eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


sallybowles
(friss újonc)

Én kapom, Észak-Írországból. A posta kéri a "Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez" nyomtatványt, amit nekem kell kitölteni.


V/
(titán)

Ha ők kérik csak azt írd nem magyarul amit úgy kérnek.
Tehát Észak-Írország.
Mivel a nyomkövetési szám náluk az azonosító úgy írod ahogy akarod a címet. A feladónál sincs jelentősége, ha nem tudod akkor az eBay azonosítót írod a névhez a címhez meg ország.
Ha fizettél az eBay-en áfát akkor termék árnál a nettó legyen beírva, a szállítási költség az külön rovat, így az se legyen benne a termék árában.
Nincs itt büntetés. Őket kellene


sallybowles
(friss újonc)

Szuper, köszönöm szépen a gyors választ! :R


Feri 59
(csendes tag)

Sziasztok!
Biztos én vagyok béna de nem tudok kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal.Kérdéseket tesz fel, kiválasztom aztán nincs ilyen találattal kidob.Mit rontok el,vagy valami karbantartás van.
Megköszönöm ha valaki segítene nem vagyok gyakorlott.
köszönöm


V/
(titán)

A Chat az működik, arra álltak át. Chat with our automated assistant
Lásd ezt a hozzászólást, a Twitter rész, bár mi az EU-s eBay-hez tartozunk szóval esetleg nem mindig tudnak segíteni. Bár függ a problémától is.

[ Szerkesztve ]


Feri 59
(csendes tag)

Köszönöm, nem szokott probléma lenni de most egy német rendelés nem érkezett meg és az eladó úgy érzem ködösít.


V/
(titán)

Ha posta a szállító akkor néha előfordul hogy akár 14 nap lesz mire kézbesítik, nekem a negatív csúcs Berlinből 21 nap.
De ilyen témában nem tudnak segíteni, ha be van írva a nyomkövetési azonosító akkor ők is csak azt látják amit te és ha az eladóra rákérdeznének akkor nekik sem fog mást válaszolni. Ha német eBay akkor náluk kell segítséget kérni és arra inkább a chat lenne célszerű, amikor emberhez is át tud adni a robot, mert az USA eBay.com-os társaság elvileg nem lát rá, mert nem lenne szabad.

[ Szerkesztve ]


sisi22
(tag)
Blog

Ez az az eset, amikor a vizicsiga talalkozik a csigapostaval?


hcl
(félisten)
Blog

Hello,

Akik adnak el ebay-en, milyen postázást érdemes beállítani kisebb cuccokhoz, ha királyi postával akarom amúgy küldeni?

Köszi :R

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Lehet hogy segít ebben a témában is az Összefoglaló, 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat rész vége és a 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek.


hcl
(félisten)
Blog

Néztem, de gyakorlatibb dolgok is jöhetnek :)
Igazából EU-n belül érdekelne a kisebb dolgok postázása.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nem egészen értem, az gyakorlati dolog hogy miként kell beállítani.
A Magyar Posta lényegében egy áron (jó drága) tudja eljuttatni így ha mindenhova a legmagasabb EU-s árat írod az megfelelő. Az is gyakorlati dolog hogy a legolcsóbban 2 kg-ig a levélküldemény.
Gyakorlati téma:
Az is hogy az eBay kategóriánként limitálja a szállítási költséget és így előfordulhat hogy nem tudsz annyit megadni mint amennyibe valójában kerül, akkor a különbözetet be kell építened az eladási árba, ugyanúgy az akár 24%-ra kijövő eladási jutalékot is be kell építened az eladási árba. Magyarként azért nem annyira nyereséges az eBay-en az eladás.
További, nem szállításhoz gyakorlati dolog:
Gondolom már kerítettél egy lehetőleg ingyenes EUR bankszámlát (WISE pl.) mert az EU-s eBay-hez tartoznak a magyar regisztrációk és EUR-ban kapjuk a pénzeket, amit bankszámlára utalnak ki. Hogy a devizakonverzió és költsége (bár most sok forintot kapsz kevés EUR-t) a banknál ha forintos a számla ne vigyen el többhaszon pénzt, ezért célszerű az EUR bankszámla.
Általános volt a kérdésed és ezért az eBay.com-ra gondoltam.
Ha EU-ba akarsz eladni akkor EU-s eBay-en német, francia, osztrák kell meghirdetned, mert lenni kell egy alap, az adott országra (USA, UK, DE) szállítási módnak és csak azután van lehetőség nemzetközi szállítást megadni.
Gyakorlati tapasztalat hogy mindig két szállítási mód (ami persze lehet azonos nekünk) kell ha nemzetközi szállítást is szeretné.
Gyakorlatiasabb a leírtaknál az lenne ha én csinálom meg neked.


hcl
(félisten)
Blog

Köszi! :R
Ami még eszembe jutott, hogy a felsorolt szállítási módok közül melyikkel értelmezhető a mi postánk? (Standard, Economy... mert többségében US csomagokat látok a listában, hiába adtam meg, hogy Europe.)

Addig közben eljutottam, hogy a Posta árképzését figyelembe véve (belföldre kalkulálok egy árat, majd fizetek valami teljesen más összeget, mert az adott hivatal éppen úgy gondolja) jobb, ha először free shipping+emelt ár. :DDD


V/
(titán)

Ezt felejtsd el: belföldre kalkulálok egy árat, drága postai külföldi szállítás, a belföldi érték nem fedezi és egyébként is konkrétan látod a posta kalkulációs oldalán. A free shipping elviszi a hasznodat az eBay jutalékkal együtt veszteséges lesz az eladásod. Ha csak nincs postás kedvezményed, ami nálunk persze nem létezik.

A szállítás hozzáadási leírásban a célszerűen választhatóak láthatóak a képeken, nem véletlenül vannak választva.
Akkor írom, bár a képeken látható értéket gondoltam hogy állítja valaki, ezért nem igazán akartam magyarázni
Kell az alap, a domestic szállítás, ami minden vásárlónak azonos Flat: same cost to all buyers mivel USA-n kívülről küldöd és több nap a szállítás ezért van választva az ahol elméletben beleférünk a szállítási időbe 11-23 nap az pedig az Economy Shipping from outside US (11-23 business day)

Ha ez megadtad akkor lehet választani a nemzetközi szállítást.
A képen látod hogy 10 napot adtam meg feladási időnek, azért ennyi, mert megnöveli a várható kézbestés idejét, nem fog a vevőd 11 nap után pénzt visszakérni hogy nem kapta meg mert ezzel 21 lesz a minimum idő, valójában a ha a fenti szállítási mód van választva akkor 33 nap. Ez sajnos kell is, de persze 2 -3 munkanapon belül célszerű feladni hogy tényleg elinduljon és oda is érhessen.

A nemzetközi szállítás ezután állítható, szintén azonos minden vásárlóra, az egész Világ, és Economy international, majd lejjebb lehet megadni hogy konkrétan mely országokra ne vonatkozzon.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Nem, belföldi szállításra mondtam, hogy amikor kalkuláltam árat, annak nem volt köze a posta által kért összeghez. Nyilván nem gondoltam, hogy a belföldi és külföldi posta egy árban lesz, csak ez alapján gondolom ennyit ér a kalkulátoruk külföldre is :D

Azt a tippet a handling time-ra köszi :D Nem esett le, hogy az a komplett csomag odaérési ideje.

Illetve, akkor olyat nem is lehet, hogy US csomagküldés nincs?

Policy-t még kell kreálnom, egyenlőre egy terméket tettem fel, gondoltam ahhoz még nem lesz, de különben valami szögegyszerűre gondoltam, csak EU, kis dologkat (jellemzően felesleges alkatrészeket).

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Mindig van a meghirdetési oldal szerint adott országra vonatkozó alapszállítás, az eBay.com-on az USA, nem lehet lehagyni, lekorlátozni.
Német eBay és eBay.com-os láthatóság megvásárlása (0,5 EUR) lenne az egyszerűbb megoldás, ha engedi a nemzetközi szállítást.


hcl
(félisten)
Blog

Oje köszi :)


mokus1
(addikt)
Blog

Nem találom, hol tudok invoicet készíteni egy már eladott termék után? :R


V/
(titán)

Az eladási tételsort nézd már meg, ott szokott lenni az opciók közt. Bár azt nem egy előre elkészült sablonból kéne csinálni?

[ Szerkesztve ]


mokus1
(addikt)
Blog

Nem találom sajnos én sem azokon a helyeken ami eszembe jut.

üzenetek