor fehérnek kellene lenni ennek a kávának, hogy jobbban hasonlítson egy margóra?


LittleBiG007
(aktív tag)

Igen, az egy Pocketbook InkPad 3 volt.

A fehér kávás kindle csak kiemelte az e-ink háttér szürkeségét, vizuálisan sötétebbnek hatott, mint az ugyanazzal a kijelzővel szerelt fekete kávás. Akinek szürke kávás Boox-a van, annak vajon mi a véleménye? Az úgy jobb?

[ Szerkesztve ]


Meglivorn
(aktív tag)

a klasszikusabb kialakítás az amikor a keret 1-2mm-rel magasabban van, maga az e-ink kijelző süllyesztett. Újabban egyes gyártók, Pocketbook, Onyx... gyártanak úgy, hogy egy üveglap az eleje így nincs az a süllyesztés a képrenyő körül. Mint egy telónál.
Van aki szereti, van aki nem annyira.

Nyilván nem a vakító fehérre gondoltam, az persze, "sötétítené" az e-inket.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

ize nem en akarok fejjel lefele olvasni hanem volt egy tag aki eleg sok forumban erre keresett megoldast. a lockolassal nem mukodik mert csak a fekvo tajolast tiltja, a fejre forditast nem.
en a forgatastol tovabbra is fazom, inkabb keresek olyat ami szimmetrikus, csak 7-esben nem sok van.


Ébri
(senior tag)

De ha kikapcsolod a forgatást, akkor nem forgat, fejjel lefelé meg nem akarsz ovlasni, szóval nem értem, mi a baj? Ha a nem szimmetrikussága zavaró, ill. hogy feleslegesen nagyobb, mint ami egy 7" minimális mérete lehetne, az valóban így van, nagyobbik hátsó zsebű nadrágomba a libra 2-m elődje belefért (kobo aura hd), ez nem, igaz ehhez már nem volt olyan mulbess tok se, amivel zsebre is mertem tenni.


Kitano
(csendes tag)

Sziasztok! Van egy pocketbook inkpad 3 típusú olvasóm. Megadta magát szoftveresen, hiába próbálom megnyitni bármilyen formátumú könyvet, látni látja de nem nyitja meg. Frissítettem a frimware-t is de semmi. Valaki tudna segíteni mi lehet a gond?


Apollyon
(Korrektor)

De pont ezt mondom, nem életszerű olyan pozícióban olvasni, hogy már átforduljon a kijelző.
Amit hoztál példát a múltkor meg már kissé extrém...


Mr K
(senior tag)

Bocs, tényleg nem kötekedni szeretnék, csak bennem van a szokásos utólagos "lehet, hogy inkább a nagyobbat kellett volna venni?" érzés. :) (Amúgy lehet. Viszont a Clara feleannyiba került (tokkal), mint a Libra került volna (tokkal), és első ebook olvasónál ("kell ez nekem egyáltalán") ez azért elég sokat nyom a latban...)

Szóval. Lehet, hogy csak a fénykép torzít, de az "Elliot. Eamonn. Egbert." sor balról jobbra 368, 390 ill. 352 pixel széles (kinagyítva). Azaz valahogy nem egyformák. Pl. hiába azonos nagyságú a betű, ha más a font (betűtípus). A megjelenő sorok száma sem igazán tükrözi a méret növekedést: balról jobbra 30, 32 (33) ill. 41 (40) sor látható, amibe a font méreten kívül nyilván belejátszik a sortávolság is. (Ezért felületesen nézve ebből a képből az jön ki, hogy ha nem szeretünk lapozni, akkor 6 helyett 7 collal nem nyerünk sokat, bezzeg 7 helyett 8-cal rengeteget. Ha nem felületesen nézzük, akkor viszont az, hogy a szöveg megjelenítés optimalizálásával (KOReader?), kisebb kijelzőn is lehet valamennyit javítani a helyzeten.)

A szürke kerettel egyetértek: lehet, hogy kellemesebb lenne a szemnek. (És ez a hupikék gyári tok sem az esztétika csúcsa, ha már itt tartunk. :DDD )


Cs1csó
(félisten)

Tipp: esetleg egy régebbi firmware-t rátenni? (ha már a legfrissebb nem lehelt bele életet)

Plusz nem tudom itt megáll e de a "lehúzni az akkuról" egyfajta hard reset.

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)

Nyilván jobb egy nagyobb kijelző, de a 6" sem rossz, és ha valaki nem akar vagyonokat költeni, akkor még az is jobb, mint a semmi, a lényeg hogy legyen min olvasni. :K Nálam a húzóerő a Libra felé inkább az volt, hogy legyenek végre lapozógombok, mert az tényleg klassz, hogy nem kell a kijelzőbe nyúlkálni.

De én 10 évig 6"-os kijelzőn olvastam gombok nélkül, csak taccsszkrín, és azért annyira gond nem volt vele. A Clara egyébként egy nagyon klassz eszköz első olvasónak, az enyém egy Touch volt, abban még világítás sincs, lámpázni kellett.


LittleBiG007
(aktív tag)

Nekem még megvan az 5 colos Kobo Mini. A mérete és értéke miatt valóban bárhová magammal tudom vinni, kontrasztja remek. Szóval tényleg nem mindig a méret a lényeg. :)


Cs1csó
(félisten)

Alcor-om volt ami nem tapis és kicsit tartottam, hogy milyen lesz egy érintős (összemázgálom a kijelzőt stb.) de semmi jelentős gond nem volt lapozni is ott lapozom, könmyebb mint a gombot nyomogatni. Az a lényeg hogy több opció is legyen hiszen nem vagyunk egyformák.


BoB
(veterán)
Blog

Egyébként ezt a bárhová magammal tudom vinni dolgot hogy kell elképzelni?

Csak mert könyv olvasásról van szó.

Beviszed az öltöny zsebében meeting-re és ott olvasol közben? Mert amúgy ott a táska, hátizsák amiben akármekkora olvasó elfér.


JamesFinn
(senior tag)

Sziasztok. Offtopic, de a dibook-on a mai naptól gyereknapi akció van a gyermek es ifjúsági kategóriában. 10-35% kedvezmény pörgethető ki a szerencsekeréken. Nekem volt a kosárban még régebbről könyv, és abból is levonja a kedvezményt. Most lehet betárazni könyvekből, a -35% nem rossz
(Hint: van 10 forintért is gyerekkönyv, plussz amit szeretnél. Kódot beirod a kosárnál...Gyereknap35 működik...)


rednifegnar
(senior tag)

nem mindenki hord taskat, en sem. mindent a zsebemben tartok, leminimilazilatam a napi cuccaimat. meetingre meg nem mindenki jar, ahogy en sem, nagyobb a vilag az irodanal ;)


Ébri
(senior tag)

Én 6" Aura HD-t is hordtam nadrág hátsó zsebében :).

Egyébként munkakezdőként mikor nem volt éppen mit csinálni, én simán leültem olvasni, igaz akkor még papírkönyveket meg újságot. Mondjuk volt aki rám szólt, míg az a kollégám aki a büfében kávézgatott nem, szóval ez valószínűleg irritálóbb, annak ellenére, hogy ha lett munka, akkor engem egyből meg tudtak találni.


BoB
(veterán)
Blog

Jó így már értem, a különbség az hogy van aki nem szeret táskát vinni magával.

üzenetek