eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Beni2360
(félisten)

En a telefonra szoktam lementeni a kepernyo kepet es azt tolom az oruk ala ha nincs mobil netem.

[ Szerkesztve ]


Mrjake
(újonc)

A postával igazából csak annyit lehet tenni, hogy nem használod őket, és reméled, hogy éhhenhalnak végre. Kora tavaszal megérkezett egy csomagom, kifizetettek rá ugye egy kis ÁFÁ-t amit 30 percen belül kifizettem, a csomagom azonban még 4 napig ült a vámon. (ez ugye általános) nade tracking szerint megérkezett a helyi "hivatalba" végül. (nagy budapesti posta, nem kicsi) 1-2 napot vártam, se híre sem hamva a cuccnak, kinyomtatott papírral bementem, erre ugyanaz: eznincs itt, menjek a sóhivatalba. Panasz nyitása a postánál, seggvakarás, kihangsúlyozva, hogy mitakarokén, és különben is 15 nap egyáltalán, hogy bármit válaszoljanak. A Postai reklamáció iktatószámával irány a felügyeleti szerv, automatizáltan lehet nyitni rájük ejnyebejnyét. Felügyelti szerv határozatot kézbesít az ügyfélkapura, hogymiszerint az ügyet lezárják mert bla bla bla (bün: 60 napot nem vártam ki, hanem egyből megnyitottam az ügyet) ha nagyon van kedvem fellebezhetek 5000-ért, de mindenesetre ezen a postai reklamációs számon új ügyet nem nyithatok... pont, Felügyeleti szerv nem dolgozik. Posta 45 napra rá, közli, hogy a csomagom elveszett, és négyszázvalahány forint áfát visszaküldik, valamint adnak egy sajtpapírt pdf-ben, amit leadhatok akárhol hogy elhagyták... Arra irányuló kérdesekre, hogy akkor mégis konkrétan a folyamat melyik pontján, és KI mit csinált a mai napig nemválaszoltak. Egy másik tételre pedig annyit vártam, hogy 3 hétig elérhető volt a postahivatalban, de visszaküldték: Se értesítő, se telefon, semmi... Az egyetlen dolog amit tudsz tenni ellenük, az az hogy force beállításként nem használod a szolgáltatásaikat... ha már ebay topic: nálam a Vatera gyalulva, mert SEMMIT nem lehet eladni ott, és tele van...hagyjuk... románia. Átnyergeltem az ebay-re, a szállítással volt legnagyobb bajom, rátaláltam egy oldalra: furgefutar.hu namost mondom a paramétereket egy küldemény: Postával 17000Ft, 3 hét, meg olyan szintű papírozás, hogy belehalsz. A fürgefutár kihozta hogy a FedEx a legolcsóbb, 9000Ft lesz, 2 hét, mindent kitöltesz szépen itt, küldjük PDF-ben a fuvarlevelet, csak odadod a TBT/FedEx futárnak aki akár aznap ÉRTE JÖN...(ez ráadásul egy Kínai csomag volt, azaz ODA MENT) szóval teljesen más dimenzió... Non plus ultra, csomag USA-ba feladása 15000Ft volt, (postán nem is néztem már, tuti vagy 30000Ft lett volna...) és nem hazudok 3 napon belül a cimzettnél volt, de úgy, hogy délben dobták be a futárfurgonba, és hajnalban már Indianapolisban csücsült.... 15ezerért... Vicc a posta. Mondjuk a fürgefutár meg egy bughalom, mert eddig pont az esetek 50%-ban szivatott meg azzal, hogy fizetés után lefagyott a szerverük, és csak másnap küldték ki a fuvarlevelet... (A futár persze jönne érte, te meg már a munkahelyeden ülsz...a csomag otthon, mert oda kérted hogy jöjjenek...)


V/
(titán)

Az is tökéletesen jó, főleg ha nem tudja valaki kinyomtatni, azt csak azért ajánlom, mert arra rá lehet írni a nevet és címet is.
Itt hétfőn kapnia kellett volna egy értesítőt a benti postától, amit szombat reggel írtak be az adatbázisba, miután az MPL leadta nekik hivatali kézbesítésre a csomagot.


V/
(titán)

Van akit érinthet:
A CIB Bank informatikai rendszerének fejlesztése miatt szolgáltatáskiesésre figyelmeztet közleményében a pénzintézet. Eszerint 2022.07.08-tól (péntektől) egészen 07.17-ig (vasárnapig) olyan területek nem fognak megfelelően működni este tíz és reggel hat óra között, mint a CIB BANK Mobilalkalmazás, CIB BANK Online, CIB Internet Bank, Business Terminal, CIB Business Online és a TPP csatorna.
Ez azt is jelenti, hogy az online (internetes) bankkártyás vásárlások jóváhagyása a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül sem lesz elérhető. Mindez idő alatt a CIB24 telefonos ügyfélszolgálat is korlátozottan lesz elérhető.


peterszky
(őstag)
Blog

A téma összefoglalóhoz javaslatom lenne:

A kettős vámfizetésnél szerintem a Magyar Postát ki is lehetne húzni akár, én most zártam le egy 2021-es ügyemet, az eBay adta vissza végül - a Posta álláspontja egy EU ajánlás, hogy mindig a feladó fél fizeti vissza, ha ilyen eset van (nálam az történt, hogy az IOSS-be nem vitték fel a nyomkövető számot, így a Posta nem tudta beazonosítani a csomagot). Tehát náluk reklamálni kb. felesleges is.

A másik, amit megtanultam, hogy ha eBay supportot szeretnénk érdemben használni, akkor irány a Twitter (AskeBay). Itt nem indiai robotok ülnek a monitor mögött, hanem valóban olyan alkalmazottak, akik segíteni akarnak. Az eBay.com-on lezárták az ügyemet egy olyan mondattal, hogy írhatsz, de többet nem reagálunk :DDD A twitteres csapat pedig ugyanezt a problémát megoldotta pár óra alatt.


V/
(titán)

A Posta témához. Hazudnak.
Az EU-s HÉA szabályok és az EU-s vámszabályok alapján a vásárlás után az eBay van kötelezve a 150 €-ot meg nem haladó termékek áfájának beszedésére. Ők az elsődleges jogosultak. Mindig elkészül aza szükséges igazolás amely tartalmazza azt hogy IOSS keretében ők beszedték az áfát és ha a szállítás postai akkor megküldik a Magyar Postának, nincs olyan hogy nem történik meg, hiszen a német adóhivatal felé az eBay-nek el kell küldeni az áfát és az áfa beszedés személyre és vásárlásra vonatkozó igazolást hogy a németek továbbítani tudják a NAV felé a pénzt. Szóval mese az hogy nem készül ilyen. Mivel az áfa beszedésre került és rendelkezésére áll a szállítónak az eBay igazolása a törvények alapján jelen esetben az MP semmiféle áfát nem szedhet be, mert az már az esetek többségében a NAV-nál van.
A vámszabályozás nem teszi lehetővé hogy vám-árúnyilatkozat nélkül vámoljanak és az tartalmaaz az eBay IOSS azonosítóját, mert itt nem egyedileg a kereskedőnek kell ezt az áfa beszedést végezni, hanem az eBay-nak. Ha nem állna rendelkezésére az MP-nek akkor tőled kellene ezt bekérni.
Mi történik? A Magyar Posta végrehajtja a vámolás a postai küldemény adatok alapján ami csak a termék árát és szállítási költséget tartalmazza, de hiányzik az összes többi vámoláshoz szükséges adat, így jogtalan bármilyen pénz kérésük.
Innentől kezdve minden amit írnak hazugság. Az eBay jogszerűen szedte be az áfát a Magyar Posta törvénytelenül.
Akkor miért a jogkövető cégnek kell a beszedett áfa sztornózást az adózás könyvelési szabályai alapján a német adóhivatalnál kezdeményezni akik majd visszakérik a magyar NAV-tól?
Amire hivatkoznak egyébként az is csak maszatolás a részükről, egyáltalán nem úgy van.
A vámolásnál mindig a NAv-ra hivatkoznak, de a jogszabáylok alapján a 150 € el nem érő postai forgalomba érkező küldemények esetén a teljes vámolási folyamatra fel vannak hatalmazva. Az a gond hogy azzal takaroznak hogy nekik egy programjuk van és azzal dolgoznak, viszont sehol nincs meghatározva hogy ezt a programot kötelező lenen használni, nincs előírva.
Abban igazad van hogy tényleg érdemes lenne elgondolkodnom azon hogy a postai reklamációt kitörlöm.


Mrjake
(újonc)

yoooo :R A Community page-en nekem is elárulták ezt a titkot, 2011 óta jegelt Twitteremet ma végre kinyitottam. Tényleg gyorsak, és segítőkészek. beszarás. Remélem ismét angol lesz a cucc mire végeznek, mert kéne emelni a havi limitemen mostmár :D

Amúgy a Community page-t mára már elárasztották a panaszok, csehektől elkezdve mindenki ontja a bejegyzéseket ugyanarról... :)


tbalint3
(tag)

Azt hiszem pályázhatok a leglassssssabb csomagra. :DD
[kép]
Enyhe 8 hónap. Ez a "sea mail/hajós szállítás" tényleg nem egy stresszes kapkodó történet.


V/
(titán)

Csak megérkezik, gondolom nem volt nagyon sürgős.


peterszky
(őstag)
Blog

Az IOSS elkészült, az nekem meg is van, azt lobogtattam a Postán, hogy én már befizettem, de az tény, hogy még az eBay-re se töltötte fel a feladó a tracking numbert, a Posta meg arra hivatkozott, hogy emiatt nem lehet összerendelni a csomagot a már beszedett VAT-tal. Őszintén, nem ástam bele magam a magyar és nemzetközi jogszabályokba, csak a "sportértéke" miatt mentem utána ennek az ügynek, hogy sikerül-e megoldanom. Viszont ha az van, amit írsz, akkor meg az eBay-t nem értem, hogy miért adják vissza, ha ez nem kötelező nekik, miért nem az XY jogszabályt, akármit lobogtatják, hogy a Magyar Postának kell fizetnie?


peterszky
(őstag)
Blog

Az eBay.com-on konkrétan indítani sem tudtam ticketet, a Contact Us gomb kihozza a témákat, de bármelyik témát választod ki, azt kapod vissza, hogy nem hozott találatot a keresés vagy valami ilyesmit és így nem mehetsz tovább. Vicc. Na, off vége :)


V/
(titán)

Azért adják vissza mert rugalmasabbak. Eleve írják a VAT szabályok alkalmazásánál hogy a szállítóknak nincs joga újból kérni. Sok panasz futott be hozzájuk a Posták jogtalan eljárásairól és az ügyfelek érdekében ők hajlandóak ezt megtenni. Mert vannak rugalmatlan állami posták, amiket "magán cégként" vannak elsütve.
A Magyar Posta is sztornóztathatná a tévesen beszedett áfát, de nem hajlandóak rá, annak ellenére hogy mindig a követő hónap 20-án kell az előző hónapban beszedett áfát a NAV-nak átutalni így a pénz addig náluk van.
Azért úgy működik hogy ilyenkor az adott időszakra vonatkozó áfa bevallást kell módosítani az adott vásárlás áfájának sztornója érdekében, új eljárást kell lekönyvelniük ami alapján ha még a német adóhivatalnál van pénz ők utalják vissza, ha már elküldték a NAV-nak akkor meg a németek továbbítják a sztornót a NAV-hoz. A Maygar Postának ez 120 nap mert még amikor a pénz náluk is van nem csinálnak semmit hanem csak az átutalás után kérnék vissza. A probléma z hogy még a számszaki hibák esetén is így csinálják, nem jóhajlandóak a hiba azonnali kijavítására.
Az hogy te nem látod az eBay felületén a nyomkövetési azonosítót nem jelent semmit.
Azt is írtam hogy vám-rúnyilatkozat az alap dokumentum a vámoláshoz, ha azt nem kapták meg ugyan miből tudnának vámolni? A jogszabály szerint tőled kell ilyenkor bekérni és azután megkezdeni a vámolást. Ezt sem hajtják végre. Az eBay elküldi az igazolást, nekik lenen lehetőségük egybe rendezni, de ahhoz embernek kellene dolgozni, azt viszont nem szeretnek.

Hidd el az nem jogszerű érv hogy nem képesek az információkat a feldogozáshoz összerakni, hibásan és törvényt sértve dolgoznak és ezért az elsődleges, a jogszerűen munkáját végző cég az akinek vissza kell adni a pénzt, nagyon sántít a hivatkozásuk.


peterszky
(őstag)
Blog

Köszi a részletes infókat! :R


eddieke666
(tag)

Sziasztok!
Egy ismerősőm szeretne rendeltetni Ebay-ről egy ilyen hátlapot:
[link] Amennyibenjól értem a mostani rendszert,akkor a vételár+ szállítási költségen felül lesz még egyéb költsége is.Ez pedig a vételár+szállítási díj összegének 27%+a posta 800 Ft-ja.Valaki segítene,hogy jól gondolom-e?Nem szeretnék később magyarázkodni,hogy miért kerül többe a termék,mint az általa Ebay-en látott ár.Köszönöm.


V/
(titán)

A vételár $9.98 (a Grey) +szállítási díj $2.99 és ennek az 12,97$ összegének 27%-a 3,5 $, ezt az eBay-en egyben kifizeti. 16,47 $.
Mivel ez IOSS vásárlás és ha a Magyar Posta kézbesíti akkor még 399 Ft kezelési díj jön rá. Ez lenne normális esetben. Ha nem Maygar Posta akkor nem lesz +díj.
Egyéb variációk Posta esetén.
Ha nincs elektronikus elérhetőség a postai elektronikus adatok közt akkor nem lehet on-line kifizetni, így 799 Ft a díj.
Ha Posta nem tudja IOSS-os vásárlásként kezelni mert szerintük nem kapták meg az adatokat, akkor ők kérni fogják az áfát is, júliusi érkezéskor ez 1318 Ft, (augusztusban több lesz, mert szerintem magasabb lesz a vámolási $ árfolyam, július 21-én tudok konkrét összeget mondani erre.) a kezelési díj 399/799 Ft a fent említettek szerint.
Az előző hozzászólásokban szó van róla, hogy ha a posta újból kéri az áfát, akkor nem kell pánikolni, az eBay-en megfizetett összeget az eBay-től vissza lehet kérni. A postai kezelési díj meg mindenképp van.

[ Szerkesztve ]


eddieke666
(tag)

Köszönöm a segítséget. :R


btraven
(őstag)

Honnan látszik hogy IOSS vásárlás?
Ez is az? [link]


V/
(titán)

Az árból, csak 150 €-értékig az, ami $-ban most úgy 153 $ a 604.54 $ az jóval felette van. Ilyenkor nem szedheti be az eBay az áfát és teljes vámolás szükséges ahol áfa és vám megállapítás fog történni, mert a vámmentesség is 150-ig megy.
Bővebben az Összefoglaló, 17. Vámügyintézésről néhány gondolat


sallybowles
(friss újonc)

Sziasztok!

Azt hittem, elég alkalmas leszek egy ebay vámkezelés végrehajtására, de már a nyilatkozatnál fennakadtam. :D
Tudom, hogy hülyének fog tűnni a kérdés, de nem akarom elrontani a nyilatkozatot:
- A feladónál az országot magyarul kell feltüntetni, ugye?
- A küldeményen szereplő címadatok: a küldeményen a nevem nyilván az angol forma szerint szerepel, tehát először a keresztnév, aztán a vezetéknév. Célszerű pontosan így feltüntetni, ahogy ott szerepel, vagy írjam ezt is magyar formában?

Büntethetnek, ha gépelési hiba fordul elő például?

Köszönöm a segítséget!


V/
(titán)

Milyen nyilatkozatot? Mert többféle van. Melyik cégtől kaptál formanyomtatványt? Te küldöd vagy te kapod? Ha küldöd akkor melyik országba?

[ Szerkesztve ]

üzenetek