eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


mokus1
(addikt)
Blog

De jó, bíztam benne hogy azért ajánlva küldik vissza ami trackelhető.
Így mi van akkor ha nem jön vissza? Ilyenkor mit ítél az ebay?


V/
(titán)

Szerintem neked vissza kell adnod a vételárat, nem eladó barát cég, egyébként 2,5 € lett volna a díja


mokus1
(addikt)
Blog

Nem lesz egyszerű vele. Kérdeztem, hogy mi van a returnel majd írja hogy már meg is kaptam és elküldte azt a nyomonkövetési számot amin én küldtem neki :DDD


Suineg
(senior tag)

Sziasztok,

Ebay-en mióta nincs a Paypal mint fizetési szolgáltató, mennyire változtak a díjak?
Például szeretném tudni, hogy egy 210 usd eladásnál mennyi az Ebay fee? Illetve mennyi lesz az összes levonás (pl. átutalási költség..)

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A maximummal számolj, magyar eladóként 24%.
Az Összefoglalóban a 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat ott vannak a jutalékszámoló linkek. Úgy kalkulálj hogy ha a vevőnek fizetni kell áfát azt az értéket is beleveszik a jutalék alapba, szóval a 24% az sajnos annyi.
Egyébként nincs utalási költség, ha nem €-os bankszámlaszámot adtál meg akkor a bankod számolhat váltási és jóváírási költséget és persze devizavételivel számolják át forintra az eBay által €-ban kiutalt pénzt.


Spet
(addikt)
Blog

Az eladó hanyagsága miatt a feladó csomagról lemaradt a házszám, illetve egyik elérhetőségemet (e-mail, telefonszám) sem írta fel így a királyi posta visszaküldte az eredeti országba.

Jeleztem az eladónak a problémát, vissza írta, hogy megpróbálják vissza fordítania csomagot cím kiegészítéssel.

Szerintetek ez mennyire megoldható, mennyi időt adjak az eladónak rendezni az ügyet? (várható kézbesítési idő augusztus első hete, Izraelből érkezett volna a csomag)


V/
(titán)

Mennyi idő alatt ért ide, visszafele is lehet ugyanannyi az idő és egy újbóli ide idő.
Kérdés az hogy az izraeli vámosok mennyit és mit foglalkoznak vele.


Spet
(addikt)
Blog

1 hét alatt az országba érkezett.


V/
(titán)

Akkor minimum 3 hét.


khron78
(őstag)

Sziasztok!

A Magyar Posta megint csinálja nekem programot. Ebay-en vásároltak tőlem egy terméket 07.14-én. Ezt feladtam (regisztrált elsőbbségi levélküldemény) azzal a címmel, amit a vásárlóm megadott az Ebay-en D.Address alatt. Ez egy üzlet címe Rómában. Tegnap visszaérkezett a buborékos boríték egy CN15-ös cetlivel, hogy Inconnu/Necunoscut. Reggel a Postánál kezdtem. Ott a hölgy elmondja, hogy ismeretlen cím lehetett a probléma. A kérdésemre, hogy biztos nem a posta rontott el valamit, az volt a válasz, hogy ott van rajta a papír, ami nem az övék. A csomag történetét [link] böngészve, aztán megakadt a szemem az ORADEA (Nagyvárad) feliraton. Gyanítom, hogy ezek a birkák a Romániába küldték valamiért a küldeményem. Du-án megyek vissza panaszt tenni. A lényeg: 3725Ft-ba került nekem a postázás. Az Ebay-en Free volt beállítva, mert a vételárba volt kalkulálva az összeg. A vásárlóm várja a terméket. Mire a Posta nekem kivizsgálja a dolgokat, addig kapok egy negatív visszajelzést és még ki tudja mire számíthatok. Mit csináljak? Az gondolom nonszensz, hogy Románián keresztül mennek Olaszországba a küldemények, ugye? Ezt csak én gondolom, mert erre ügyfélszolgálatos erre természetesen nem tudott válaszolni. 90%-hogy nem a vásárlóm rontotta el a címet. Google maps-en egy üzlet van ott. Mit tudok tenni? Újraküldöm saját kontón, aztán a Postával lebírkózom valahogy? Köszi!


V/
(titán)

Sajnos a Postai dolgozók egyrészének hiányosak a földrajzi ismeretei, így elöfordulhat hogy más országba küldik el. A tied is egy példa a Hong Kongba küldendőt Kínába küldték, ami majdnem jó, de postailag különböző állam, persze hogy Pekingben nem találtak címzettet.

Elmagyarázod a vevőnek és újból elküldöd neki és majd az első küldést megpróbálod a postával tisztázni. Te adtad fel, gondolom nem Romániai cím van a csomagodon.

Eleve nem stimmel a postai nyomkövetés mert átvették tőled 15-én és nincs olyan hogy az országot elhagyta volna hanem 25-től a visszajövetelei könyvelések

A 2022.07.21. | 08:24 Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben náluk nincs oda írva hogy mely Posta és ugyanúgy a 2022.07.22. | 09:36 Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra, ezek lehetnek a román postai bejegyzések.

Az biztos hogy ez nem járt Olaszországban, teljesen más bejegyzéseknek kellene látszódniuk.

[ Szerkesztve ]


Matthew
(senior tag)

Sziasztok!
Észak-Írországból szeretnék egy terméket megvenni, az eladó nem szállít Mo-ra ezért majd egy futárt küldenék érte később. Az ebay viszont panaszkodik nekem, hogy nem kérhetem a szállítást, hogy tudom kiválasztani a helyi átvételt ilyenkor?
Köszi!


khron78
(őstag)

Én is így gondolom. Bár azért az érdekes, hogy a nyomkövetés alapján az olasz postát is szűri az oldal. Tehát valahol betárolták az olasz címet, csak valahol a Roma-ból lett Romania. Az Italy nyomtatott nagy betűkkel meg gondolták a félrevezetés lesz. Etikett van a csomagon, nem is kézzel írtam.


V/
(titán)

Egy Írországi címet kell megadnod, ha nincs magyarba szállítás. Ahonnan elhozza a futár.


V/
(titán)

Nézd én nem látom azt hogy ezt rendben kiküldték volna Olaszországba, az NPKK bejegyzései miért hiányoznak? Miért hiányoznak az olasz posta bejegyzései, ha elégtelen a cím akkor ők azt beírják és még azt is hogy visszaküldték. Az időtartam sem stimmel egyébként, ennyi idő inkább Romániára utal.

[ Szerkesztve ]


Matthew
(senior tag)

Ok, köszönöm, egyeztetek az eladóval.


khron78
(őstag)

Szerintem Romániába került. A Roma-t Romania-nak olvasta valamelyik jómunkás. A postai dolgozó meg hülyének nézett, hogy vannak olyan küldemények, aminek az ország elhagyása után nincs több nyoma.... Veszekedhettem volna vele még vagy fél napig, felesleges. Az ügyfélszolgálatot felhívni is az volt. Menjek vissza a postára panaszt tenni, ha akarok. 30 nap az elbírálás. Ma feladom újra a csomagot a vásárlónak. Aztán remélem a pénzemhez jutok valamikor. Bár a 2 óra ügyintézést, a csomagolóanyag árát és a késedelmet nyilván nem térítik meg sehogy. Én meg kérhetem az elnézéseket más helyett és ha szerencsém van, nem negatív visszajelzést ad a vásárlóm. Nem is tudom, hogy a nyomkövetési számot átírjam vagy sem. Lehet az se jó ötlet, mert még azt hiszik, csak most adtam fel és akkor még reklamálhat is.


V/
(titán)

MIndennkép add meg az új számot, mert ha ránéznek a régire azt látják hogy visszakézbesítve és így a vételárat vissza kellene adnod, hiszen nálad van az eladott termék, nem a vásárlónál. A GLS nem lenne jobb?


khron78
(őstag)

Nem tudom a GLS mennyiért szállít. Postával is majdnem 4eFt.


V/
(titán)

Az Összefoglalóban van két futáros kalkulátor
Az alábbi két oldalon különböző futárcégek díjainak összehasonlító kalkulátorai találhatóak meg.
Első link és a második link.
esetleg lehet hogy kevesebb vagy nem sokkal több de remélhetőleg ők tudják hogy Róma merre van.

üzenetek