eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


tserrof77
(senior tag)

Még jó hogy nem az ASCII kódot írja :DD


V/
(titán)

Hibás az oldal, mert ők még nem értik hogy vagy az összest lefordítják, de az oldal linkek megnevezését nem kellene. Az nem működik hogy a fő felület magyarított, de amikor valamit állítani akarok az már angol és valahol elvesznek a kapcsolódási pontok. Neki állt egy majomnál butább valaki aki szerintem nem is ismeri a magyar nyelvet és/vagy a web oldal kezelését.
és nem automatikusan minden magyar regisztrációnál kellene, mert többen nem igényelnénk és szeretnénk normálisan használni, angolul, hiszen nem elsősorban magyar vásárlóknak hirdetünk másrészt nem olyan sok angol szót kell megtanulni vagy értelmezni a felületen.

Lehet hogy őket is felnyomta egy hülye a GVH-nál hogy elérhetőek Magyarországon, de nem magyar a nyelvezet és kénytelenek voltak bevállalni mint a PayPal hogy magyarítanak, persze az nem érdekel senkit hogy ezáltal nem működik normálisan az egész oldal

[ Szerkesztve ]


Ghard
(őstag)

Postával mi a tapasztalat, ha megreklamáljátok a 2x beszedett áfát? Ilyen tételeket van pofájuk odaírni, hogy felülvizsgálat 6600Ft, visszaigénylés 5000? Ez gondolom komoly, mert viccnek durva lenne.
Volt már rá példa, hogy visszautalták a jogtalanul beszedett áfát plusz költség nélkül?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nem a Postával kell intézned, hanem az eBay-től kéred vissza azt amit nekik fizettél. Lásd Összefoglaló, 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a szállító újból beszedné.
Nem kérnek egyébként érte pénzt, mert ez nem az a felülvizsgálat, de nem érdemes variálni mert 120-150 nap mire reagálnak (az eBay-en max 60 napig kérheted vissza, ezért is kell rögtön az átvétel után indítani) és van amikor tényleg nem kapják meg az adatokat és egyébként is el fogják utasítani azzal hogy ők nem hibáztak.
Egyébként volt több eset hogy visszaadták, mert kezdetekben rosszul működött a programjuk. Azzal nem tudsz mit kezdeni hogy sok esetben nem a törvényi előírás szerint vámolnak, nem a vám-árúnyilatkozat alapján csinálják.
Jelenleg ebben az országban nem lehet fellépni ellenük, gondolom te sem kockáztatod meg hogy a NAV-ot feljelentsd a dupla áfa beszedése miatt, ami a Posta nem megfelelő munkája miatt történik.
Szerencsére az eBay biztosítja ezt a lehetőséget így tényleg nem kell a Postával hadakozni. Hozzáteszem az AliExpress is visszaadja ilyen szituációban az áfát.

[ Szerkesztve ]


Ghard
(őstag)

Konkrétan a csomagon rajta volt az IOSS számtól kezdve az egész ebayes rendelés minden adata. De hát analfabétákkal valóban nem érdemes vitázni.
Tudom, hogy az ebay korrekt, csak ha visszaadják a befizetett áfát akkor is marad a postánál némi apró, mert többet számoltak szokás szerint, plusz még a 999Ft, amit ezért a "jómunkáért" kiszámláznak.

Nem gond, az alis express one és belga posta remekül működik (szinte már csak ali standard és saverrel rendelek), csak sajnos ez a cucc alin jóval drágább volt, szóval még így is megérte.
Kár, hogy ebayen nincs hasonló postázási mód.


V/
(titán)

Mivel egy program dolgozza fel az elektronikus küldemény adatokat nem látja senki a csomagcímkéjét.
Valójában aki küldi annak a küldemény feladásakor jelezni kell hogy IOSS-os eBay vásárlás és ha ez nem kerül be a küldemény adatokhoz akkor nem lehet annak megfelelően kezelniük, szóval néha az sem elég hogy az eBay küldi az igazolást.
Lhet hogy már olvastad az AliExpress topikban azt hogy az igazolás elkészül el is van küldve a Postának, de a Posta egy másik nyomkövetési azonosítóval kapja meg, ekkor a küldemény adat és az adott vásárlás igazolása nem fogja egymást megtalálni, mert eltérőek az azonosítók.
Ezt egyébként ki lehetne védeni mert a vámolási szabályokban van rá lehetőség, de szándékosan van kihagyva a feldolgozási folyamatból, azért írom hogy szándékosan mert már többször jeleztem a Postának és az illetékes vám szakterületnek és semmit nem tesznek, annak ellenére hogy le van írva és a Posta még hivatkozik is rá ha valaki reklamál náluk. De akkor jön az amit írtál: De hát analfabétákkal valóban nem érdemes vitázni. Még a saját szövegüket sem értik.

A posta díjazása mindenképp van, ilyen esetekben amikor elérhetőséget sem talál a program minimum 799 Ft, de legjobb esetben is 399 Ft. Ezzel nem igazán lehet mit kezdeni.


spae
(aktív tag)

Most, hogy keresgélek, csak a Német találatokat adja. A magyarra fordított van, com, USA van kiválasztva.
Mire kellene állítanom, hogy minden találat megjelenjen?


V/
(titán)

Az Advanced Search -Haladó keresés- Location Földrajzi hely rész, az Előnyben részesített helyekről rádió gomb jelölése és lenyitva a végén Előnyben részesített helyekről és ott a Worldwide. Azután Keresés és ezt megjegyzi.
Vagy beírod a kereső szót és jobboldalt itt jelölöd ami kell, a Default elméletben az előbb említett Worldwide de ez nem mindig jelenik meg:

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Az gond hogy amit magyarítottak az egy jóval régebbi felület.
A vicces az hogy a fordítást az Edge-ből szedtem le, de amikor ott beléptem rögtön megjavult, eltűnt a magyar fordítás és angol lett minden. Kiléptem és már nincs magyar sehol akár be- vagy ki vagyok lépve.

[ Szerkesztve ]


HoppMaster
(aktív tag)

Fura ezaz Ebay. Ma rendeltem valamit ki is fizettem erre jön az üzenet az Ebay nem fogadta el a pénzem visszautalja a számlámra, pár perc múlve újra levonta.


V/
(titán)

Milyen módon volt fizetve? Bankkártya vagy PayPal? Akkor nem kaptál értesítő e-mailt, hogy ORDER CONFIRMED: .........

[ Szerkesztve ]


HoppMaster
(aktív tag)

Bankkártya, de volt order confirmed, csak utána jöttek ezek az értesítések.


V/
(titán)

Szerintem valami banki dolog lehetett és ilyenkor nem tudnak visszautalni az a szöveg zavart meg. A bankodban most zárolva kéne lenni a fizetésnek megfelelő értékben és ha az eBay oldalán a nincs függőben a fizetés még mindig, akkor ki is van fizetve.


francois8
(tag)

Sziasztok! Az a problémám, hogy a Németországból rendelt csomagok nem érkeznek meg. Ezidáig nem volt gond, de most már lassan az 5. csomag sem jut el hozzám. A legutóbbinál, amit belinkeltem ide is, visszakerült az eladóhoz, nem közölte mi történt, de elnézést kért, és ismét feladta a csomagot. Ezt június 20.-én feladta ismét, tegnap meg ezt írta, a nyomonkövetési szám kérelmemre:
"Hallo
das Paket ist schon wieder auf dem Weg, ich musste nach zahlen da es 50 Gramm zu schwer war … wenn ich zuhause bin sende ich Ihnen die neue Tracking Nummer
Mit freundlichen Grüßen"
Természetesen le tudtam fordítani, de valamiért azt érzem, hogy sem ez, sem pedig az a csomag nem fog megérkezni, amit szintén június 20.-án adtak fel.

Véleményem szerint, mivel 10 €-t kért a szállításért Hermes-sel küldthette, persze nyomonkövetési számot nem adott, tegnapelőtt kértem tőle, de még nem reflektált. Szeretném tudni, hogy mi történik a háttérben, hogy több esetben ki sem jut Németországból a csomag, hanem visszaszállítják az eladóhoz. Történt már mással is hasonló? Kicsit kezd idegesítő lenni, mert ugyan visszafizetik az árát, de ez már nem normális.... Várom folyton a nagy semmit.

[ Szerkesztve ]


h1mpi
(nagyúr)

törölhető megtaláltam a választ :)

[ Szerkesztve ]


francois8
(tag)

Még annyi kérdésem lenne az előző hozzászólásomat illetően, hogy ki tud ebben segíteni, hogy a csomagjaim miért nem kerülnek kézbesítésre (egyáltalán miért nem megy ki Németországon kívül)? Az adataim (szállítási cím) nem változtak. Az ebay-re, ha írok ők sem tudnak ezzel mit kezdeni?


V/
(titán)

Nemrég írtam hogy az a csomag egy átvételi pontra ment és azt is hogy fel kellene őket hívni hogy nézzék meg a címkét hogy miért került hozzájuk. Az eladóktól kellene a küldeményről kép ahol a látszik a címke és azután a Hermest megkérdezni.
Nekem rendben jönnek és Hermes küldemény is jött amit a GLS kézbesített. Egy biztos hogy Magyarországra vásárolt termék nem jöhet levélként a német postával, csak csomag, szerintem a Hermes is hasonlóan oldja meg.
De a német postánál a ki csomag az 8,7 € szóval az ár alapján nem lehet eldönteni hogy mivel lett küldve, ezért is kell az eladótól a feladási azonosító,küldemény címke kép
De a ogger2011joachim a DHL Posta csomagot írja a hirdetéseinél, de ugye németországi szállítás van nála, szóval most már nem értem. Oda vagy Magyarországra kellene küldenie?
Ha az összes problémás szállításod nem magyar irány, akkor nem igazán van elképzelésünk a német viszonyokról.

[ Szerkesztve ]


francois8
(tag)

Köszi! A 2 kg-os csomagot vagy € 11,39 es díjjal adják fel (ehhez kapok LP számot), vagy szokták még € 9. Sohasem volt gond. A Hermes 9,99 eurós szállítási díjjal sem volt eddig probléma. Ezek szerint ez is lehet, hogy hiába adják fel a csomagot levélként a központba megakad és visszaküldik?
"De a ogger2011joachim a DHL Posta csomagot írja a hirdetéseinél, de ugye németországi szállítás van nála, szóval most már nem értem. Oda vagy Magyarországra kellene küldenie?"
Nekem kellene küldenie a csomagot, amit ebay szerint 06.20.án fel is adott. De ezt is mind hiába várom. Ő kért 10 euros szállítási díjat.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Német posta esetén az biztos hogy levélként csak igazi levél jöhet ami nem felel meg annak a leírásának pl A4-es boríték max 1-3 db kb 1 cm-nél nem vastagabb (ez a méret a meghatározó nem a mennyiség) újság jöhet, ha már könyv akkor az nem lesz levél.


V/
(titán)

Azt értem hogy neked küldi, de akkor vele megegyeztél hogy szállít Magyarországra:, mert ez van írva: Versand nach: Deutschland ezért még licitálnod sem lehetne nála.
Ha német posta akkor volt már hogy 21 nap múlva kézbesítette a Magyar Posta, míg a GLS 48 órán belül is hozott már nekem több csomagot, szóval 7-21 nap közt jöhet a DHL német postás küldemény.

[ Szerkesztve ]

üzenetek