[RIOS ERROR] E-book olvasók - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Apollyon
(Korrektor)
[RIOS ERROR]

Akkor a PDF könyvekkel lesz a gond. Ott nem fogsz tudni betűméretet, se semmit sem állítani, mert a pdf nem ebook formátum. Ez már nagyon sokszor ki lett tárgyalva itt a topikban.
Epub egyébként a lehető legjobb forrás (attól függ persze azt meg miből csinálták, de ez igaz az összes többi formátumra is), tudtommal Kindle-öknél meg elég csak a Kindle-ös fiókra elküldeni emailben az ebook (formátumú) könyvet, és az Amazon átkonvertálja az olvasóra.

Különben egyszer kell beállítani Calibre-ben a kívánt formátumot, onnantól mindig azt fogja küldeni az olvasóra.
Én pl. a Dibookról vásárolt könyvekkel mindig elégedett voltam, rendesen voltak formázva, borító is oké, szóval csak emiatt nem vennék új eszközt, mert ha nem jó a forrás, akkor az más olvasókon is ugyanúgy probléma lesz.


szasanyi
(félisten)
[RIOS ERROR]

Értem. Akkor az már nem lehet opció.

Apollyon: ezt kovertálgatást próálnám elkerülni. Nincs olyan ami ezt (is) alapból kezeli? És nyilván más tekintetben sem rosszabb mint a mostani.


szasanyi
(félisten)
[RIOS ERROR]

Esetleg ehhez még kérhetek segítséget? Megadtam a nejem mail címét (ebook) meg a saját gmail-es címemet (ez nincs regelve amazonra) de a test ibával zárult. Miket kell/hete itt megadni amivel ez jól működik?


rednifegnar
(senior tag)
[RIOS ERROR]

ma elzarandokoltam ket nagyobb mm-ba. eleg siralmas a kitett valasztek. par tipus van csak a legtobbje be se kapcsolhato, vagy le van fagyva.
mindegyik 6"-os volt, nagyobb nincs kint.
mondjuk a sony-imhoz kepest ezek is marha nagy ugras, mert nem sokkal nagyobb a 6" de kezben megis sokat jelent.
maguk az olvasok se nagyobbak mert kitolti az elejet a kijelzo.

a hattervilagitas nagyon jo, az kell mindenkepp.
leginkabb kobo-k voltak meg tan egy verse. betumeret allitast egyiken se birtam megtalalni...

a sebesseguk megjelenitesben meg ugy minden masban soxorosa a sonymnak. a kijelzok feketeje is jobb.

a 7"-es kobo libra 2, asszimetrikus. ez nem volt kint de tesztek alapjan tetszik. egy nagy gondom van hogy legtobbsszor bal kezzel fogom, ehhez at kell forditani. ilyenkor megfordul a kijelzo. ez jo de az nem tetszik hogy ezt igy nem lehet teljesen lockolni. ezert hajlamos ide oda forogni letevesnel mozgatasnal. asszem ez halalra idegesitene...


Apollyon
(Korrektor)
[RIOS ERROR]

Ha megfordul a kijelző Libra 2-nél, akkor gyorsan megfordul, szerintem nem annyira zavaró. A 7" egyébként már sokkal jobb olvasásra mint a 6, nem hiszem, hogy valaha visszatérek a 6"-hoz. A 8" már kicsit nagy, de végülis otthonra teljesen jó, csak nem épp hordozóbarát.


Meglivorn
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Én is egy asszimetrikus 7"ost, a Boox Page-t szemeltem ki végül. Már csak a pénz kell beérkezzen rá :D

Igen MMbe voltam én is mert megtapizni cuccokat lassan már csak ott lehet. Szépek a webshop képek (már amennyire vannak) de "élőben" azér csak jobb megnézni. Marha szegényes volt a választék, elsőre nem is találtam őket. Megkérdeztem eladót, az meglepetten nézett vissza hogy "vannak ebook olvasóink?" Végül egy másik segített :))


Helios
(tag)
[RIOS ERROR]

PocketBook (Inkpad 4) olvasóm van, abban ki lehet kapcsolni a forgatás érzékelő szenzort. A Kobo Libra 2 leírásában az van, h ott is lehet lockolni a forgatást. (Csodálkoznék is, ha nem lehetne.)
Nekem is első dolgom volt letiltani, mert telefonon is ki van kapcsolva, pont azért amit te említettél. Most ha kell a KOReaderben pár másodperc alatt kézzel átállítom az irányt.


Bozek
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

"A 7" egyébként már sokkal jobb olvasásra mint a 6"

Komolyan az a 2,54 cm számít? Ami magasságban 2, szélességben 1,6 cm 3:4-es képarány esetén... Mennyivel több karakter fér el egy sorban normális betűméret mellett egy 7"-os olvasón, mint egy 6"-oson? Féllel?

[ Szerkesztve ]


Meglivorn
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Nem egy mai videóból, de pont 6-7" között nem nagyon találtam jobbat. Kindle Oasis, 6 és 7" összevetés:


Apollyon
(Korrektor)
[RIOS ERROR]

Mennyivel több karakter fér el egy sorban normális betűméret mellett egy 7"-os olvasón, mint egy 6"-oson? Féllel?

Rossz napod volt? :F

Egyébként ha utána néztél volna, kb. 1/3 oldallal... Ami egy ezer oldalas könyvnél 300 oldallal kevesebb lapozást jelent. :P

[ Szerkesztve ]


Cs1csó
(félisten)
[RIOS ERROR]

:R Sokat jelent, én tuti 6-os után nagyobbat fogok venni 7,8"-as mérettel szemezem.

És neked is Apollyon: :R

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)
[RIOS ERROR]

igen gyorsan fordul azt lattam. de ez biztos hogy zavarna mikor leteszem, ahogy telonal is az elso dolgom volt kikapcsolni.

van lock csak epp nem ugy mukodik ahogy az ember varna.
forum leirasok alapjan azt szurtem le, hogy a lock csak a portrait/landscape valtast kapcsolja ki,de a fejjel lefele valtast nem :W

van egy ipse kb minden forumba beirt, hogy o fejjel lefele szeretne olvasni es sehogy se tudja ezt a forgatast lefixalni.

azert akar fejjel kefele olvasni mert o azt csinalja hogy hanyat fexik es lelogatja a fejet, hogy az egesz napos elorelogatas utan tornaztassa a nyakat es igy tartja maga ele. ez a readernek fejjel lefele allas igy megfordul es az neki nem jo.


rednifegnar
(senior tag)
[RIOS ERROR]

sokat szami mar az en kis 5.1-esemhez kepest a 6" is sokkal jobb, pedig szamszeruen nem sok a difi.
a terulet negyzetesen novexik ezert aranyaiban sokkal nagyobb mint varna az ember a szamokbol.


Cs1csó
(félisten)
[RIOS ERROR]

1" az kb. 2,5cm (2,54 cm pontosan) az nem kevés.


rednifegnar
(senior tag)
[RIOS ERROR]

atloban, feluletben meg ~232 cm2 vs 316 cm2, ami +36%

nekem jobban tetszik a 7-es, bar az a jobb oldalo marha nagy káva nem tetszik, foleg ezzel a kikapcsolhatatlan forgatassal. a 8"-ast meg nagynak erzem, igy hazi szimulacio alapjan (berajzoltam egy papirra oket es kivagtam).

[ Szerkesztve ]


Apollyon
(Korrektor)
[RIOS ERROR]

Anno amikor megjelent a Kobo Forma 2018-ban én is hasonlóképp gondoltam. Aszimmetrikus, hogynézki miez :F
De sok év kijelzőbe nyúlkálás után már inkább ez a kialakítás tetszik. Főleg amikor egy könyv nagyon érdekes részénél vagy, olvasnál tovább, és megszakad a folyamat, mert az digitizer épp nem regisztrálta, hogy hozzáértél a kijelzőhöz. A gomboknál nincs ilyen, nem kell belenyúlni a kijelzőbe se, csak megnyomod a gombot amin már eleve ott van az ujjad és kész. Sokkal folyamatosabb olvasás.

Az aszimmetriának én se vagyok híve, de ez esetben így praktikus. Kell valami káva, hogy tudd tartani az olvasót, különben a kezeddel eltakarhatod a szöveget, plusz így egy kézben is tudod használni.

Egyedül a Kindle Voyage volt szimmetrikus és oldallapozó gombja a kijelző két oldalán, meg a Nook-oknak, amiket már rég nem árulnak Európában.


Mr K
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Ez a kép kicsit csal, mert a libra2-n (jobb oldal) kicsit kisebbre van állítva a betűméret. (Azaz pl. a baloldali "BY THE PRINCESS IRULAN" 544 egység széles, a jobb oldali meg 510. Ez kb. másfél betű nyereség.)

Ezzel nem azt mondom, hogy a nagyobb képernyőre nem fér ki több szöveg (ez elég nagy marhaság lenne), csak azt, hogy ez nem a legpontosabb illusztráció, mert így a libra kettő jobbnak mutatja magát (szövegterjedelmileg), mint amilyen ténylegesen.

Az elég nagy bénaság a Kobo részéről, hogy nem írja ki számokkal a betűméretet, mert ha bármi miatt elállítja az ember, akkor csak hosszas kísérletezgetéssel lehet visszaállítani a megszokottra. (Sajnos különböző könyveknél és a pocket tartalomnál is hajlamos alapból más-más betűméretet használni.)

(BTW: Ugyan a szöveg betűméret állítható, a kezelőfelület betűmérete, vagy a láb- és fejlécek betűmérete nem. Ez is szólhat a nagyobb készülék mellett, persze feltéve, hogy ott nagyobbak a kezelőfelület betűi.)


Cs1csó
(félisten)
[RIOS ERROR]

A kijelző méret okés, a káva nekem sem terszik de pl. az inkpad-nél nincs ilyen.
Most számomra a "legoptimálisabb az Inkpad 3 vagy az Inkpad 4 lenne (nem sok az újítás de csak "újabb")
Ott keskeny a káva, az Inkpad 4-esnél talán még "keskenyebb, könnyen rátehető a Koreader.
Inkpad 3
Inkpad 4

Nekem nem releváns hogy legyen gomb akár oldalt, én nem "suhintok" a kijelzőn, csak "koppintok a jobb oldalon és már lapoz.

De 100k HUF kicsit túlzás.


Meglivorn
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Inkpadokon van alul 4 fizikai gomb.

Sajna ha kilépsz a 6" méretből, akkor rohamosan nőnek az árak, még mindig :(


rednifegnar
(senior tag)
[RIOS ERROR]

nekem nincs bajom az asszimetrikussagaval sot tetszik is, meg forgatasnal a gombok iranyat is csereli, ezek jok.
a baj ez a kikapcsolhatatlan forgatas, tuti hulyet kapnek tole.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]