[RIOS ERROR] eBay - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

sisi22
(tag)
Blog
[RIOS ERROR]

128GB sdxc-re kerestem, de lenyegtelen.

A lenyeges az, hogy a kereso mindenhol hasznalhatatlan.
Az ebay-nel meg istenes a szoveges kereses, ott a multibuy-os eladok ajanlatainal mindig betesznek valami minimalaras dolgot, es ahogy a kepen az elso talalt mutatja, a pocsek kereso akkor is kihozza talalatnak, ha mar az osszes termeke regen kifogyott, csak a minimalaras szir-szara van meg, ezert valt at a kep arra az egyetlen dologra, ami meg megvan.

Az ali-n meg a banggood-on pedig az eladok mar a cimbe huszonvalahany szot zsufolnak ossze, hogy az alkoholt vagy viragot keresok is elektronikai cuccot kapjanak a nyakukba.

A tetejebe a kereso is pocsek az utobbi kettonel, tobb szavas keresesnel a mikrofosos megengedo vagy kapcsolat alapjan keres, hogy millionyi talalat legyen, mint ahogy rendszeresen a nyakadba kuldik a jellemtelen reklamleveluket is. Ha tehetnek korbaccsal kergetnenek mindenkit ujra es ujra vasarolni, es persze tobbnyire csak ertelmetlen szirszarokat akarnak elsozni. :(


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Én még sehol nem láttam elfogadható és nekem megfelelően szabályozható keresőt a webshop-okban és a nagyobbaknál sem, eBay-en, AliExpress-en és Amazon-on.
Sőt amit a saját webshopunkhoz használunk az sem jó nekem, másoknak viszont megfelel.
Az Alis hirdetés megnevezésekben meg tökéletesen igazad van, de ezt sem lehet egységesíteni, még az eBay-en sem. A"szerzői jog" nem korlátozható ;]


sisi22
(tag)
Blog
[RIOS ERROR]

A"szerzői jog" nem korlátozható ;]

Nem szerzoi jog, hanem a m$ - es az altaluk letamadott kugli, stb - jellemtelensegeit veszik alapul, hogy az ugyfel az suttyo es kapzsi, nem pontos talalatokra, hanem rengeteg talalatra van szuksege, ezert mindent belevesznek, amit nem szegyellnek.

A bangoodosok nagy ivben tojtak ram, ugyhogy abban maradtunk, hogy konyvet irok az esetrol, ez ugyben orulnek segitsegnek, elsosorban jogasz kellene, hogy ugy irjam meg, hogy ne tudjanak pereskedni.


martonl
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok!
Csak felületesen futottam át a topikot, tehát lehet volt már róla szó. Van mód az Ebay-on ÁFA nélküli vásárlásra normális regisztrációval? Eddig mindig írtam az eladónak, ő meg visszatérítette az ÁFÁ-t utólag, de ez kicsit macerás. EU.-ból történő vásárlásra gondolok természetesen, EU. adószámos cégként.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Magánszemélyként nem, cégtől-cégnek vásárlás esetén lehet nettósítani, de közvetlen a fizetéskor én úgy látom ez nem működik. Ha a fiók üzleti, megadtad az EU-s adószámodat akkor keresel egy adószámos üzleti eladót és ha a fizetéskor levonja akkor él a dolog. Egyébként meg visszaigényled az áfát a NAV-tól, ha van rá jogosultságod.

[ Szerkesztve ]


martonl
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Persze, írtam is, hogy cégként. Amazon.de-n van ilyen lehetőség, és regisztráció után, ha az eladó is jogosult, kapásból nettó árakat látok és azon is tudok vásárolni.

EU.-s vásárlás esetén nem minden esetben lehet visszaigényelni/levonni áfát, pont az ilyen vásárlásoknál nem, ha jól tudom. Könyvelőm magyarázta, de már nem emlékszem. Legalábbis azt kérte, hogy áfa mentesen vásároljak és nem hiszem, hogy azért, hogy neki kevesebb dolga legyen vele.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Nyilván nem igazán lehet áfamentesen vásárolni cégként, meg kell kérdezni az eladót, ez ugyan igaz
Viszont üzleti fiók esetén az eBay elvárja az adószámot. Az EU-n belüliek ha jogosult vagy rá visszakérhetőek, persze nem minden esetben, mert vannak kizárt termékek is.

[ Szerkesztve ]


martonl
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Persze, ha jól tudom, ez hivatalosan úgy néz ki, hogy továbbértékesítés céljából lehet nettó áron vásárolni. Te megveszed az árut az EU.-ból áfa mentesen, majd itthon továbbértékesíted. EU.-n belül az áfát csak egyszer kell megfizetni, így a vevőd fogja azt kifizetni. Az importőrök egyébként ezt pontosan így csinálják.
Közben láttam, szerkesztetted, én az eredetire reagáltam. EU.-s adószámmal lehet ÁFA mentesen vásárolni. Az mindegy, hogy kata, vagy nem kata. És nem visszakérem az áfát, hanem ki se fizetem. Ahogy írtam, azt akkor fizetem meg, amikor a vevőmnek kiszámlázom áfás áron és az áfát utána megfizetem.

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Helló!

Azt szeretném kérdezni, hogy a regisztrációtól kezdődően hogy lehet visszanézni a vásárlási előzményeket? 2020 a legkorábbi év amit be tudok állítani, pedig korábban is vásároltam már ebayen.

Köszönöm szépen!


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Az a maximum, 3 év. Ha nem mented el akkor csak mindig az aktuális 3 év.

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Köszönöm szépen! :)


A Zéé
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

Sziasztok!
Hogy lehet selling limitet emeltetni?
Sehogy sem tudok kapcsolatba lépni senkivel sem, mert ez az online customer service nem enged: We didn't find a good match for your search. Please try again.
És innen nem tudok tovább keveredni.
200 dollár a limitem, amit el szeretnék adni, az olyan 4-500 dollár közti érték lehet.
Az account amúgy 14 éves, 61 pozitív, 0 semleges, 0 negatív visszajelzéses. Igaz, hogy lassan 2 éve nem vettem semmit, de na..

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

El kell adni néhány dolgot és akkor emelkedik a limit, akár havi 5000 $-ra.
De 500 lenne az alap tudomásom szerint. Ezen az az oldalon találod a leírást és a linkeket

[ Szerkesztve ]


A Zéé
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

ezen túl vagyok...
:(((

Ez az eladogatni pár dolgot nem lenne most opció igazából.
Egyszer eljutottam odáig, hogy adjam meg a bankszámlám IBAN kódját a paypal helyett, hogy megerősítsem az accountom, de ez tegnap volt, és azóta igazából módosítani sem tudok semmit a profilomnál. Ez lehet a fennakadás oka vajon?
Az bosszant, hogy amit eladnék, az itthon 300 dollárt sem érne, ebayen meg 400 alatt egy sem kel el. Azt a 100-150 dollárt meg sajnálnám benne hagyni...


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Nekem nem ez az oldal jön elő. Azért adtam meg a az oldal linket mert azt írtad hogy semmit nem ad fel. Neked nem jelenik meg az eladási darabszám és az összeg az általam linkelt oldalon?
Nem fognak emelni, adhatnának egyedileg 200-ra egy 350-est de annyi a maximum. Muszáj eladnod kisebb értékűeket.
Egy €-os számla lenne a célszerű hozzáadni, mert mi az EU-s eBay-hez tartozunk és nekünk €-os az elszámolásunk.
Ha forintos számlát adnál hozzá akkor ellenőrizned kell hogy a beérkező € átváltása forintra mennyibe kerül, ha van ilyen költség, pl Erste bank az alapból 2400 Ft-ot kér akár 50 cent esetén is és majd devizavételi árfolyammal írják jóvá.
Bárhol nézem 10 item-et és 500 $-t írnak. Ja és kalkulálj 24,5% költség díjjal amit az eladási árba kellene beépítened, mert most már nem olcsó az eladás az eBay-en

[ Szerkesztve ]


szaszyka
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Nekem 400 pozitív vásárlói értékeléssel 900$ a keretem, és én sem tudom növelni, csak ha üzleti profilra váltok elvileg. 100dolcsit ne is engedj, abból ha lejön a posta, akkor is plusz 25-30000Ft


A Zéé
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

a linkedre kattintva nekem ez jött fel, amit mutattam elsőre.


Ha rámegyek, arra, hogy See how selling limits work, akkor meg ez jön fel 2 napja:

Olyan, mintha le lenne korlátozva az accountom, de nem tudom miért.


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Tényleg megnéztem minden eBay oldalt, 10 db és 500 $ az alap limit, de már nem ez az oldal van amit a képeden látok.
Seller Hub azon az első opció az Overview és azon belül jobbra lent Monthly limits.
Közben találtam hasonló problémát. mivel nem igen volt vásárlásod sem ahogy írod 2 éve ezért nem aktívnak tekintenek és ezért az új felhasználói limit az élő. Lehet hogy az megoldás hogy legyen vásárlóként legalább 10 friss értékelésed.

[ Szerkesztve ]


mokus1
(addikt)
Blog
[RIOS ERROR]

Van valakinek a Deutche posttal tapasztalata? Visszaküldtem nekem valamit, 4.én de még sehol. A nyomkövetés is elég [link] kevés infót ad.

Nyilván addig nem adok visszatérítést amíg nem érkezik meg.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)
[RIOS ERROR]

Levélként nem mutat semmit a követés. Ez alábbi ma lett kézbesítve és ennyit látsz, ami lényegében semmi, mert nem könyvelt küldemény.

A sima levél még Németországon belül is rizikós, főleg ha termék van benne, kell az ajánlott pótdíj.

[ Szerkesztve ]

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]