eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Van az eladások listád. Ott van ez az eladás. A címke készítés, a nyomkövetési azonosító beírás opciók sem? De azon az oldalon nézed amelyiken el lett adva?
Ez a rész:
Seller Hub
Orders
All orders
Awaiting payment
Awaiting shipment
Paid and shipped
Archived
A More v a sor végén nem ad semmit?

Még mindig ezt írják:
How do I send or revise an invoice?
You can send or revise an invoice from either My eBay or Seller Hub.
1.Find the item:
- In Seller Hub, select Orders
- In My eBay, select Sold
2.From Actions, select Send invoice.
3. Make any necessary changes (to shipping charges, payment methods, etc.).
4. Select Send invoice.


minas
(aktív tag)

Korábban lehetett állítani a listát különböző szempontok szerint (pl. növekvő ár stb.), most ezt hol lehet beállítani?


V/
(titán)

Ugyanott, nem változott semmi.

Ha neked magyar nyelvű a felület az hibás


minas
(aktív tag)

Nekem ott nem jelenik meg semmi, korábban azt az oldalt láttam, amit mellékeltél.


sisi22
(tag)
Blog

Itt egy pelda, sajnos nem lathato, hogy a keresokerdesem az 128GB -re vonatkozott, az elso kepen lathato a talalat, a masodikon az, amit az ajanlatra rakattintva latok. Nincsen kartyaja, csak adaptere.
Az is erdekes, ha 128GB-ra keresek, miert ad 32GB-os talalatot.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Add már meg az item számokat.
De nem egészen értem, én Firefox-ot használok.
Nekem amikor beírtam hogy 128GB akkor 128 Gb-os mobilok jöttek elő.
A sandisk 128gb és All Categories-re meg ez:

Egyeztessünk már egy kereső szót amit az All Categories-el keresünk és nézzük meg hogy neked és nekem mit ad fel.
Ha a hirdetés belső listájában van 128-as, csak elfogyott a kereső feladja, mert az indexelt állományban az elnevezés benne van, azt nem vizsgálja hogy van-e belőle készlet. Itt nincs ilyen opció hogy raktáron.


V/
(titán)

Írtam hogy hibás a magyaros, más belső tartalom sem érhető el, nem működnek a linkek.
Ha nem tudod egy eBay sütik és böngésző gyorsítótár törlés után újbóli belépéssel előhozni az angol felületet, akkor a böngészőben az F5 vagy a CTRL+F5-el gomb nyomkodással frissíttesd az oldalt, esetleg visszaáll angolra.
Nekem Firefox-ban angol és ninxsógondom.
Az Edge magyart adott fel, de fentiekkel ott is eltüntettem a magyart, né vétózza már az angol felületet.
Valójában én már nem tudom előszedni a magyarított felületet sehol sem. Még Opera böngészővel megnézem és talán be tudjuk azonosítani hogy miként lehet máshogy angolra tenni az oldalt.

[ Szerkesztve ]


kokokka
(őstag)

Tele van ilyennel az eBay is meg az Ali is. Sőt, egyre több van!


V/
(titán)

Nincs teli semmivel írtam hogy miért adja fel azt a hirdetést ahol el van fogyva egy allistás és ha a legalacsonyabb ár a listázási szempont akkor értelemszerűen az aminek ebben az allistában legkisebb az ára az kerül elő, az van leindexelve és azért kerül elő. A keresési szempontokra vannak index listák a megfelelő értékeknek és az alap sorrend az angol ABC, számoknál meg a legkisebbtől
Nyugodtan kérdezz rá az eBay-re ők is megerősítik, nem trükközésről van szó, hanem így működik.


h1mpi
(nagyúr)

Én most jól jártam azzal, hogy a Posta kiszabta rám a dupla VAT-ot. Kifizettem az eBay-nek 20$-t, a posta pedig még rákért 1399 Ft-ot. Megreklamáltam az összefoglaló alapján az eBay-nél (örök hála annak, aki leírta ilyen részletesen) és másnapra válaszoltak is, harmadnapra jött is a pénz :) Így spóroltam közel 7000 Ft-ot.

Itt ragadnám meg azt a kérdést, hogy hol lehet kiválasztani azt, hogy milyen devizában szeretnék fizetni? Én az ebay.co.uk-n regisztráltam és sokszor GBP-ben akarja, de nekem csak USD és EUR van a számlámon.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Érdekes a dolog. Az hogy magyarnak kell lenni az oldalnak azt nem az eBay regisztrációból szedi, mert most az Operában az eBay.com-ra nem is vagyok belépve. Vagy a böngésző nyelvi beállításaiból vagy a Windows nyelvi beállításból szedi. Szóval eddig lehet hogy rosszul közelítettem meg. Indul a teszt, böngésző vagy Windows.


atua
(aktív tag)

Gondolom, az az 1399 Ft a vámkezelés díja volt és nem az áfát fizetted kétszer. Ha így van, akkor jogosulatlanul kérted vissza az áfát, kvázi adót csaltál... :DD


h1mpi
(nagyúr)

Nem volt vám, mivel értékhatár alatti volt, a kedves eladó írt 10$-t értékre. Ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni, nem szándékos volt a dolog részemről :)

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Mivel igazolni kell az eBay felé az áfa összegét nem egészen lehet csalni. Ha a Posta nem 399 vagy 799 Forintot kér kezelési díjnak hanem többet akkor áfa is van felszámolva.

Másik az hogy amikor Magyar Posta egy IOSS-os vásárlásnál vámol és újból kéri az áfát ők a vámszabályozást megsértve, a vámolás alapokmánya nélkül, ez a vám-árúnyilatkozat, a postai küldeményadatok alapján számolnak mindent, ami jogszabály sértő, ezeket az adatokat nem lehet vámolási alapként felhasználni. Itt a Posta nem veszi figyelembe hogy IOSS, áfás vásárlás volt és ugye nem tudják a termék árát sem, mert amennyire biztosította feladó a terméket azt az összeget írta be a küldemény adathoz.
Nem volt áfacsalás, a Magyar Posta nem kérhet újból áfát egy IOSS vásárlásnál, nem vámolhat vámolási okmány nélkül, viszont ha beszed áfát jogtalanul akkor csak az eBay-től lehet visszakérni az általuk beszedett áfát. Posta semmit nem ad vissza.
A magyar posta átadja a NAV-nak az áfát, az eBay pedig a német adóhatóságon keresztül az áfabevallása módosításával visszakéri azt amit a németeken keresztül megkapott a NAV.
Szóval áfával van a megvett termék.
Ez nem a vevő problémája ahogy a második áfáztatós cég megsért néhány jogszabályt és kevesebbet szed be.
Te sem gondolod komolyan hogy kétszer kell áfát fizetni. Így jártak a jogtalan munkájukkal, no a munka az túlzás volt.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A magyar nyelvű eBay felülethez.
Az opreációs rendszerből szedi a nyelvi beállításokat az eBay.
Android esetén egyértelmű, ha átállítottam angolra, az eBay app az angolul írt mindent, visszaállítva magyar nyelvre jött a magyar fordítás.
Windows esetén is ez lehet, de nem tudtam teljes egészében eltüntetni a magyar nyelvet azzal hogy a Windows angolul futott, viszont működtek a linkek a kevés magyar kiírás ellenére is.

De ez szörnyű megoldás, az eBay-nél elgurult a főnökasszony gyógyszere.


minas
(aktív tag)

Töröltem a Firefoxból az előzményeket, sütiket, gyorsítótárat. Beállítottam, hogy a több nyelvű oldalakon az angol legyen a preferált, a magyart meg még töröltem is onnan.
És semmi. Ugyanaz a felület, nem jön elő az ominózus legördülő menü. Hiába frissítés, vagy beállítás. Agyrém.


minas
(aktív tag)

Végső megoldásként átállítottam a windows-t angolra. És így sem működik. :W


V/
(titán)

Az adott eszköz operációs rendszerének nyelvét kérdezi le és az alapján lesz magyar. Nekem nincs Windows-ra ötletem kikerülni ezt, Androidon megy a dolog az eBay app-nál ahogy már írtam.
Egy dolgot tudsz tenni, azt hogy szabályozd a keresést, a jobb felső sarokban az Advanced link és alul a Rendezés alapja résznél választod ami kell, lényegében manuális kiválasztás.


minas
(aktív tag)

Köszönöm, ez jó ötlet.

üzenetek