eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


francois8
(tag)

Na várj! Értem, hogy a levélként feladott csomag max újságot takar nem pedig csomagot. De a DHL oldalán feltüntetett 2 kg-os (€,8,89) csomag sem kerül kézbesítésre, ha így rendeli meg a német eladó? Ezidáig nem volt ezzel gond.
Hermes-nél még a doboz méret is meg van határozva a € 9,99 csomagnál (azt hiszem max 50 centi kerületméretes doboz).

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

De az kis csomagként van feladva és az kijön Németországból, azt nem fordítják vissza, ha nem sérül meg mondjuk a csomagolás, vagy mondjuk lejönne róla a címzés.
Ha az eladó nem küld képet a visszafordított csomagról mert azon rajta lehet hogy miért ment vissza vagy a nyomkövetési azonosítót ami alapján a szállítónál meg lehet lesni a mozgását akkor nem lehet így kitalálni az okát.
Bár ha online rendeli meg kiválasztja hogy 2 kg alatti aztán ha 50 grammal átlépi azt nem fogják elküldeni, hiszen az már nem kis csomag kategória, akkor ha lehetséges ilyen rá kell fizetnie a különbözetet, de akkor már igazi csomag lenne és annak más lehet a nyomkövetési azonosítója.
Akkor nem derítetted ki hogy az a LP002263424DE csomag miért került Duisburgba?

[ Szerkesztve ]


francois8
(tag)

Köszi! A helyzet az, hogyha nincs feltüntetve, hogy mennyi a magyarországi szállítási díj akkor ráírok a német eladóra, többnyire € 9- €13,99 szállítási díjat ajánlják, de ritkán vannak akik, a € 8,89 + € 2,5. Sohasem volt gond.....


cbmfan
(senior tag)

ti is észrevettétek, hogy a kólátlan ideig fennlévő dolog lemondásig remek? :)


rednifegnar
(senior tag)

ruszkikkal mi most a helyzet, lenne egy cucc (konyv) de csak naluk kapni.


V/
(titán)

Röviden. Ne vásárolj onnan.


HoppMaster
(aktív tag)

Igen ki lett fizetve, csak fura volt az üzenet és a bank oldalán is a törlés utána a terhelés :)


sisi22
(tag)
Blog

Trukkozesrol van valakinek tapasztalata?

Egyre tobbszor talalkozok ketfele valtozattal.
Az egyiknel az elado tobb termeket linkel valahogy ugy, hogy legyen egy irrealisan alacsony aru, a termekekhez nem kapcsolodo, vagy csak egy kiegeszito is kozottuk, es a leirasban vagy cimben felrevezeto szoveget ad meg. Gyanitom, azokat akarja bepalizni, akik a legolcsobb dolgokat keresik es rakattintanak, igy pl. megorul, hogy van egy motoros funyiro nagyon olcson, mikozben mondjuk csak egy szemeteszsakot kap hozza.

A masik valtozat az arfelhajtasra epul, elado minimalar nelkul hirdet, majd hirtelen egy ismeretlen valaki betesz egy rejtett licitet azzal az arral, ami alatt nem akarja eladni - neha ketten jatszanak, egymasra licitalva.

Az elobbinel valoszinuleg a megteveszto megnevezessel lehet operalni, de az utobbinal csak akkor lehetne ezt bizonyitani, ha lenne egy lista, hogy az elado mas termekeinel hanyszor szerepelt ugyan az a vevo hasonlo rejtett licitalasokkal.


V/
(titán)

Én nem igazán találkozok olyanokkal amit írsz itt az eBay-en.
Ha több dolog van egy hirdetés opciói közt természetes hogy a kiírt összeg a minimum értékűt jeleníti meg onnan indul az indexálása és halad a magasabb felé, ez az alap. Az hogy téged a drágább érdekel az nem az eladó trükközése.
Az hogy mi van leírásban az meg változó, lehet kevés és lehet sok, lehet nem tud az adott nyelven, rosszul fordítja.
Egyes dolgok meg szubjektívek lehetnek, az eladónak ami elenyésző használt nyomok a burkolaton azok neked súlyos hibának tűnnek. Ha a megvett termék nem egyezik meg azzal ami le van írva róla akkor reklamálhatsz, így azért a bepalizás sem igazán megy. Persze vannak csalók ennek ellenére, de van vásárlói védelem is.
Te hány alkalommal kaptál mást mint amit kifizettél, én úgy 2200 vásárlásból mindig azt kaptam amit kifizettem. Volt persze olyan ami sérülten érkezett és használhatatlan volt, de az a megvett dolog volt.
A hirdetés feladás nem mindig ingyenes vagy korlátozott. Vannak kedvezmények de van amikor ahhoz nagyon alacsony licitről kell indulni.
A fix áras olcsók meg több okból is használatosak, egyrészt veszteség ellenére jobb minősítést akar elérni hogy növekedjenek az eladási limitjei, a havi max 5-10 darab és együttesen 150 $ havi érték nem elegendő ha pénzhez szeretne jutni, ha elad hja a minimumul akkor már havi 500 $-ra ugrik és ha folyamatosan megy a dolog rövid időn belül havi 5000 $-os lehet a limitje és 100 termék.Vagy szabadulni akar a készletétől, vagy nagyon jó áron jutott hozzá és elegendő neki a 100% haszon. És is most adtam el valamit amin 0% a nyereségem, de muszáj volt megszabadulni tőle mert már nem volt helyem a tárolásra. Vállaltam az ingyen szállítást pedig tudtam hogy nem fogok keresni rajta már semmit ezzel
Nem mindenkinek lehet üzleti fiókkal indítani ahol mások,a limitek, a lehetőségek.
A cím hossza kötött nem tudom milyen félrevezető szövegre gondolsz benne. De az hogy van a fűnyíró vagy a hozzá való zsák és azt te benézed nem egészen hiszem el.

A másik változat néven írt elmélet nem működik, ezt már réges-rég ki tudják szűrni. Mivel meg is kell venni, pénznek meg kell érkeznie az eBay-hez akik a jutalékot levonják ugyan milyen haszna lenne? Főleg ha nem licitálják túl, mert akkor megfogja nyerni és ki is kell fizetni. Az hogy egy eladó folyamatosan törli a vásárlásait hogy ne kelljen a havernak aki a licitálásban segít pénzt költenie, az sem életszerű dolog, le fog bukni.
Minden alkalommal minimum 10 % veszteség, de azért több szokott lenni a jutalék, ha nem is lenne posta költség, mert akkor még azt is bukná az illető.
Még egy dolog egyre nehezebb kamu profilokat létrehozni, fenntartani lásd ezt a psd2-es megerősítő mókát is.

[ Szerkesztve ]


Mrjake
(újonc)

Akit nagyon zavar a magyar lokalizáció, meg hogy force-olva van a magyar nyelv és nincs angol nyelv az oldalon: A community page-en a technical issue-s rovatban nyitottam neki egy case-t elég HUNGLISH nyelven, de ez mindegy... Floodolja mindenki akinek még baja van, mert ez legalább annyira használhatatlan mint egy magyar nyelvű windows, vagy Office...csak itt nem tudsz váltani.... Ja a Help & Contact menüben pontolyan loop-al nem lehet elérni egy nyamvadt message box-ot mint a legtöbb nagy amerikai multinál...
Eladás szempontjából még nem nagyon magyarítottak, de a kifizetéseket kezelő oldal az már nonworking state erősen, szerencsére sok f5-el beugrik angolul, és a kifizetések mennek, de nem szeretném megvárni amíg lehal, mert a dollár meg az euro az jóóóóó... bár az is megérne egy misét, hogy a dollárt Force-ban átváltja EUR-ban és úgy küldi ki...

https://community.ebay.com/t5/Share-eBay-Technical-Issues/The-site-isn-t-working-property-since-ebay-switched-the-language/m-p/33042988#M102037


V/
(titán)

Köszi az információt, ott is írtam nekik de semmi reakció.
Ezzel nincs gond: hogy a dollárt Force-ban átváltja EUR-ban és úgy küldi ki.
Az EU-s eBay-hez tartoznak a magyar regisztrálók és ott az elszámolási deviza az EUR.
A USD EUR kersztárfolyam nem igazán okoz nagy veszteséget.
Az hogy Magyarország vezetése akkor sem hajlandó EUR-t bevezetni ha feltételek adottak az nem az eBay sara.
Mielőtt felmerülne az katasztrofális lenne ha forintban kapnánk, nem EUR-ban, lehet hozzáadni ingyenes EUR számlát amire ki tudják utalni, ezen nem kéne változtatni.
A magyarítás értelmetlenségét kell hangsúlyozni, azt hogy 27 évig megértettük az angol nyelvű felületet és nem volt semmiféle gond.
Csak az utóbbi években tudatlan (lásd oktatási felmérések) magyarok tömege vetődött rá az eBay-re, akikben túlteng az egészségtelen nemzethy tudat és nem hajlandó még elemi idegen nyelvi ismeretet sem felszedni (már magyarul írni és olvasni is gondot okoz nekik) de kizsarolni egy külföldi cégtől hogy legyen magyar nyelvű a felület az nem okoz gondot nekik. Mert csak erre képes, zsarolni, követelőzni, de tanulni azt nem.


kokokka
(őstag)

Pedig sajnos rengeteg ilyen eladó van, akárcsak az Ali-n. Betesznek egy nagyon olcsó (néha még csak oda sem illő) árut direkt azért, hogy ár szerinti keresésnél előnybe kerüljenek. Rányomsz, aztán kiderül, hogy amit igazából keresel az lehet, hogy nála a legdrágább. Nem újdonság, bár az Ali-n sokkal régebb óta csináljak.


Beni2360
(félisten)

Sajnos igy van mergelodok is miatta szinte 90%-ban ezek vannak.


V/
(titán)

Nem egészen úgy van, de nincs is jelentősége egyébként ennek. Vásárolni szeretnél, nem a keresés az elsődleges.
Hogy ha robot porszívót vásárolok akkor a keresésre az eBay az adott típus megnevezésre azt adná fel elsőre ahol a tartalék kefe is hirdetve van és az 2 $, mint a legolcsóbbat, (ha az a keresési opciód) de a hirdetés tartalmazza magát a porszívót is és a listájukban kiválasztva annak az árát látod, azt mented el a kívánság listára, aztán ha már van több "ajánlatod" akkor döntesz hogy melyiket veszed meg, de nem csak az ár számítson már, vannak más dolgok is amit figyelemebe veszel.
Lehet rendezni a találatokat, el lehet menteni kívánság listára és össze tudod hasonlítani.
Nem vagy kötelezve hogy azt vedd meg ami az első a listában, az is előfordulhat hogy pl te free shipping-est keresel., közben meg van ami szállítási költséggel is olcsóbb lehet.
Amikor vásárolsz akkor rögtön megveszed az első darabot a kezed ügyébe kerül? Én nem, mindig megnézem, ellenőrzöm.
Szerintem az hogy a neked megfelelőt terméket egy kicsit keresni kell nem olyan hatalmas probléma.
Ez nem egy fix termékáras webshop, ez piac, annak megfelelő vásárlási metódusokkal. Piacon is nézed, válogatsz, árat kérdezel (nem mindig van kiírva) és mérlegelsz és nem mindig a legolcsóbbat veszed meg.

[ Szerkesztve ]


Mrjake
(újonc)

Igazából az USD/EUR force az csak sirám, nem lényeges, hacsak nem annyiban, hogy EUR számlára jön meg a Revolutra, nem a Dollárra, aztán lehet váltogatni... (Amúgy ez az IBAN-os átutalos cucc elég remekül működik: reggel küldik, délben ott van, ha Magyarországról küldök IBAN-t, akkor az egyrészt jó sok ezer a díja, másrészt 3 nap... éles a kotraszt)
Ez a fordítás az örületbe kerget, bármi gondom van, beküld az automatizált customer service-re ott meg bármit nyomsz, "sajnos nem találtunk megfelelő választ", de nem jelenik meg a message box. Most röhelyes, de egy selling limit increase SEM elintézhető, pedig igencsak kéne mostanság, és én hülye halogattam már 2 hónapja hogy majd...
A magyar felhasználói réteg legkülső burkáról beszélve: nem véletlen, hogy nagyon sok értékeléssel a hátam mögött, de mégiscsak legyalultattam a sokéves Vatera account-ot.. Tele van idiótával, és nem lehet eladni semmit... Bármit felteszek, főleg ritkább, speciáisabb dolog, értékének a tizedén sem viszi senki. Ugyanez felkerül az ebay-re akár csak az értékének a feléért és 1 héten belül elmegy., ha neadj isten a forgalmi értékének az 1/3-ért, garantáltan lehet hívni a fedexet másnap, és még igy is többszöröséért ment el mint itthon menne...
Erre most itt is indul az értetlenkedés... Azthiszem ezt azzal az aranyszabályal lehet körbeírni jól, hogy ha sikerült kiköltöznöd már és megállapodni kint, fő szabály: ha magyar szót hallasz, semmi esetre se szólalj meg magyarul. :DDD
Én nekem a legmegfeleőbb az lenne, hogy lenne egy settings bit,hogy LANG EN vagy HU... De ez igy semmiképsem. :(


V/
(titán)

Én is azt javasoltam ha már ragaszkodnak hogy magyar legyen akkor ne automatikusan minden magyar regisztrációra nyomják rá, hanem választható legyen a nyelvezet angol vagy magyar, vagy pedig csináljanak egy eBay.hu oldalt, ahogy más nemzeti oldalak is vannak aztán ott legyen minden magyar, de az hogy a főmenü és néhány oldal van magyarítva és a kapcsolódó linkek nem működnek annak semmi értelme.
Nem jött semmi visszajelzés. De neked is egy okoskodó az eBay.uk írja, de hát nem az gond hogy hol vásároljunk, gondolom amikor elolvasta a válaszod rájött hogy mellétrafált.
Egyébként több magyar is jelezte már feléjük ahogy ez a probléma megjelent, de semmi reakció az eBay részéről.
Ha valaki az eBay.de oldalon regisztrált annak ugyan miért nem németül jelenik meg az eBay.com?

[ Szerkesztve ]


francois8
(tag)

Sziasztok! Érdekes, hogy a várt csomagok igazából már itt vannak Szegeden, de értesítőt nem kaptam, és a címemre sem küldik ki. MI történik a Magyar Postán?
A csomag június 20.-án lett feladva, de már 25-e óta fel lehetett volna venni a csomagot, mégsem kaptam értesítőt. Miért nem küldik ki a megjelölt helyszínre, ami ebay-en be van jelölve, vagy miért nem kapok értesítőt? Ez már a nevetségesség határa, hogy valójában itt van, mégsincs róla semmi hír. Szombaton bementem egy másik csomagomért, aminek szintén ugyanez a sorsa. A posta nyomonkövetési rendszer szerint átvehető a Szeged 1.-be, ott mégis azt mondták, hogy a logiszitikai központban van. Kicsit kezd a dolog idegesíteni, hogy engem néznek hülyének vagy én cseszek el valamit? Egyáltalán meddig lehet ezt a csomagot felvenni?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Miért nem nyomtattad ki a posta nyomkövetési oldalát, azt a helyi posta írja be hogy átvehető a logisztika nem ír ilyet, ezt csak a bentiek írhatják be. Ott volt az csak nem volt hajlandó érte menni, de ha csomag akkor a csomagosnál van, az első ablak.
De biztos hogy sikertelen kézbesítés utáni átvétel írták mert a képeden egy csomag azonosítót vélek elolvasni. Volt egy sikertelen kézbesítés 24-én -lakáscímre vagy munkahelyre kérted mert ez utóbbira utal a bejegyzés és 27-én ugyan miért nem mentél érte? Mert akkortól lehetett volna átvenni, a szombati bejegyzés nem számít.

Ami nem csomag azonosítóval jön, mondjuk Lx a kezdte azt nem viszik ki. Ha pénteken írták be azt csak hétfőn veheted át, szombaton nem mindig kerül át a hivatali kézbesítőkhöz és az értesítőt is hétfőn viszik.
De csak a posta tudja a választ.

[ Szerkesztve ]


francois8
(tag)

Köszi! A június 25.-től átvehető csomagot meddig lehet átvenni? Remélem még nem késő és nem küldik vissza a feladónak....


V/
(titán)

Ott írja a postai nyomkövetés jobbra:
Célország: Magyarország
Kézbesítés:Háznál kézbesítés
Őrzési idő postán (nap):
Őrzési határidő: 2022. 07. 15.
Kapcsolódó azonosító:CR830563523DE
27-én ha a neved, címed megadva és ezt kinyomtatva vitted volna megkapod

[ Szerkesztve ]

üzenetek