E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Mr K
(senior tag)

Bocs, tényleg nem kötekedni szeretnék, csak bennem van a szokásos utólagos "lehet, hogy inkább a nagyobbat kellett volna venni?" érzés. :) (Amúgy lehet. Viszont a Clara feleannyiba került (tokkal), mint a Libra került volna (tokkal), és első ebook olvasónál ("kell ez nekem egyáltalán") ez azért elég sokat nyom a latban...)

Szóval. Lehet, hogy csak a fénykép torzít, de az "Elliot. Eamonn. Egbert." sor balról jobbra 368, 390 ill. 352 pixel széles (kinagyítva). Azaz valahogy nem egyformák. Pl. hiába azonos nagyságú a betű, ha más a font (betűtípus). A megjelenő sorok száma sem igazán tükrözi a méret növekedést: balról jobbra 30, 32 (33) ill. 41 (40) sor látható, amibe a font méreten kívül nyilván belejátszik a sortávolság is. (Ezért felületesen nézve ebből a képből az jön ki, hogy ha nem szeretünk lapozni, akkor 6 helyett 7 collal nem nyerünk sokat, bezzeg 7 helyett 8-cal rengeteget. Ha nem felületesen nézzük, akkor viszont az, hogy a szöveg megjelenítés optimalizálásával (KOReader?), kisebb kijelzőn is lehet valamennyit javítani a helyzeten.)

A szürke kerettel egyetértek: lehet, hogy kellemesebb lenne a szemnek. (És ez a hupikék gyári tok sem az esztétika csúcsa, ha már itt tartunk. :DDD )

üzenetek